SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
1181 - 1200 of 5591 Posts

·
Banned
Joined
·
2,533 Posts
Discussion Starter #1,182
F&G je u Pragu da,jasam fulao, zgrada u SB je čisto ok jedino što je preniska.A ova Vesna je čisti horor.Ima li tko mlo c4 da se riješimo tog horora??'

ima moja susjeda, novi citroen c4. ako će pomoći... :lol:
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,225 Posts
Evo još jedna nova zgrada u Starčevićevoj ulici,u pješačkoj zoni,desno od nje je zgrada bivšeg kina Brod koje se preuređuje u centar mladih :

:):):)
 

·
Banned
Joined
·
206 Posts
^^ to nova zgrada? Takve i treba gradit, a ne staklene ili bezlične kao kod nas.
 

·
.
Joined
·
1,252 Posts
KAzes stipsone da je to potpuno nova zgrada. Nije samo obnavljana ii tako nesto? Ako je nova e onda mi je drago da se i takve grade! Super!:banana:
 

·
Banned
Joined
·
2,533 Posts
Discussion Starter #1,191
kad smo već kod novih starih zgrada, i onih stvarno starih koje žude za obnovom, evo mog malog priloga. slike nisu baš naj, ali...
autobusni kolodvor koji zaslužuje temeljitu obnovu


zgrada lučke kapetanije


žuta kuća na korzu


zgrada HEP-a u širokoj...


starčevićeva ulica


neboder na slavoniji 1
 

·
Banned
Joined
·
2,533 Posts
Discussion Starter #1,193
nisam siguran, mislim da je veći onaj stakleni neboder đure đakovića... u brodu baš i nemaš nebodera, što me strašno živcira. ovako se grad rastego kao žvaka. opet, nekom se to više dopada. ah, tko bi nam svima udovoljio...
 

·
.
Joined
·
1,252 Posts
Pa ovaj neboder ima koliko? 11-12 katova?
da, ako grad neide u visinu onda ide u širinu:bash:
Po meni gradove cine neboderi! bas ono da se vidi da je grad.
 

·
Banned
Joined
·
2,533 Posts
Discussion Starter #1,196
ovaj ima 11+nekakav izlaz na krov, valjda. a takva su tri na slavoniji 1. tri su ona i na korzu. imaš onog na klasijama s onim kosim tornjem :lol: i taj najveći, đurin neboder, popularna milovićka. stvarno ne kužim zašto ne grade nebodere. prije možda nije bilo dovoljno ljudi koji bi kupili stanove u takvim zgradama, ali danas toga svakako ima. ne može se reći i da je tlo nepogodno, odnosno pjeskovito. jer ako su mogli izgraditi ona tri na korzu, samo 200 metara od save, onda mogu graditi nebodere i u drugim dijelovima grada. ali, moramo imati na umu da se promjenio režim, više gradovi ne upravljaju gradnjom, sve određuju privatni investitori, grad samo donosi GUP i slične planove. a ako se dobro sjećam, po našem novom GUP-u nije predviđena gradnja nikakvih novih nebodera...
 

·
Banned
Joined
·
2,533 Posts
Discussion Starter #1,197
ZA GRADNJU DJEČJEG VRTIĆA NAJPOVOLJNIJA ZAJEDNIČKA PONUDA – „ŠPRAJC THD-BGS-KONSTRUKCIJA“

Na današnjoj 52.sjednici Gradskog poglavarstva izabrana je najpovoljnija ponuda za izvođenje građevinsko-obrtničkih radova za izgradnju novog dječjeg vrtića u Naselju Andrija Hebrang. Među šest pravovaljanih najpovoljnijom je ocijenjena zajednička ponuda tvrtki „ŠPRAJC THD“,„BGS“ i „KONSTRUKCIJA d.o.o. u iznosu od 6,493.278 kuna (bez pdv-a). Za dva tjedna bit će okončan i natječaj za izvođenje instalaterskih radova na vrtiću.
Za nabavu programskog sustava za potrebe provođenja projekta „Digitalne pisarnice“ najpovoljnijom je ocijenjena ponuda tvrtke „ININ“ u iznosu od 178.630 kuna.
Na javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta na Jelasu pristigla je i prihvaćena ponuda tvrtke „Coloseum gradski centar Brod“ d.o.o. u iznosu od 3,575.000 kuna.

Članovi Gradskog poglavarstva usvojili su zaključak da se stanari zgrade „TENA“ u Vukovarskoj ulici u cijelosti oslobode plaćanja tople vode i za mjesec studeni, a stanari u ostalim pogođenim zgradama (Slavonija II zgrada 2, ulazi 1, 2 i 3) i Cesarčeva 76 (A, B, C, D, E,F) do 21.studenoga kada je prošla kriza s opskrbom vodom.
POTPORA STANARIMA NEBODERA NA KORZU
Usvojen je prijedlog da se Dječjem odjelu Opće bolnice „dr Josip Benčević“ pruži novčana potpora od 7.000 kuna u akciji „Bolnica-prijatelj djece“ za nabavu namještaja i opremanje igraonice za djecu.
U cilju rješavanja muka s parkiranjem stanara tri nebodera na Korzu (P.Krešimira IV broj 2, 4 i 6), prihvaćen je prijedlog da im se u suradnji s Brod-parkingom izdaju povlaštene karte za parkiranje na gradskim parkiralištima smještenim između zgrada 2 i 4 te 4 i 6.
Data je i suglasnost da se Komunalcu iz proračuna doznači 191.350 kuna za plaćanje poslova uklanjanja korova ambrozije u ljetos provedenoj akciji koja je izazvala veliko zanimanje sugrađana.
Tvrtki TEMO, investitoru gradnje stambene zgrade na križanju Milanovićeve i Vrazove, priznat je trošak od 377.554 kune u gradnju pristupne prometnice-nerazvrstena ceste u Naselju Mikrorajon i za taj iznos umanjit će se komunalni doprinos.
Dokazujući da stalno skrbi o teškoćama osoba s invaliditetom, Poglavarstvo je prihvatilo zamolbu Edina Ogreševića, oca teško bolesne djevojčice, za oslobađanje plaćanja 16.827 kuna komunalnog doprinosa za izgradnju obiteljske kuće u Branimirovoj ulici.

što bi rekli, SGV :cheers:
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,225 Posts
Mata mislim da ova zgrada u Krešimirovoj ulici nije u cijelosti zgrada HEP-a već da samo nosi njihovu reklamu.Čini mi se da je u toj zgradi smješten nekakav birokratski odjel.Brodski HEP se nalazi između Zrinske i Trga Pobjede u vlastitoj poslovnoj zgradi.Po meni ta zgrada sada izgleda loše,ali uređenjem fasade bi mogla postati prekrasna.Volio bih da se nadogradi još jedan do dva kata i da se taj prostor onda iznajmljuje za urede.Ovako kako je sad nitko nije ni svjestan vrijednosti te zgrade.
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,225 Posts
Gradonačelnik je prošli tjedan rekao da će čitavo raskršće ZVC-a i Svačićeve biti potpuno izgrađeno.Ja sam davno vidio neki mali render na kojem se vidi da će sa sve 4 strane raskršća biti sagrađene robne kuće.Nije mi jasna samo ova nova kupnja zemljišta od 3.5 milijuna kuna budući da su već dosad u kupnju zemljišta uložili 20 milijuna kuna.To novo zemljište će onda vjerovatno biti namjenjeno gradnji hotela s 4 zvijezdice.
 
1181 - 1200 of 5591 Posts
Status
Not open for further replies.
Top