SkyscraperCity Forum banner

[Slavonski Brod] - Construction update (2008 - 2009)

534829 Views 5590 Replies 98 Participants Last post by  Brko
evo nekih novih slikica zgrada koje se trenutno grade po brodu... nabacit ću još slika, šta uspijem nabavit...
See less See more
Status
Not open for further replies.
1201 - 1220 of 5591 Posts
Ovo nova zgrada?
http://imageshack.us/
OMG lijepa arhitektura se vraća na naše prostore...Nisam protiv nove arihtekture ali...
Nego ovaj treba raditi varijacije na temu postojeće arhitekture pa možda nastane nešto drugačije i lijepše od industrisjkog skladišta.
Dvije moje slike jedne od meni najljepših brodskih zgrada :

:wave:
Evo *****, i ovo ti je isto novogradnja
See less See more
2
Evo idejnog projekta zatvorenih bazena,ovo je jedini javno objavljeni render iz kojeg se skoro ništa ne naslućuje.U Požegi bi se trebali također graditi zatvoreni bazeni vrijedni 55 milijuna kuna.Mislim da je realna cijena za naš projekt 60-70 milijuna kuna.Nije mi jasno kako je grad mogao ući u nešto tako pogrešno,a skupo u ovako teškoj situaciji.

See less See more
ovo izgleda kao da se netko igrao masnim bojicama:bash:

ma ja mislim da nije jos vrijeme za te bazene

P.S. Stipsone pogledaj private
Bazeni očito služe u predizborne svrhe.

Evo Svačićeve,ali bez rotora :

Sutra ide ostatak u uvećanom izdanju.
See less See more
a tko je napravio ovaj projekt?? koliko vidim, to je iz posavske?? ne znam, mislim da nam bazeni stvarno ne trebaju... bar ne sada. bilo bi bolje da su tih 40 milijuna ulupali u visoko obrazovanje, vratilo bi im se višestruko. a za cijenu se ne brinem, ponuđači jednostavno neće smjeti ići preko te cijene, ako žele raditi... a šta je s onim projektom za otvorene bazene koji su se isto trebali graditi na vijušu??
See less See more
a hvala qrcu na udarcu!!! pa napokon!!! bravo majstore...
a tko je napravio ovaj projekt?? koliko vidim, to je iz posavske?? ne znam, mislim da nam bazeni stvarno ne trebaju... bar ne sada. bilo bi bolje da su tih 40 milijuna ulupali u visoko obrazovanje, vratilo bi im se višestruko. a za cijenu se ne brinem, ponuđači jednostavno neće smjeti ići preko te cijene, ako žele raditi... a šta je s onim projektom za otvorene bazene koji su se isto trebali graditi na vijušu??

Problem je što se za tako malo novaca ne može sagraditi takav bazen.Gradski proračun za 2009.godinu je jako loš i mislim da on nije razvojan nego rasipnički i da nas vodi u smjeru još većeg zaostajanja za drugim gradovima.Katastrofa je što nitko iz oporbe i medija ne reagira na ovu katastrofu.

Da se mene pita ja bih osnovao gradsko autobusno poduzeće,kupio nove mercedesove kamione prekrasne crvene boje ( vidio sam ih negdje na forumu,izgledaju savršeno u toj boji ) i zaposlio ljude.To bi po meni bila prava stvar za grad jer ako se isplati koncesionaru uz subvencije onda se mora isplatiti i gradu,a da ne govorim o tome da ovako sve djeluje kao kriminalna radnja.Mislim da bi trebalo početi razmišljati o traženju lokacije za gradnju novog autobusnog kolodvora.Raskršće Svačićeve i Gupčeve bi bila dobra lokacija,šta vi mislite o tome ?
See less See more
Problem je što se za tako malo novaca ne može sagraditi takav bazen.Gradski proračun za 2009.godinu je jako loš i mislim da on nije razvojan nego rasipnički i da nas vodi u smjeru još većeg zaostajanja za drugim gradovima.Katastrofa je što nitko iz oporbe i medija ne reagira na ovu katastrofu.

Da se mene pita ja bih osnovao gradsko autobusno poduzeće,kupio nove mercedesove kamione prekrasne crvene boje ( vidio sam ih negdje na forumu,izgledaju savršeno u toj boji ) i zaposlio ljude.To bi po meni bila prava stvar za grad jer ako se isplati koncesionaru uz subvencije onda se mora isplatiti i gradu,a da ne govorim o tome da ovako sve djeluje kao kriminalna radnja.Mislim da bi trebalo početi razmišljati o traženju lokacije za gradnju novog autobusnog kolodvora.Raskršće Svačićeve i Gupčeve bi bila dobra lokacija,šta vi mislite o tome ?

ne, ne i nikako ne!!! prvo, zar tamo ne ide nova zgrada policije??? drugo, tamo je ona kućica z aplin, znam da oko nje ima nekih sranja, navodno je i ona jedan od razloga što se zgrada policije još ne radi. ako bi se već gradio novi kolodvor, mislim da bi idealna lokacija bila ili na jelasu, ili na livadi, gore kod getro-a, zbog blizine autoceste. ionako onuda već prolazi JGP, kakav god da je...

btw, pogledajte http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=28958304#post28958304
See less See more
Mislio sam s druge strane ulice,u dijagonalu od zgrade Euroherca.
Dakako to podrazumijeva i izgradnju pješačkih podhodnika kao što je prije rata bilo i planirano.Takvi javni sadržaji ipak moraju biti blizu središta grada,a ne negdje na periferiji.Mislim da od ove moje predložene lokacije ne postoji bolja s obzirom na plan proširenja Svačićeve.
Dakako to podrazumijeva i izgradnju pješačkih podhodnika kao što je prije rata bilo i planirano.Takvi javni sadržaji ipak moraju biti blizu središta grada,a ne negdje na periferiji.Mislim da od ove moje predložene lokacije ne postoji bolja s obzirom na plan proširenja Svačićeve.

ne može ni tamo. em je onaj nesretni podvožnjak, em se širi svačićeva, em je tamo studentski dom, centar za istraživanje kakvoće namještaja, kaufland.. teško da bi se tamo ugurao još i kolodvor koji bi zadovoljio brodske kapacitete. mislim da je postojeći na dobroj lokaciji, samo mu je potrebna kompletna obnova, od poda do krova... i možda dodavanje još kojeg perona.
See less See more
ne može ni tamo. em je onaj nesretni podvožnjak, em se širi svačićeva, em je tamo studentski dom, centar za istraživanje kakvoće namještaja, kaufland.. teško da bi se tamo ugurao još i kolodvor koji bi zadovoljio brodske kapacitete. mislim da je postojeći na dobroj lokaciji, samo mu je potrebna kompletna obnova, od poda do krova... i možda dodavanje još kojeg perona.
apsolutno se slazem!!!!
Ne treba dirati nijedan kolodvor, pogotovo ne sada kada je produžena svaciceva i lako se do njega dolazi ( vise se ne mora taljigati kroz budainku ).
sto se tice ovih dodavanja perona i neznam bas...jel netko mozda zna koliko se ostvari polazaka autobusa sa naseg kolodvora danas.prijeratno stanje je bilo oko 1500 polazaka dnevno...

E stipsone stvarno ti hvala za svacicevu, zao mi je sto sam bio dosadan ali previse me je to zanimalo...iduci put kad budes imao takvu neku jebacku zanimljivost nemoj govorit nego ju samo stavi ( da te opet ne bi gnjavio svako malo za to:nuts:)
See less See more
E mata
vidio sam na fototeki da imas dimenzije nase tvrdave pa neznam jesi li vidio tamo, trazio sam te ako ti nije greda da posaljes meni...malo bi se igrao u programima i modelirao...aj javi jel stvarno imas i jel bi htio poslati...bio bih ti jako zahvalan

Izvinjavam se svima za offtopic
Evo *****, i ovo ti je isto novogradnja
UUUUUUHH divno.nice,lijepo je vidjeti da još uvijek ima ljudi sa stilom,samo pitam se koliko je koštala izgradnja:nuts::nuts: ali je efekt^^^^

Balkoni su mi najbolji...
koštalo je da boli glava... ali, isplatila se svaka kuna...
Dosta je velika, tako da bi kostala i da je neka obicna fasada...ali gradena je od blokova od kojih se grade i ''obicne'' kuce tako da sama izgradnja nije nesto posebno skupa na te gabarite, ali najskuplja je definitvno sama lokacija (centar grada).malo si sad preracunavam u glavi pa gledam da nije toliko ni skuplje staviti takvu fasadu na zgradu
See less See more
Ljudi ne znam jel ste vi proučavali naš gradski proračun za 2009. godinu,ali poruka tog proračuna upućena svim mladim i obrazovanim ljudima je da pobjegnu iz Broda glavom bez obzira.Sve ono što bi trebali biti gradski prioriteti je praktično potpuno izbačeno iz proračuna.Grad planira zaduživanje za stvari koje nam uopće ne trebaju.Naše zaostajanje za drugim gradovima će se samo još više povećati.Ogorčen sam zadnjim potezima Duspare.Opet smo dospili u dnevnik po negativnom i to zbog nezakonitog plaćanja iz gradskog proračuna u privatne svrhe ! Muka mi je više od političara koji o pravu i ekonomiji nemaju pojma i prosto nagonski imaju sposobnost da od zlata naprave govno.Pitam se ima li uopće smisla boriti se s tim vjetrenjačama ? Naš grad se ponaša kao da nam je stanje odlično pa se sad možemo baviti bazenima,stadionima za kirvajske klubove,motodrom,golf-tereni...pa jel ti idioti vide kako ljudi oko njih teško žive ?
Osjećaju li oni stid što su po mnogim stvarima u odnosu na nas i dvaput,triput manji gradovi razvijeniji od nas ? Brod se s ovakvom politikom pretvara u najveće selo u RH ! Sve je pogrešno:eek:hno::eek:hno::eek:hno:
See less See more
mato vukelić-dr.med.
jozo meter-dr.med.
vladimir jerković-dr.med.
mirko duspara-dr.med.
jel znate koja je zajednička crta svim ovim doktorima??? svi su bili brodski gradonačelnici od 1992. do danas... i ti se onda čudiš???? novih kandidata nema, neki predlažu nikicu stevanovića kao vrsnog ekonomistu, a čovjek je veterinar koji je pod sumnjivim okolnostima postigao to što je sa argusom. e moj bože, pa do kada tako???
See less See more
Dosta je velika, tako da bi kostala i da je neka obicna fasada...ali gradena je od blokova od kojih se grade i ''obicne'' kuce tako da sama izgradnja nije nesto posebno skupa na te gabarite, ali najskuplja je definitvno sama lokacija (centar grada).malo si sad preracunavam u glavi pa gledam da nije toliko ni skuplje staviti takvu fasadu na zgradu
Građena je blokovima a ne ciglom?Vjerojatno su još negdje rezali troškove ali osim lokacije mora da su koštali i ukrasi,btw jesu li betnoski (lijevani) ili kameni?
Ima dvije slabe točke što se estetike tiče a to su središnji balkon (mogao je biti i kvalitetnije izveden tj dizajniran te ograda koja je vjerojatno prvoklasna ali ipak malo prkičasta(mislim na ove stupove ne na samu ogradu) za ovaj stil gradnje.Ali sve u svemu odlično.
A što se tiče lokacije ja bi ovako nešto napravio izvan grada,malo prilaznog puta(šljunčang) posaditi kakve lipe ,kestene ajme fantazija...

Kakav je raspored pitam se jer ovakav raspored prozora ,balkona... dosta ograničava funkcionalnost,pitam se kako je izvedeno stubište itd.Zanima me jer su to inače boljke starijih kuća građenih u ovoj maniri.
See less See more
1201 - 1220 of 5591 Posts
Status
Not open for further replies.