SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
1241 - 1260 of 5591 Posts

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,225 Posts
Proučavajući GUP primijetio sam da zimska luka na ušću Mrsunje u Savu uopće nije predviđena ! Pristaništa za putničke brodove predviđena su pokraj korza :)ohno::eek:hno::eek:hno:) i ispred samostana.Očito su sva predizborna obećanja bila laž.:bash:
 

·
Banned
Joined
·
2,533 Posts
Discussion Starter #1,243
Proučavajući GUP primijetio sam da zimska luka na ušću Mrsunje u Savu uopće nije predviđena ! Pristaništa za putničke brodove predviđena su pokraj korza :)ohno::eek:hno::eek:hno:) i ispred samostana.Očito su sva predizborna obećanja bila laž.:bash:
zimska luka za koga??? onih pet čamaca?? ma daj... a i kada se sava zadnji puta zamrzla??? mislim da bi bilo dobro da se bagerom uredi onaj najniži kat keja... dakle, tamo gdje je samo ona betonirana ploča na koju se nastavlja zemlja. tu zemlju bi trebalo horizontalno poravnati sa kejom. kužite?? slično su napravili prije nekoliko godina na dravi kod osijeka kad je tamo bilo nekakvo EP u pecanju, ili tako nešta...
evo da i na slici objasnim na šta mislim...

dakle, poravna bi ovaj uokvirene sloj zemlje između save i keja. nije neka investicija, a spriječilo bi nanošenje plutajućeg drveća na kej

a i od svih predizbornih obećanja, zimska luka je bila jedna od onih u koja stvarno nisam vjerovao. ali, moramo priznati da je dosta toga i napravljeno, pravi bum se tek očekuje na proljeće. inače, postoji politička matematika. mandat traje 4 godine. prve godine na vlasti se navikavaš, imaš toleranciju od svih. drugu i treću godinu moraš pazit da ne napraviš neku glupost. a četvrtu, predizbornu, godinu se dodvoravaš svima da bi opet dobio izbore. joj jedva čekam svibanj, kakvih ćemo se opet gluposti naslušat...:nuts:
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,225 Posts
Ukupno gledano s veličinom te 4 trokatnice ništa se u gradu ne može usporediti.Postoje dakako više zgrade od njih,ali one nisu najveće,a ovo je pitanje veličine,a ne visine ako sam ja dobro shvatio.
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,225 Posts
Izgradnja cesta 2009. SBTV vijest

Županijska uprava za ceste u idućoj godini u održavanje, rekonstrukciju i građenje prometnica planira utrošiti gotovo 40 milijuna kuna. Novim slojem asfalta planira se presvući oko 14 kilometara za što će ŽUC izdvojiti oko 8 i pol milijuna kuna. Za projektnu pripremu, građenje i rekonstrukciju spremno je nešto manje od 5 milijuna za dodatnih 9 kilometara. Tako će u radove iduće godine brojne ceste na zapadnom području poput prometnice Nova Kapela – Nova Gradiška prema Zapolju, nastavak radova na cesti kroz Orubicu, spoj ceste Nova Kapela – Brđani, nastavak gradnje ceste od Srednjeg Lipovca prema Požegi. Novim slojem asfalta presvući će se i cijela dionica od Klokočevika do Trnjana, a u rekonstrukciju će i smaknuto raskrižje u Ruščici. Na području grada u nadležnost ŽUC-a ušla je Kumičićeva ulica koja će u rekonstrukciju od Budakove do Industrijsko – obrtničke škole.

:bash::eek:hno: Iako grad Brod puni 66 posto proračuna županije ona će nam to vratiti asfaltiranjem nekoliko stotina metara ceste.Ukratko svinjarija.:eek:hno:
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,225 Posts
BROD UVODI DIGITALNU PISARNICU
Kompjutorska kontrola (ne)rada birokracije
Objavljeno: 9.12.2008

SLAVONSKI BROD - Sad ću napokon u svakom trenutku moći saznati tko radi predano i savjesno, a tko ne, ustvrdio je brodski gradonačelnik, dr. Mirko Duspara, kad je na Poglavarstvu usvojena nabava programskog sustava digitalne pisarnice koji će gradsku blagajnu stajati 178.000 kuna. A da to i, kažu, Dusparina opsjednutost neradom i sporošću pojedinih službenika baš i nisu bezazleni, pokazat će bizaran podatak da se polovinom studenoga na gradskoj vladi odnekud stvorila i zamolba jednoga slastičara za pokretnu prodaju sladoleda na šetalištu uz Savu. Nije zabuna slastičara nego nemar službenika koji ju je u ladici držao od svibnja. No, digitalna će pisarnica, kaže nam voditelj Službe informatike Davor Rogić, osim gradonačelniku i drugim šefovima u gradskoj upravi, mnogo značiti i samim građanima - svaki njihov dokument koji se tamo rješava bit će šifriran pa će i sami građani preko toga broja na gradskim infopultovima moći kontrolirati tijek kolanja dokumenta. A sam sustav će ih o tomu obavještavati i SMS porukama na njihovim mobitelima.
Taj projekt novi je korak u modernizaciji rada gradske uprave, u čemu Slavonski Brod prednjači. Tako, primjerice, otprije godinu i pol na sjednicama Poglavarstva više nema hrpe materijala jer je sve u prijenosnim računalima. Z. Matičić,Glas Slavonije
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,225 Posts
Najviša brodska zgrada je poslovni toranj Đuro Đaković holdinga s 11 katova,a najveće zgrade su 4 stambeno-poslovne zgrade na Hebrangu.Evo 2 slike :

Prva slika nije moja,a druga je.Ova trokatnica na slici koju vidite je samo jedna od 4 strane jedne zgrade koja ima tlocrt u obliku potpuno zatvorenog kvadrata.:)
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,225 Posts
Ima 12 katova :A zašto ti Varaždinec i drugi Varaždinci meni niste odgovorili na pitanje o sveučilištu i fakultetima iako sam vas dvaput pitao ???
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,225 Posts
Imaju 3 takve zgrade.

Da još uvijek me zanima detaljni odgovor na moja pitanja.Ja dio odgovora znam,ali htio bih čuti vaše mišljenje.Jel vi znate da su zakonski uvjeti za osnivanje novih sveučilišta takvi da je vlada praktički za vijeke vijekova zabranila da Brod i Varaždin dobiju sveučilište ?
 

·
varaždin forever...
Joined
·
540 Posts
a zato mi kao imamo veleučilište i stručne studije i fakultete i nemože se to dalje širiti jer je to to, iznad je samo sveučilište koje je vrh usavršavanja.
kod nas ti ima znači veleučilište i sa jedno 5-6 studija, pa imamo fakultet Foi-informatika i fakultet ekonomski koji je kao jeftiniji od zagreba i sad imamo stručne studije po školama i pučkom otvorenom učilištu.
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,225 Posts
Zanima me šta je sa Čačićevim planom gradnje pravnog,ekonomskog i filozofskog fakulteta u sveučilišnom kampusu pokraj Drave ? Kako Čehok misli osnovati sveučilište kad je uvjet za osnovanje novih sveučilišta da grad sjedište mora imati 100 ili čak 200 tisuća stanovnika,da na području sveučilišta živi 650 000 stanovnika,a da udaljenost između dva najbliža grada središta sveučilišta ne smije biti manja od 200 kilometara ? Vlada nas je totalno sjebala:eek:hno::eek:hno::eek:hno::eek:hno::eek:hno:
 

·
free-lance
Joined
·
10,134 Posts
^^
Bez brige, uvijek smo se znali izboriti pa ćemo i opet...
Guzonje koje samo sjede u Zagrebu i neda im se mrdnut svoje debele guzice a pričaju o decentralizaciji će ionako pocrkat od kolesterola:lol::lol:

Stipson evo napisal sam Ti ono kaj znam na VŽ dretvu!
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,225 Posts
Samo da se ispravim,najviša brodska zgrada nije poslovni toranj Đuro Đaković holdinga(po ukupnoj visini je,ali ne i po katnosti) nego ovi crveni stambeni neboderi.Volio bih znati koliko je visok golemi silos za žito.
 
1241 - 1260 of 5591 Posts
Status
Not open for further replies.
Top