Skyscraper City Forum banner
Status
Not open for further replies.
3781 - 3797 of 3797 Posts

·
Registered
Joined
·
4,903 Posts
Discussion Starter · #3,782 ·
POTPISAN UGOVOR ZA REKONSTRUKCIJU GRADSKE TRŽNICE I IZGRADNJU NADSTREŠNICE

Danas je u Gradskoj vijećnici ugovorena rekonstrukcija Gradske tržnice i izgradnja nadstrešnice s tvrtkom Gradnja d.o.o. iz Osijeka vrijedna ukupno 10.122.414,21 kuna (s pdv-om). Ugovor su potpisali u ime investitora gradonačelnik Mirko Duspara i u ime izvođača direktor Gradnje Berislav Šmit. Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave najpovoljniju ponudu za rekonstrukciju gradske tržnice i izgradnju nadstrešnice dala je zajednica ponuditelja Gradnja d.o.o. Osijek i Zavod za urbanizam i izgradnju d.d. Osijek. Projekt je izradila tvrtka INGART d.o.o. Slavonski Brod.

Rok izvođenja radova je svibanj 2013. godine. Predviđeno je da se radovi obave u dvije faze: u prvoj će se ukloniti postojeće klupe, štandove i kiosci s otvorene, tzv. "zelene tržnice“, rekonstruirati parter (pod) sa svim instalacijama, izvesti temelji nadstrešnice i kioska te postaviti štandovi na zelenoj tržnici kako bi ona mogla funkcionirati.
U drugoj fazi planira se izvedba nadstrešnice koja će pokrivati površinu od 2.030 kvadratnih metara, postavljanje kiosaka (na ukupno 788 kvadratnih metara) i urbanog mobilijara (klupe, info stupovi, stalci za bicikle i sl.). Ukupna površina na kojem će se obavljati radovi iznosi 11.541 kvadratni metar, parkovno oblikovana površina prostirat će se na 1.200 kvadrata, a prometne i manipulativne površine na 9.415 kvadratnih metara.

...

http://www.slavonski-brod.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=2883&Itemid=2118
 

·
Registered
Joined
·
2,948 Posts
^^
ti hoćeš reći da se otvorenje planira za 2 dana pred lokalne izbore? ma ti si jedan provokator, manipulator, lažov... e da, i mučko đubre! :lol:

ali nikad se ne zna, možda ode i ranije s vlasti...
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Ja sam naivno mjesecima očekivao javnu raspravu o projektu natkrivanja tržnice. Idejni projekt koji smo vidjeli na jumboplakatima mi i sad izgleda kao da ga je radilo djete od 7 godina. Ne mogu se oteti dojmu da je Duspara konačno otplatio onaj stan u Osijeku koji je kupio od firme koja je konačno dobila veći posao u Brodu.
 

·
Registered
Joined
·
4,903 Posts
Discussion Starter · #3,787 ·
^^ I ova dretva ide pod ključ.


Hotel s vidikovcem u središtu BrodaSLAVONSKI BROD - Tiho, bez posebne najave i svečanog otvaranja, prekjučer je u Slavonskom Brodu vrata gostima otvorio novi gradski hotel Art, koji će ubuduće na pet katova pružiti prenoćište za sedamdesetak gostiju u 27 soba. U samom središtu grada, na križanju Zrinske i Gajeve ulice, uz obiteljsku kuću i odvjetnički ured, u hotel vrijedan oko tri milijuna eura vlastiti je novac investirao dugogodišnji brodski odvjetnik Željko Rački.
Otkad je, kaže, “digao ruke od politike”, nižu se dobre ideje, a jedna od njih je, vjeruje, i dugoočekivani hotel u središtu grada, koji konačno, nakon niza godina, može ugostiti autobus gostiju. Uz dosadašnja, naime, dva privatna hotela, Savus i Central, koji su ukupno nudili 66 ležajeva, s novootvorenim hotelom Art Slavonski Brod dobiva 138 hotelskih kreveta.

...

Bazen i sauna

Uz dvoranu za sastanke, koja može primiti osamdesetak osoba, posebno zanimljiva bit će terasa-vidikovac za 150 gostiju na petom katu, do koje vode dva dizala, a na kojoj će, osim restorana i kafeterije, gosti moći vidjeti i cijelu brodsku okolicu. U podrumu se završava i mali, petmetarski bazen sa “strojem za plivanje” i saunom. Svaka soba nudi TV, mini-bar s besplatnim pićem, internet.

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=154027
 

·
Registered
Joined
·
4,903 Posts
Discussion Starter · #3,790 ·
GRAD SLAVONSKI BROD OD MINISTARSTVA DOBIO PRAVO ZAKUPA JAVNOG VODNOG DOBRA NA POLOJU NA 30 GODINAU postupku javnog natječaja za davanje u zakup javnog vodnog dobra, objavljenog u Vjesniku, Večernjem listu i Narodnim novinama od 14.travnja 2011., Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva donijelo je odluku o dodjeli prava zakupa javnog vodnog dobra na Poloju gradu Slavonskom Brodu na razdoblje od 30 godina.

Pravo zakupa javnog vodnog dobra dodijeljeno je Gradu na nekretninama javnog vodnog dobra na Poloju (na dijelu čestice 4875/1 ukupne površine 203.460 kvadratnih metara) za uređenje sportsko-rekreacijskih terena, parkiralište i za ostale namjene. Na temelju ovih odluka, ovlaštene su Hrvatske vode za sklapanje ugovora o zakupu javnog vodnog dobra s Gradom Slavonskim Brodom.

http://www.slavonski-brod.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=2890&Itemid=2118
 

·
Registered
Joined
·
68 Posts
^^ Čekaj ovo je starija slika Poloja? Ova šuma iznad kučica bi trebala biti posječena, i fali kružni tok...

Nisam dugo bio na Poloju, vidio sam da su posadili novo drveće uz biciklističku stazu prema Poloju, da nisu možda posadili i na onom djelu što su posjekli?
 

·
LEGA LEGA!
Joined
·
26,201 Posts
Slavonski Brod investing HRK 10m in city market

28.12.2011 10:57:00 | Autor/Izvor PressCut

(www.banka.hr)The City of Slavonski Brod is investing more than HRK 10m in reconstruction and upgrade of the city market. The works will be executed by Osijek-based Gradnja, which made the best offer in the public procurement procedure.

Signing the contract, Mayor Mirko Duspara underlined that this investment would be financed through three budgetary years. This project will help solve a major city problem and provide a quality facility to the benefit of the City and the County, he added. The project should be completed by May 2013.
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Sad ću ti označit.Evo, ovo plavo je novi most preko Gloge koji se spaja na moje naselje i izlazi tamo na ulicu Sv. Antuna, tj. prema Malom Parizu. Ovo crveno je produžena cesta od raskrižja prema Podvinju do Srednje veznce ceste, a ovo crno je ta srednja vezna cesta ako sam dobro shvatio a mislim da jesam, sječe Osječku i spaja se na IVC.
Štovani,posjeduje li neko novije informacije o izgradnji srednje vezne ceste?,i da li je došlo do kakvih izmjena što se tiće njezine trase.hvala.
 

·
Registered
Joined
·
4,903 Posts
Discussion Starter · #3,795 ·
^^ Karlo ja ti znam o ovome onoliko koliko nađem na internetu isto, odnosno iz prostornih planova sa stranica grada koji su svima dostupni. Tako sam na pamet i ovo označavao.
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,315 Posts
OBITELJ OPAČAK NE ODUSTAJU OD BORBE ZA POSAO
Cestarima potpora SSSH

SLAVONSKI BROD - Većinski vlasnici slavonskobrodskih tvrtki Ceste - PZC - Felix regulacija, obitelji Opačak, ne odustaju od borbe za posao, tj. više od 10 milijuna kuna vrijednog četverogodišnjeg ugovora za održavanje gradskih prometnica, a sada im potporu daje i SSSH. “Ključno je da u ovim kriznim vremenima Gradu nisu važna tri milijuna kuna, koliko je jefitija ponuda Cesta”, kaže teritorijalni povjerenik SSSH, Ante Malovan.
Direktor Cesta, Tomislav Opačak, i dalje tvrdi kako je natječaj na kojem je odabrana skuplja ponuda tvrtke Cestar-Strabag neregularna. Na jučerašnjoj presici podastrijeli su dokumente prema kojima ispunjavaju uvjete iz natječaja. “Svi uvjeti iz natječaja u potpunosti su ispunjeni. Felix regulacija kao nositelj posla dokazao je bonitet i solventnost, što je i traženo u natječaju”, kaže sindikalni povjerenik Cesta, Dalibor Ćurčić, koji predstavlja stotinjak radnika. To je i glavni argument s kojim će inzistirati na poništenju odluke Gradskog vijeća jer misle kako je vijećnike izmanipulirao gradonačelnik Mirko Duspara, optužujući ga za pogodovanje drugoj tvrtki.
A gradonačelnik Duspara, također pokazujući dokumentaciju, opovrgava navode Opačkovih: “Oni nisu poštovali ono što se natječajem tražilo - pojavili su se kao zajednica ponuditelja, a u tom slučaju svi članovi zajednice (Felix regulacija i PZC) obavezni su pojedinačno dokazati traženu financijsku sposobnost, no to je učinio samo jedan. Imaju pravni lijek i neka se žale upravnom sudu, a natječaj je u skladu sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu.”

“Kampirat ćemo pred Dusparinom kućom”
“Ako treba, kampirat ćemo pred Dusparinom kućom 24 sata dok ne dokažemo da smo u pravu”, najavljuje Tomislav Opačak. Gradonačelnik pak, već iznerviran raznim prijetnjama, obećava kako će ih on sam u tome spriječiti ako ih ne spriječi policija.

Marija Radošević http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=154239 Objavljeno: 31.12.2011
 
3781 - 3797 of 3797 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Status
Not open for further replies.
Top