SkyscraperCity banner

481 - 500 of 525 Posts

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,216 Posts
^^ Najgore je to što crkva već mjesecima stoji tako, a grad ništa ne poduzima.:eek:hno: Nije problem u tome da grad nema novca da kupi i postavi dvije rine nego u tome da ih je očito baš briga.:eek:hno::eek:hno::eek:hno:
 

·
Super Moderator
Joined
·
19,069 Posts
ako vidite na prvoj stranici dok je još crkva bila u izgradnji, mramor je stavljan drito na beton bez izolacije (barem koliko ja primjećujem), tako da nije ni čudo što propada.
 

·
road builder
Joined
·
7,227 Posts
Discussion Starter #484
Kamen se i stavlja tako, pa i ne propada zbog toga, nego zato štp su rine ukradene, a nisu zamijenjene novima. Ali zapravo ne propada upće, jer to je poznati kamen bihacit kome ne smeta ni voda. Trebat će ga samo malo očistiti. :)
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,216 Posts
U Večernjaku od prošlog tjedna ima članak o crkvi Svete Ane u kojoj direktor Šprajc-THD-a kaže da bi radovi trebali biti gotovi do kraja listopada (bez oltara)

Evo jednog podsjetnika od 26.5.2009. iz gradskog glasnika:

"Izgradnja crkve Svete Ane je završena (kad je riječ o grubim vanjskim radovima) te slijedi projektiranje oltara, čime bi ta građevina bila u potpunosti dovršena i počelo bi njeno privođenje svrsi. Crkva će osim statusa spomenika imati i funkciju vjerskog objekta,a želja je da prije svega bude u funkciji studentima i Hrvatskoj vojsci. Naime, već su obavljeni određeni dogovori kako bi crkva dobila i svog kapelana, a povremeno bi dolazio i vojni kapelan. Istovremeno se planira projektiranje i nastavak uređenja i drugih dijelova tvrđave, a prvi na redu su opkopi kako bi se ta cjelina zaokružila. S idejom da se u tvrđavi uredi muzej Vojne krajine ići će se prema Ministarstvu, a s ciljem privlačenja što većeg broja građana planira se otvoriti restoran."
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Wow..... Restoran je po meni predobra ideja za poslovne ručkove i mini sastanke...
A i za izaći s djevojkom/ženom isto... Samo nek se napravi. :)
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,216 Posts
^^ Pa restoran bi vjerovatno bio u sklopu hotela, ali za hotel se sad tek planira izrada studije ekonomske isplativosti. U svakom slučaju jednog dana kad se to sve skupa sagradi i rekonstruira vjerujem da će šetnja po krovu kavalira biti spektakularan doživljaj (ako to ikad doživimo ovim tempom).
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,216 Posts
Krečenje unutrašnjosti crkve je gotovo, ali radovi na postavljanju podnih kamenih ploča još uvijek nisu počeli. Danas na gradilištu crkve nisam vidio radnike.
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,216 Posts
Evo jedan kratki tekst iz službenog dokumenta "Izvješće o radu gradonačelnika lipanj" koji se odnosi na izgradnju crkve Svete Ane:

Kapela Sv. Ane

Nakon vanjskog uređenja Kapele Sv. Ane, u prvoj polovici 2010. godine, izvedeni su radovi unutarnjeg uređenja – izvedba stropa kapele, žbukanja, izvedba profilacija i štukatura. Za drugu polovicu 2010. godine u planu je postavljanje poda, kako bi ova jedinstvena građevina bila u potpunosti završena.

^^ Radovi na krečenju unutrašnjosti crkve su gotovi. Ugovorom između grada i izvođača radova nije ugovoreno postavljanje poda od kamenih ploča tako da se iz ovog gore napisanog može očekivati potpisivanje anexa ugovora kojim bi se obuhvatio i pod. Danas na gradilištu nije bilo radnika pa je crkva zaključana. Sjeveroistočni prozor je razbijen pa evo fotografije unutrašnjosti snimljene kroz njega:

 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,216 Posts
Na crkvi se ništa ne radi, a još uvijek nije napravljen ni aneks ugovora o popločavanju poda kamenom. U gradskom proračunu za 2011. godinu za crkvu Svete Ane je planirano 285 000 kuna. Konačnom dovršenju radova na crkvi se uopće ne nazire kraj, a o popločenju Oružnog trga te o postavljanju javne rasvjete možemo samo sanjati uz ovakvu gradsku upravu.:eek:hno::eek:hno::eek:hno:
 

·
Registered
Joined
·
4,832 Posts
Tvđava kao samoposluga

SLAVONSKI BROD- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom maloljetnika, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su jučer razriješili kazneno djelo krađe iz prosinca prošle godine. Utvrdili su da su 14-godišnjak i 16-godišnjak, 18. prosinca u vremenu od 18 do 22 sata u Slavonskom Brodu, sa kapele Sv. Ane unutar Gradske tvrđave, otuđili oko četiri metra bakrene rine, koju su potom prodali u Stanici za otkup sekundarnih sirovina.

Prema odštetnom zahtjevu materijalna šteta se cijeni na iznos oko tri tisuće kuna. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv dvojice mlađih maloljetnika slijede kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež i izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

http://www.sbiportal.hr/slavonski-brod/125/vijest/5273.html
 
481 - 500 of 525 Posts
Top