SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 2004 Posts

·
Kosez iz Kosez.
Joined
·
765 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Opazil sem, da nimamo nobene teme o športu, zato sem odprl to temo v kateri lahko pišemo vse dosežke slovenskih športnikov, športnic in ekip.

Morda bi lahko na kratko tudi opisali pretekle dosežke slovenskih športnikov, nekakšno zgodovino?

No ja, na slovenski šport. :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
2,983 Posts
Joj, Dejko, skoz se neki jeziš na bote :D

Drugače pa lahko pustimo, če bo kdo dejansko kaj objavil o tem. V nasprotnem primeru pa bo thread doletela usoda "kranjskogorskih hotelov" (Dejko mad, Dejko smash:D:Djoke) Tko kot je zdaj prvi post "tle bomo pisali o športu" potem pa ni nič od tega je pa 'mau mim' :)
 

·
Registered
Joined
·
8,508 Posts
Hude poškodbe mlade privrženke Maribora

26 poškodovanih ob proslavljanju naslova prvaka

Slavje ob naslovu prvakov se je v Ljudskem vrtu za 14-letno navijačico Maribora končalo s hudimi poškodbami, saj je ostala brez prstov na eni roki.

Ob koncu tekme 33. kroga PrveLige med Mariborom in Mik CM Celjem (1:0) so navijači želeli na zelenici stadiona skupaj z nogometaši slaviti osmi naslov državnih prvakov v samostojni Sloveniji. Pri plezanju čez varnostno ograjo se je 26 ljudi poškodovalo, od tega osem huje, zato so jih odpeljali v mariborski klinični center, je poročal Radio Slovenija. Na streho stadiona je nekdo vrgel gorečo baklo, ki je povzročila požar, a so ga gasilci pravočasno pogasili.

"Ograja je ostra kot britvica in tukaj so se navijači porezali. Svoje je naredila tudi masa ljudi. Poškodovanih pa je mnogo več ljudi, saj vsi niti niso poiskali pomoči v mariborskem kliničnem centru. Dejansko je bilo lažje in težje poškodovanih skoraj 100 ljudi."
MMC-jev uporabnik Sivi panter

Ban meni, da klub ne nosi krivde

Uprava Nogometnega kluba Maribor obžaluje, da so se navijači poškodovali, hkrati pa meni, da je dosledno izpolnjevala varnostne standarde: "NK Maribor je vsekakor dosledno izpolnjeval vsa navodila upravne enote in priporočila policije. Jasno, da globoko obžalujemo, da so se nekateri naši navijači ob slavju poškodovali," je povedal direktor Dejan Ban.

Predsednik Zveze mariborskih športnih društev Alojz Križman meni, da je dogodek na koncu tekme skalil vse tisto, kar so prej dosegli vijoličasti: "Za to, kar se je dogajalo, ni nobenega opravičila. Iskati krivdo je po svoje nesmiselno. Kakršne koli obtožbe na eden ali drugi račun so preuranjene."

Po mnenju policistov Maribor ni zagotovil vseh ukrepov in bo kot organizator tekme in odgovorna oseba zaradi kršitve zakona o javnih zbiranjih kaznovan.

Šarić jih je dobil po glavi

Da varnostniki niso bili kos dogajanju v Ljudskem vrtu, kažejo tudi besede Martina Šarića. "Tako kot soigralci sem imel po zadnjem sodniškem žvižgu le eno željo, in sicer kar najhitreje zapustiti igrišče. Pot do slačilnice pa je bila daljša kot kdaj koli doslej, saj me je eden izmed gledalcev, ki so pritekli na igrišče udaril po glavi in obležal sem na tleh. Še danes imam glavobol," je sobotno dogajanje za spletno stran Mik CM Celja opisal nogometaš sredine igrišča.

T. O.

http://www.rtvslo.si/sport/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=44560
 

·
Kosez iz Kosez.
Joined
·
765 Posts
Discussion Starter · #14 ·
Skakanje čez ograjo oziroma "pitch invasion" je navijaška tradicija ob proslavi zmage prvenstva po celi evropi in svetu, ne samo v Albaniji.
 

·
Registered
Joined
·
8,508 Posts
Vijoličasti bodo lahko slavili z navijači

Vdor na zelenico dobil epilog

Nogometni klub Maribor je bil zaradi nešportnega vedenja navijačev med in po tekmi s Celjem kaznovan z 8.300 evri in 4 tekmami pred praznimi tribunami v sezoni 09/10.

Zadnjo letošnjo prvenstveno tekmo, 23. maja proti Interblocku, bo torej Maribor, ki takrat načrtuje tudi proslavitev naslova, lahko igral ob navzočnosti navijačev. Kazen prepovedi igranja pred praznimi tribunami za naslednjo sezono se lahko zniža na dve ali tri tekme, če "domači navijači na tekmi zadnjega kroga ne bodo ponovili nešportnega vedenja in drugih nešportnih izpadov, organizator tekme pa bo z varnostno službo poskrbel za normalen - športen potek srečanja", piše v obrazložitvi disciplinskega sodnika.

Kronološki zapisnik v kar 19 točkah
Disciplinski sodnik NZS-ja Jernej Klarič je v obširnem zapisniku v kar 19 točkah naštel kršenje pravilnika. Poleg uporabe pirotehničnih sredstev je bilo še posebej kritično v zadnjih minutah tekme, ko so navijači nenadzorovano vdirali na zelenico ob nemočni varnostni službi.

Odrinili sodnika, udarili igralca
"Ob vdiranju navijačev je bil fizično ogrožen tudi sodnik tekme, saj je eden izmed navijačev
zapretil tudi glavnemu sodniku in ga odrinil. Znova je množica vdrla na igrišce po zaključnem sodnikovem žvižgu, ko so bili na igrišču še vsi akterji tekme, tako sodniki kot igralci obeh ekip in druge uradne osebe. Pri tem je eden izmed navijačev udaril tudi igralca Mik CM Celja Martina Šariča, tako da je padel po tleh in obležal. Zaščitil ga je pomočnik sodnika, z igrišča pa je odšel s pomočjo varnostnikov," je zapisal Klarič.

R. K.
 

·
Registered
Joined
·
263 Posts
Kar fajna kazen...mogoče malo preostra...ampak vseeno jaz sem mnenja, da bi navijači morali ostati na tribuni...predstavljajte si kaj bi se zgodilo, če bi celjani zadeli v zadnji minuti? :lol:
Problem se zna pojavit kaj kmalu. Kaj bi se zgodilo, da recimo na kakšni tekmi reprezentance, ki jo organizira NZS pod okriljem UEFE, sedaj Viole prekinejo tekmo ali še kaj hujšega? Vržejo kak topovski udar na golmana, recimo.

NZS bo UEFI nakazala nazaj par sto tisoč EUR kazni.

Mislim, da se na NZS igrajo z ognjem.

Itak v tej vaški ligi ni gledalcev, zdaj pa še edini nogometni center v državi zapirat pred gledalci je retarded!
 

·
Registered
Joined
·
896 Posts
EuroBasket 2009 in Poland

Group C

Spain
Slovenia
Serbia
Great Britain


Ljubljana - Selektor slovenske moške košarkarske reprezentance Jure Zdovc je določil 24 kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu, ki izbrano vrsto čaka na Poljskem med 7. in 20. septembrom 2009. Na seznamu so praktično vsi najboljši igralci z izjemo Raše Nesterovića, ki pa je že pred časom napovedal, da bo končal z igranjem za reprezentanco.

Nekoliko presenetljivo sta na seznamu Jurica Golemac in Marko Tušek, ki za reprezentanco že nekaj časa nista igrala.

V petek, 12. junija 2009, ob 12.00 bo Zdovc na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju sporočil šestnajsterico, ki bo začela priprave na Rogli, in sicer 22. julija 2009. Prvi del EP bo slovensko moštvo odigralo v Varšavi, kjer se bo pomerilo z Veliko Britanijo, Srbijo in Španijo.

seznam:
- branilci:
Sani Bečirovič (Roma), Goran Dragić (Phoenix Suns), Nebojša Joksimovič (Hemofarm Vršac),
Jaka Klobučar (Union Olimpija), Jaka Lakovič (Barcelona), Domen Lorbek (Benetton), Sašo Ožbolt (Union Olimpija), Beno Udrih (Sacramento Kings), Samo Udrih (Estudiantes), Saša Vujačič (Los Angeles Lakers);- krilni igralci:
Goran Jagodnik (Nymburg), Marko Maravič (Union Olimpija), Boštjan Nachbar (Dinamo Moskva), Emir Preldžić (Fenerbahče Ülker);

- centri:
Mirza Begić (Union Olimpija), Primož Brezec (Roma), Jurica Golemac (Roma), Matej Krušič (Helios Domžale),
Erazem Lorbek (CSKA Moskva), Uroš Slokar (GMAC Bologna), Matjaž Smodiš (CSKA Moskva), Gašper Vidmar (Fenerbahče Ülker), Marko Tušek (Avelino), Miha Zupan (Union Olimpija).

http://www.delo.si/clanek/82067

Saša Vujačič -Los Angeles Lakers


Boštjan Nachbar-New Jersey Nets


Beno Udrih-Sacramento KingsPrimož Brezec-Toronto Raptors

-


Goran Dragić-Phoenix Suns


Matjaž Smodiš-CSKA MoskvaErazem Lorbek-CSKA MoscowDomen Lorbek-CB EstudiantesEmir Preldžič-Fenerbahce UlkerGašper Vidmar-Fenerbahçe ÜlkerSani Bečirovič-Pallacanestro Virtus RomaUroš Slokar-Fortitudo Bologna
Jaka Lakovič-FC Barcelona:cheers:
 
1 - 20 of 2004 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top