SkyscraperCity banner

5761 - 5780 of 7545 Posts

·
Registered
Joined
·
7,854 Posts
Z vlakom od Ljubljane do Trsta oziroma Vidma 10.000 potnikov


"Železniška povezava dosega zavidljive rezultate"

Mednarodna železniška povezava Ljubljana–Trst–Videm, ki je zaživela 9. septembra letos, bo do konca leta na tej progi prepeljala okoli 10.000 potnikov.


Včasih se med tednom z vlakom pelje le okrog 15 potnikov, ob koncu tedna pa so garniture zelo zasedene; konec prejšnjega tedna so našteli 250 potnikov, je na današnji predstavitvi projekta povedal pomočnik direktorja Slovenskih železnic za potniški promet Miloš Rovšnik.

Zato si v prihodnje želijo, da se ta proga v železniškem prometu tudi po koncu projekta ohrani in postane redna meddržavna linija med Slovenijo in Italijo.

"Seveda jo bo zato treba še nadgraditi, vendar pa pomeni neki začetek. Dogovarjamo se, da bi na primer vlak iz Ljubljane do Trsta vozil nekoliko pozneje, mogoče bi vzpostavili tudi več dnevnih povezav. Vsekakor pa bo to treba narediti pred začetkom turistične sezone, saj pričakujemo, da bo za to železniško povezavo veliko zanimanja," je še dejal Rovšnik.

Elisa Nannetti iz italijanske družbe za železniški promet Trenitalia je povedala, da so morali pred začetkom te mednarodne železniške povezave prilagoditi vlake, ki so prej vozili le v lokalnem okolju. To je družbi sicer predstavljalo kar velik izziv, prav tako priprave pred novo turistično sezono. "Železniška povezava, čeprav je nismo oglaševali, dosega zavidljive rezultate. Z nadgradnjo pa bo lahko le še boljše," je še dejala Nannettijeva.

Do 90. let prejšnjega stoletja je Slovenijo in Italijo povezovalo tudi do 14 železniških linij na dan, je povedal predstavnik Občine Divača in zaposleni na Slovenskih železnicah Dobrivoj Subič. Po letu 2006 med državama ni vozil noben vlak več, akterji pa so si prizadevali za ponovno povezavo med Ljubljano in Trstom. "Pogrešali smo to povezavo, ki je za domačine zelo pomembna in je dolgo ni bilo. Zato smo je toliko bolj veseli in si želimo še njene nadgradnje," je povedal Subič.

Železniška povezava je le ena izmed dejavnosti projekta Crossmoby iz programa Slovenija–Italija, ki se je začel septembra in bo trajal 36 mesecev. Vrednost celotnega projekta je štiri milijone evrov, po štirje od osmih partnerjev pa prihajajo iz vsake države.


http://www.rtvslo.si/tureavanture/prevozna-sredstva/z-vlakom-od-ljubljane-do-trsta-oziroma-vidma-10-000-potnikov/474681
 

·
Registered
Joined
·
1,162 Posts
Morda kdo ve, zakaj (še?) ni digitalnih prikazovalnikov in zaslonov na žel. postaji Celje? Na Pomurki jih ima vsako selo. Enako velja za obnovljene postaje na Primorki. Se čaka na Poljčane in Sl. Bistrico???

Celjska postaja je čudovito urejena, vendar pa je manko prikazovalnikov z voznim redom resnično moteč, je veliko težje poiskati pravi vlak in peron. Še dobro, da vsaj PA razločno deluje.
 

·
Above-the-clouds
Joined
·
7,146 Posts
@Uksi
Po mojem bodo tako kot na Pomurki, prikazovalnike namestili šele ob zaključku celotnega projekta Celje-Zidani Most. Na Celjski postaji je še vedno videti delavce ki urejajo zaključna dela.
 

·
Registered
Joined
·
167 Posts
Ubistvu imajo na Primorki skoraj vse postaje prikazovalnike (Zaslone) je pa res da niso tako kot na Pomurki in v Lj/Zidanem Mostu na peronu, ampak so pa recimo v Divači in Kozini v podhodu (in v Divači na prvem peronu), Logatec in Prestranek jih imajo v čakalnici; Pivka, Postojna in Borovnica pa samo na prvem peronu.

Celju pa se bi glede na velikost kar spodobilo, da jih dobi na peronu.
 

·
Registered
Joined
·
744 Posts
Meni je barva všeč, le da na starih dizelskih lokomotivah je nismo vajeni in je zato sedaj nekaterim grda oziroma zgrešena barva :)

Me pa zanima, če bodo Regani(664) tudi na reviziji prebarvani v takšno barvo ali ostajajo klasično zeleni?
 

·
Above-the-clouds
Joined
·
7,146 Posts
Edina napaka je da so sploh šli v modernizacijo teh starih jajc. Skratka obetajoča obnova jugonostalgije, ki je sedaj barbarsko uničena z novo barvno shemo.:lol: Že vidim, to bo en halo.
 

·
Moderator
Joined
·
11,429 Posts
Slovenci kot, da se ne bi znali odločit. naj bo ena barva za vse. Ali pa ena barva za IC, druga za regionalne pa je
Za slovence je najbolj važna barva. Da se pa iz motorja tudi po "modernizaciji" še naprej kadi kot iz tovarniškega dimnika, pa nobenega ne moti.:bash:
Vse te stare dizle bi morali obvezno zamenjati z novimi. Si predstavljate, da bi tovornjakarjem dovolili vožnjo s Tatrami in Fapi iz sedemdesetih, LPP pa s Sanosi?
 

·
Registered
Joined
·
167 Posts
Bil je razpis za modernizacijo vseh lokomotive tega tipa (torej tudi nov motor kabina...), baje je bil celo nekdo izbran, če pa se na lokomotivah kaj (že) dela pa nevem.
 

·
Moderator
Joined
·
11,429 Posts
^^ To je res, ampak teh lokomotiv je bistveno manj kot tovornjakov. Koliko teh nekaj starih dizelskih lokomotiv dejansko onesnažuje zrak? Ne, da jih podpiram, ampak vemo, kakšno je SŽ-jevo finančno stanje za nakup novih lokomotiv.
Izvoli iti na eno od železniških postaj, recimo celjsko, kjer se še precej vozijo dizelske ropotulje - no pa saj v Ljubljani ni mnogo bolje. Počakaj na kak dan, ko ni vetra in čakaj kake pol ure, medtem ko ti na sosednjem tiru brezveze laufa potniška mašina (se "kao" ogreva), pa vohaj smrad. Mogoče bo tačas prišla mimo še kaka premikalka s polnim gasom, boš videl eno temno črno zaveso za njo. Potem se pa vprašaj, če res kaj onesnažujejo.
SŽ-jevo finančno stanje pa je zadostno, če bi vsaj malo reorganizirali zadeve. Vzdrževanje pol stoletja starih mašin namreč stane zelo veliko, privatne firme se s tem ne bi ukvarjale.
 
5761 - 5780 of 7545 Posts
Top