Ok dejansko sem si pogledal celo sejo. Ni, da sem imel kakršno koli dobro mnenje o občini domžale, tam sem konec koncev preživel 10 let svojega življenja. Ampak kakšen poden e pa tale sestanek. Res. Bedno, poden, stranišče. Jebene 3 ure seje so porabili, za vprašanja, ki so bila odgovorjena v prvi predstavitvi, ter potem v odgovorih.
Naslednja točka. Iskreno menim, da bi Domžalam mogoče celo res koristila poglobitev. Primerjava z Ljubljano ni na mestu, ker je to "periferna proga", ki bo lahko začasno nadomeščena z avtobusnim prevozom in cena take poglobitve ni niti približno podobna Ljubljanski s celotno postajo, ki mora obratovati. Vseeno pa to pomeni veliko disrupcijo.
Ampak po drugi strani je bila izvrstna ideja iz strani pobudnikov. Se pravi enostavno prekinitev avtomobilskega prometa preko proge in sprostitev za kolesarje in pešce. Domžale se tako avtomobilsko razdeli, hkrati pa peš poveže.
Točka premika postaje zaradi P+R garaže. Nikoli ne bom pozabil tistega pomladnega jutra daleč nazaj, ko sem se zanimal, kaj je to gradbišče v Domžalah. Naj vam povem, da sem bil zaprepaden nad tem, da se je na tabli pojavil naziv garaža P+R! Na najbolj neprimerni možni lokaciji, so zgradili izjemno drago garažo, ki je posledično računala izjemno drago parkirnino v mestu, ki polovico svoje tlorisne površine namenja zastonj parkiranju avtomobilov. Od garaže do železniških "peronov" vodi 300 ali 400m dolga pot, ob kateri je na stotine brezplačnih parkirnih mest. Še dlje stran se nahaja pa avtobusna postaja, oz. kar postajališče, ker postaje Domžale zares nimajo. In sedaj bi ti pezdeti, ki poleg vsega dajo celo še tako neumen predlog, da bi progo povsem umaknili iz mesta, "da bo lažje dostopna z avtom". Ta občinski svet bi potreboval eno konkretno izobraževanje na to tematiko.
Zmaga pa izjava: "na naslednji občinski svet, ne hodite s predlogi, ki ne vsebujejo poglobitve!"
Kot da se ti ljudje, ki vedno na začetku obeležijo pomembnost projekta, ne zavedajo resnosti tega projekta!
Veseli me, da je v sprejetju nov zakon o celostnem prometnem načrtovanju. Končno uvajamo trajnostne oblike načrtovanja v naš sistem in upam, da bodo vzvodi tega zakona omogočali podreditev takih pizdunov, kot se sedaj kažejo na občinah obeh tras. DCPS in RCPS bi morali biti krovni dokumenti in podlaga za uskladitev OCPS (Državna, Regijska in Občinska Celostna Prometna Strategija) z njimi.