SkyscraperCity Forum banner
3481 - 3500 of 5564 Posts

· Registered
Joined
·
465 Posts
V ponedeljek se 26 prestavlja iz Ježice P+R na staro obračališče Ježica.

Bodoči voznik;119774227 said:
LPP bo verjetno šel po liniji najmanjšega odpora in bo samo preusmeril 26ko na staro obračališče Ježica. Bi pa morali tako tudi prestaviti oz. uvesti novo postajališče Ježica (smer Črnuče) za razcepom proti avtokampu (lokacija), na katerem bi ustavljale linije 6, 8, 11, 21 in 26. Trenutno postajališče je kar daleč od obračališča in nebi omogoča elegantnega prestopa s linij 8 in 11 na 21 in 26.
 

· Registered
Joined
·
701 Posts
Grozno! :bash: Sem nekajkrat testiral zdaj ta režim in razmišljal tudi o prestavitvi linije na staro postajališče Ježica. Lahko rečem, da se bo s tem situacija za potnike izboljšala minimalno ali nič. Frekvenca linije 26 izven konic gotovo še naprej ostaja neuporabna za prestopanje in nasploh bistveno slabša kot pri liniji 8 pred 1.12.2014, obratovalni čas najbrž tudi ostaja skrajšan na 22:05. Čas potovanja se bo morda v povprečju skrajšal kvečjemu za kakšno minuto, ker ne bo treba delati ovinka okoli parkirišča sredi ničesar, tako da jaz ne vidim prav nobene omembe vredne izboljšave glede na trenutni režim. Prav tako bo še vedno treba iz centra planirati na kateri avtobus iti, da bo možen prestop na Ježici brez pretirane izgube časa. Nazadnje sem po kosilu pomotoma skočil na prvo osemko, ki je pripeljala mimo na Bavarca, med vožnjo sem pa ugotovil, da bi moral čakati še dve vmes. Posledično sem na Ježici čakal na 26-ko ca. 25 minut. :bash: Mi lahko nekdo pojasni zakaj je LPP kar 6 let 'uničeval' zglobe avtobusov na ovinku pri postajališču Sava, če je res, da stane en zglob do 40 tisoč EUR? Namreč, če to drži, so morali imeti v tem času že milijonsko škodo. Za ta denar bi pa lahko tudi križišče bolj normalno rekonstruirali, morda celo zgradili podvoz pod železniško progo, če bi se uskladili s SŽ! Vem, misija nemogoče. Kjer se logika konča, se LPP začne. :lol: Aja, če postajališča na Ježici pri pekarni ne bodo premaknili za ca. 250 metrov severneje k obračališču linije 21, bo v smeri Črnuč za prestopanje na linijo 26 potrebno še ca. triminutno pešačenje! Strel v koleno, če mene vprašaš in s to ureditvijo ne bo niti en potnik nič bolj zadovoljen kot z dozdajšnjo.
 

· Registered
Joined
·
701 Posts
Dobro, no, sem pač pretiraval. Še zmeraj pa ne vidim logike zakaj je LPP 6 let uničeval svoje avtobuse na tistem ovinku in klancu, če so imeli res takšne stroške. Prav tako bi lahko SŽ vsaj nadgradile signalizacijo, da zapornice v času konic ne bi bile spuščene tudi po več kot 10 minut naenkrat!

Kar se tiče LPP, je pa očitno, da vztrajajo pri prestopanju na linijo 26, kar je po mojem slaba rešitev. Sam bi v takšni situaciji na mestu LPP ponudil vsaj sledeče:

1. frekvenca linije 26 bi morala biti enaka kot na liniji 8, vozni redi pa kar najbolj usklajeni, da se pri prestopu izgublja čim manj časa
2. postajališče na Ježici v smeri Črnuč bi bilo treba premakniti severneje k obračališču linije 21
3. obratovalni čas linije 26 bi moral biti takšen kot na liniji 8, kar pomeni, da bi z Brnčičeve zadnji avtobus moral odpeljati ob 22:25, še najbolje v garažo čez Bavarski dvor.

Tudi če bi LPP upošteval moje zgornje predloge, bi bila povezava Spodnjih Črnuč in Brnčičeve s centrom zaradi prestopanja(beri: zmanjšanega udobja, izgube časa) še vedno slabša kot prej z direktno linijo, a bi bila za večino potnikov vsaj sprejemljiva.
 

· Registered
Joined
·
58 Posts
Prenašam lepe pozdrave od @BoBi19, forum avtobusi.
Spodnje fotografije so njegovo delo, in so objavljene z njegovim dovoljenjem.


Avtobus za šolski prevoz v RUŠAH:


Dodaten smučarski avtobus, ki vozi na liniji BELVUE - AREH

Primer tankanja na CNG - SCANIA:
Primer tankanja na CNG - MAN: 

· Registered
Joined
·
2,434 Posts
Ena prošnja: Vprašaj ga, koliko starih Mercedesov (made by Avtomontaža v času Certusa) sploh še ima Marprom. Ker imam občutek, da vsem nabavam navkljub še vedno videvam eno in iste starine, predvsem na linijah 4, 7 in 16.

A so odpisali nekaj avtobusov znamke Volvo?

Še nekaj, katere znamke je tisti "smučarski" avtobus?
 
3481 - 3500 of 5564 Posts
Top