SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
961 - 980 of 982 Posts

·
Ta☼
Joined
·
3,479 Posts
^^sm bil tam in lahko potrdim da nimajo slona:D.. heh ampak js osebno bi pa rad videl predvsem manjše trgovce in trgovinice, teh mega giga je itak dost leclerc, mercator, tuš, špar sej a v tujini jih je teh velikih kaj dost več??..
 

·
Registered
Joined
·
2,983 Posts
Sj vem.. kam ga pa stlačijo poleg vseh kipov Dodiju pa Diani :lol: Neka fora je, da ti Harrods lahko priskrbi vse kr si zaželiš, tko da ti zrihtajo tut slona če čš baje.. Seveda se plača tok da ne govorimo :D

Ja majhne trgovinice po centru pa tko so ble zakon, je blo vsaj dejansko kaj življenja po mestu.. Mogoče bi pa zdj, ko to ne laufa več mogli naredit kake specifične.. Ni lahka ta zadeva
 

·
Monkey business
Joined
·
3,539 Posts
V bistvu Harrods v Kresiji je še aktualen in je dejansko del novega natečaja za območje ljubljanskih tržnic.. :)
 

·
burek
Joined
·
1,236 Posts
pa sj men se zdi da se (govorim za lj) vrača v centr življenje....mislm zadne cajte se je povečal število specializiranih trgovin svoje nardi pa tut kafič op kafiču na nabrežju....tko da s tem sm kr zadovoln....edin kulturni program bi se mogoče lahko mau izpopounu kkšna nova kul galerija u stari lj pa take (npr mestna galerija I je zakon :))
 

·
Monkey business
Joined
·
3,539 Posts
pa sj men se zdi da se (govorim za lj) vrača v centr življenje....mislm zadne cajte se je povečal število specializiranih trgovin svoje nardi pa tut kafič op kafiču na nabrežju....tko da s tem sm kr zadovoln....edin kulturni program bi se mogoče lahko mau izpopounu kkšna nova kul galerija u stari lj pa take (npr mestna galerija I je zakon :))
Upam, da bo izgradnja take reči kot je Kolizej s svojo dvorano spodbudila še večjo rast kulturnega turizma v Ljubljani pa da bo na splošno povzročilo razcvet tudi komercialne plati visoke umetnosti, namreč tudi ta je pomembna..
 

·
Ta☼
Joined
·
3,479 Posts
Sj vem.. kam ga pa stlačijo poleg vseh kipov Dodiju pa Diani :lol: Neka fora je, da ti Harrods lahko priskrbi vse kr si zaželiš, tko da ti zrihtajo tut slona če čš baje.. Seveda se plača tok da ne govorimo :D

vem ja:D..

V bistvu Harrods v Kresiji je še aktualen in je dejansko del novega natečaja za območje ljubljanskih tržnic.. :)
O supr:cheers:.. btw kaj bo pa z Merkurjem na prešercu?
 

·
Monkey business
Joined
·
3,539 Posts
Ne vem, enkrat v 2008..

Renderji bodočih investicij v slovenski turizem:


Vodni center Livade, Izola


Grand hotel Panorama, Pohorje


Wellness ob Kolpi, Božakovo pri Metliki


Terme Gaja - Spa Resort Janežovci, Destrnik


Termalni center, Slovenj Gradec


Apartmajsko naselje, Ribniško Pohorje

:)
 

·
Ta☼
Joined
·
3,479 Posts
o lepo:cheers:
 

·
Registered
Joined
·
599 Posts
Če smo že pri turizmu: stara zadeva, in zato nevem če je že bilo objavljeno (sorry)

Terme Ptuj odprle štirizvezdični Grand Hotel Primus natisniPRIMUSPtuj, 28. september 2007 - Terme Ptuj, d.o.o., ki delujejo v okviru blagovne znamke Panonske terme, so danes po letu dni od pričetka gradnje odprle vrata novega štirizvezdičnega Grand Hotela Primus, ki bo predstavljal pomemben prispevek k dopolnitvi dosedanje vrzeli na področju pomanjkanja namestitvenih kapacitet in turistične ponudbe v Spodnjem Podravju.
Okrog 20 milijonov evrov vreden hotel je letošnja največja naložba v Poslovni skupini Sava in v slovenskem turizmu. Dobra 2 milijona evrov je prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj. Naložbo je vodilo investicijsko podjetje SAVA IP, d.o.o., na čelu z direktorjem Jožetom Kavčičem, ob tesnem sodelovanju z vodstvom družbe Terme Ptuj, d.o.o.Grand Hotel Primus so slavnostno odprli mag. Marjan Hribar, generalni direktor Direktorata za turizem pri Ministrstvu za gospodarstvo, dr. Štefan Čelan, župan mestne občine Ptuj, Janez Bohorič, predsednik uprave Sava, d.d., mag. Andrej Šprajc, direktor dejavnosti Turizem v Poslovni skupini Sava, Andrej Klasinc, direktor Term Ptuj, d.o.o., in Marjan Maček, direktor za finance, Terme 3000, d.d.Hotel, ki je dobil ime po Marcusu Antoniusu Primusu, vplivnem rimskem generalu, vladarju Rima ter mojstru retorike, se razprostira na skupno 13.493 kvadratnih metrih in ima 250 ležišč, od tega so trije luksuzni predsedniški apartmaji, ki imajo na razpolago vsak svoj jacuzzi in savno. Gostom je na voljo najsodobnejši Valens Augusta wellness center, ki ga sestavljajo trije skopi: najsodobnejši center dobrega počutja Imperium, ki se razprostira na 700 kvadratnih metrih, bo v rimskem duhu s specializiranimi programi za nego obraza in telesa ter s sprostitvenimi kopeli in preventivnimi terapijami ter bogato izbiro masaž poskrbel za popolno sprostitev. Sledi sklop termalne kopeli in savne Flavia, kjer lahko gostje izbirajo med različnimi svetovno znanimi programi savn. Že sicer bogato bazensko ponudbo Term Ptuj dopolnjuje hotel s sklopom bazenov Vespasianus, ki vsebuje kombinirani notranje-zunanji bazen, otroški bazen in dva whirlpool bazena.
S ponudbo kongresnega oz. poslovnega turizma Grand Hotel Primus zapolnjuje vrzel v siceršnji nezadostni ponudbi tovrstnih storitev na širšem območju Ptuja in Spodnjega Podravja. V hotelu je na voljo več dvoran, namenjenih najrazličnejšim poslovnim srečanjem, vsi prostori pa so opremljeni z najmodernejšo multimedijsko tehnologijo.
Hotelska ponudba je prilagojena tudi golfistom, saj se le 300 metrov od novega hotela razprostira golf igrišče z 18 igralnimi polji, do koder iz hotela vodijo urejene poti.
Za bogato kulturno dogajanje bo v okviru hotela skrbel Klub Gemina XIII, ki bo na voljo hotelskim gostom kot tudi zunanjim obiskovalcem, starim nad 21. let. Gostje bodo lahko uživali v piano večerih, zimzelenih melodijah, popevkah, jazz-u, disko glasbi 80-ih in v večerih plesne glasbe.Ob odprtju hotela je Andrej Klasinc, direktor Term Ptuj, d.o.o., povedal: »S prepletanjem rimske dediščine in vrhunske hotelske ponudbe nudi Grand Hotel Primus celovito turistično-wellness ponudbo, ki jo do sedaj še ni bilo v Sloveniji. Terme Ptuj z današnjim dnem postajajo še močnejši ponudnik turističnih storitev.«
»Z intenzivnimi vlaganji v obnovo obstoječih in izgradnjo novih zmogljivosti smo v dejavnosti Turizem v Poslovni skupini Sava v preteklih letih uspeli zagotoviti kritično maso turističnih kapacitet, ki nam danes omogoča konkurenčen nastop na trgu. Pri tem zavestno in načrtno gradimo na bogati tradiciji destinacij, na katerih delujemo, ter z znanjem, izkušnjami in srčnostjo naših zaposlenih razvijamo edinstvene turistične produkte,« je povedal mag. Andrej Šprajc, direktor dejavnosti Turizem v Poslovni skupini Sava.


Za Mestno občino Ptuj pomeni odprtje hotela veliko turistično, kulturno in poslovno pridobitev, za potrebe hotela pa so Terme Ptuj zaposlile tudi 50 novih sodelavcev. »Turizem že od nekdaj predstavlja pomembno panogo v razvoju Ptuja, z Grand Hotelom Primus pa bo mesto postalo pomemben turistični ponudnik,« je poudaril dr. Štefan Čelan, župan mestne občine Ptuja.

»V lanskem letu smo zgradili petzvezdični hotel Livada Prestige, ki je eden najkakovostnejših zdraviliških hotelov v tem delu Evrope. Letos pa se mu je pridružil dolgo pričakovani Grand Hotel Primus, ki bo nadaljeval zgodbo edinstvenosti Panonskih term
s pridihom rimskega časa izpred 2000 let,« je poudaril Marjan Maček, direktor za finance, Terme 3000, d.d.


Janez Bohorič, predsednik uprave Sava, d.d., je ob tej priložnosti povedal: »Odprtje Grand Hotel Primus uspešno potrjuje strateško razvojno usmeritev Poslovne skupine Sava na področju turizma, ki vodi h krepitvi vodilnega ponudnika turističnih storitev Sloveniji. Razvojna vizija Savine dejavnosti Turizem je širiti svojo dejavnost na sosednje trge ter zagotavljati vrhunske hotelske, gostinske, golfske in druge turistične storitve v turizmu najvišjega evropskega razreda. Čeprav celotna vrednost Savinih naložb v turistične dejavnosti od vstopa v to panogo pa do danes znaša približno 175 mio evrov, bomo z vlaganji nadaljevali tudi v prihodnje. In ne samo z vlaganji v infrastrukturo, temveč predvsem z vlaganji v znanje, kajti le to edino omogoča inovativne proizvode in uspešne zgodbe, kot je zgodba dejavnosti Turizem v Poslovni skupini Sava in kot bo zagotovo tudi zgodba Grand Hotela Primus.«

»Kot predstavnik Ministrstva za gospodarstvo se zavedam, da je za razcvet turizma potrebno veliko več kot le slavna zgodovina. Potrebujemo pridne roke in bistro glavo. V Termah Ptuj to zagotovo imajo. Spretno so znali pridobiti sredstva v višini dveh milijonov evrov, ki smo jih s pomočjo Evropskih strukturnih skladov na Ministrstvu za gospodarstvo v okviru razpisa za Spodbujanje razvoja turističnih destinacij namenili vlaganju v turistično infrastrukturo. In ni samo uspeh pridobiti sredstva, temveč je uspeh pametno jih porabiti, in Termam Ptuj je to zagotovo uspelo. S tem, ko ustvarimo takšen turistični produkt, kot je Grand Hotel Primus, ki bo s svojo ponudbo in vsebino zagotovo pritegnil turiste od vsepovsod, lahko zgodovino naših krajev ohranimo in z njo pritegnemo, saj predstavlja našo konkurenčno prednost,« je povedal mag. Marjan Hribar, generalni direktor Direktorata za turizem pri Ministrstvu za gospodarstvo.


Inovativen trženjski pristop Grand Hotela Primus bo temeljil na kulturno-zgodovinskem in kulinaričnem aspektu ter na wellness in poslovno-seminarskem turizmu. Ob edinstveni ponudbi in visoki kakovosti storitev bosta k konkurenčnim prednostim Grand Hotela Primus prispevali tudi ugodna geografska lega in prometna dostopnost. Poleg domačega so ciljni trgi novega hotela še trgi tujih držav, predvsem Avstrije, Nemčije, Italije in Hrvaške. S prihodom nizko cenovnega letalskega prevoznika Ryanair na Letališče Maribor bo eden izmed pomembnejših trgov Panonskih term tudi Velika Britanija.


http://www.sava.si/index2.php?option=com_content&task=view&id=194&Itemid=4&pop=1
http://www.sava.si/primus-3/
 
961 - 980 of 982 Posts
Status
Not open for further replies.
Top