SkyscraperCity Forum banner

[Sofia|София] Construction, Projects & Updates [2018]

402281 Views 1778 Replies 155 Participants Last post by  sofco
С пожелание за по-красиви и качествени проекти!

А за вас една по-успешна година. Бъдете здрави!
  • Like
Reactions: 5
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 1779 Posts
Според мен не са си правили труда да свалят старата облицовка.
  • Like
Reactions: 1
Тази сграда на ул. Петър Парчевич до скоро я реставрираха, предполагам вече са приключили.
  • Like
На мен само ми е чудно кой би дал 1000 евро/кв за това отвратително място в сграда тип "общежитие".
800 евро е цената по оферта. Спокойно може да свалиш до 700 според мен.
Цените също са понапомпани -1050 EUR/ м2 до Акт 14, после 1150... За тази част на квартала са май множко...
Понеже се оглеждам за апартамент в района, 1000+ вървят ЕПК-тата в съседство.
Вярно разликата в чистата жилищна площ е +30% в полза на ЕПК-то.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
За този комплекс знам от няколко месеца. Не вярвам да е случайно съвпадение и протестите на живущите там срещу виетнамските общежития. Според мен и ГБС натискат, и са сигурни, че ще се премахнат съвсем скоро.
See less See more
Някой наскооро търсеше сгради в София с декоративни червени тухлички по фасадите: 1, https://www.google.bg/maps/@42.7215...1Kp3kTHZjdZTY-tbDRKg!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg, https://www.google.bg/maps/@42.7235...174&pitch=0&thumbfov=100!7i13312!8i6656?hl=bg, 4 и още доста такива има, ако представляват интерес :D
  • Like
Кой е инвеститора на терена в Красно село (Балканкар)?
За паметник на културата или беше само реконструкция на съществуваща сграда просто избива рибата...
Нали бяха запазили едно фрагментче от фасадата на старата сграда. Нещо не го виждам вече :D
See less See more
Защо у нас не се ползва взрив за разрушаване на големи стари сгради?
Много е скъпо.
  • Like
За да стигнеш за 6 минути трябва бая бързо да тичаш :D
Според гугъл са 1.5 км до там.
  • Like
Да си кажа и аз за ЕПК-то. В 90% от сградите положението е пълен леш. Течове и мухъл, мръсни входове, шуробаджанащина (всеки си прави каквото си пожелае, загражда си каквото му е кеф от общите части и т.н.). Най-големия недостатък всички го знаем - 100 апартамента във вход, пълни с неразбрани съседи. Околните пространства на блока са кални терени превърнати в паркинг.
Иначе да, получаваш по-голяма квадратура за цената, която плащаш. Ама аз не мога да се примиря, че всеки ден ще се прибирам в такава кочина.
See less See more
  • Like
За тази сграда така и не се появи рендер. Той законово изискуем ли е да се представя за всеки нов строеж или всеки инвеститор/строител си решава за себе си?
Не е задължителен.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
В общи линии по Стамболийски най-голямата кочина остана тук: https://www.google.com/maps/@42.7013305,23.2896744,80m/data=!3m1!1e3

А мястото си е доста прилично, има пространство около сградите, относително близо е до центъра - на 2.5км от св. Неделя в права линия.

Ама защо да се наливат пари в такива безперспективни райони, всичко трябва да е в Младост и МанЛи.
See less See more
  • Like
Аз мислех, че красотата е субективен фактор, но явно от СС могат и нея да я дефинират :D
  • Like
Това пред Флората пак си е Флората, просто следващия етап. Казвам го по спомен.
  • Like
Може и аз да греша. Със сигурност обаче всички парцели там са обединени в една обща строителна площадка. Там депонираха земните маси от изкопите за Флора Гардън. Строителя най-вероятно е същия, или поне ползва същите фургони.
По-интересното е, че този строеж няма нищо общо с ПУП-а.
See less See more
  • Like
^^
Между другото да, изпълнението е покъртително. Моите общаци с тъмен цвят на кожата, ако ги строя ще я направят по-добре. Не мога да повярвам, че с толкова пари са направили такава повърня.
See less See more
Спасително археологическо проучване :D

See less See more
3
  • Like
Онзи ден имах път към Улично Осветление. Та слязох с метрото на МС Княгиня М. Лузиа и ходих пеша през квартала. Няма такава мизерия.
Може би ще има някаква роля с фасадата на сградата. На мен ми е по-интересно защо няма никакви носещи елементи вътре :D
1 - 20 of 1779 Posts
Status
Not open for further replies.