SkyscraperCity Forum banner

[Sofia|София] Construction, Projects & Updates [2018]

405578 Views 1778 Replies 155 Participants Last post by  sofco
С пожелание за по-красиви и качествени проекти!

А за вас една по-успешна година. Бъдете здрави!
 • Like
Reactions: 5
Status
Not open for further replies.
1 - 16 of 1779 Posts
Поне 12 милиона лв е тоя парцел, всяка цена под тази си е договорка под масата.
 • Like
Reactions: 3
Тази сграда е от преди 10 години сигурно, не е нова ;) Самата снимка от Google e от 2012г. Не е relevant за "строителство в 2018г.".
Як ъпдейт! Евала :)

Много се строи около Черни връх - жалко обаче, че булевардът е кофти направен с тия леви завои, нито 1 кръгово, всеки спира където му падне и за капак катаджиите висят всяка вечер преди кръговото посока Драгалевци/Бояна и спират скъпите коли да си изкарат някоя стотачка. Жалка картинка.
 • Like
Reactions: 1
http://www.residentialpark-lozen.com/bg/

Residential Park Lozen ЕТАП 1 - в сайта има и точната локация.


„Резиденшъл Парк Лозен“ е жилищен комплекс от затворен тип, намиращ се близо до с. Лозен, само на 12 мин. път от София. Комплексът осъществява мечтата на градския човек за дом, даряващ спокойствие и уют, качество на живот и близост до природата в непосредствена близост до града.

Етап 1 от комплекса включва 136 жилищни единици, сред които редови, еднофамилни и двуфамилни къщи с разнообразна квадратура и разпределения. Жилищната част ще се допълва от Обществена зона с всичко необходимо за комфорта и нормалния ритъм на живот на жителите. Професионалните услуги по Управление и поддръжка осигуряват допълнителна сигурност и удобство, гарантирайки качествена и перфектно поддържана среда на живот и повече свободно време за обитателите на комплекса.

„Резиденшъл Парк Лозен“ - съчетание от качество и комфорт на дома и естествена и хармонична среда на живот, където да забавиш ритъма, изживееш свободното време, почерпиш сила и спокойствие от природата, почувстваш хармония, грижа за теб и удовлетвореност!Проектите на Групата Линднер се отличават с цялостна концепция и внимателно обмисляне и планиране на всеки един детайл, поставяйки акцент върху изискванията, комфорта и качеството на живот на нашите клиенти.РЕЗИДЕНШЪЛ ПАРК ЛОЗЕН, в допълнение към жилищните единици, предвижда изграждането и на обособена зона с търговски и обществени площи, сред които:Училище;
Детска градина;
Спортен център и басейн;
Спортни съоръжения и детска площадка;
Заведение за хранене;
Магазин;
Офисни площи и др.;

Резиденшъл Парк Лозен е жилищен комплекс от затворен тип, чиято концепция включва цялостен пакет от услуги по Управление и поддръжка, сред които:24-часов контрол на достъпа
Видеонаблюдение;
Озеленяване и поливна система;
Почистване и снегопочистване;
Гаранционен мениджмънт
24-часова гореща линия.
See less See more
 • Like
Reactions: 5
При 2000евро/квадрат никой от комплекса не ходи пеша. Имат си коли хората, че и по 2-3. А това за затвора - в БГ най-хубавото е затворен комплекс - няма боклуци, няма случайни, идеално е за живеене. Живял съм в такъв в Студентски град и беше супер, за разлика от всички други блокове в квартала, които отпред бяха с кални поляни и боклуци, при нас имаше само зелена трева и цветя, почистваха снега, бариера, подземен гараж, фитнес и магазин.
 • Like
Reactions: 5
В Токуда отсреща и на Централни гробища всички са равни, също няма случайни...:lol::lol::lol:
Аз пък мразя боклуците живеещи в тези комплекси с джиповете и с децата в частните училища. Истиснки богатите хора и на душа и на портфейл живеят в стари ремонтирани жилища във или до центъра и децата им ходят на държавно училище. И какво като имате 5 люлки в тоя комплекс? Ще си играят 3 деца на тях и ще са вечно чисти и добре поддържани. Голяма скука. Ела в парк Св.Петър и Павел да видиш как българчета и циганчета си игарят заедно, хората си разхождат кучетата, децата се запозанват и играят заедно - и бедни и богати. Тези затворени комплекси са за тотално деградирали. Да не можеш да си поканиш приятел щото на бариерата ще го питат къде отива.

Същалявам за лирическото отклонение. Комплексът е много хубав, но аз мразя такъв тип резиденсес.
E, на теб така ти харесва, така живееш. Има хора, които искат ред и подредба. Тия от 2-рия тип отдавна живеят в чужбина...
 • Like
Reactions: 1
Инфрата е скъпа, ама в БГ качват цените 2-3 пъти заради 300 метра улица.Пълна глупост. А извън комплекса - мега зле. Никакъв смисъл няма на сегашните цени. Като паднат цените с 40-50% си заслужава да се купи, не и в момента. И без това сме минали пика на цените, ще има още 1-2 години натиск нагоре и после ще е рязко надолу, особено като вдигнат лихвите с по 3-4% :D
 • Like
Reactions: 2
https://profit.bg/imoti/mechtaniyat-vi-imot-veche-e-s-akt-16/

Мечтаният ви имот вече е с Акт 16

В началото на 2018 г. ви информирахме за един от най-луксозните проекти, които се строят в столицата.

Проектът Sofia Land Residence вече получи разрешение за ползване, или накратко Акт 16.

Sofia Land Residence се намира в кв. Лозенец в София, като буквално граничи с Борисовата градина и е разположен точно на границата между забързаната градска среда и спокойствието и зеленината на парка.

Комплексът се състои от 8 сгради и собствена градина. Намира се на 2 минути от частно училище и детска градина, 3 мин разстояние от Националната природо-математическа гимназия и на 5 мин от метростанция „Витоша“.

В изграждането на проекта са използвани само висококачествени материали и не е направен компромис дори с най-малкия детайл.

Апартаментите са просторни и светли, с максимален изглед към парка и планината.

Вътрешният парк на комплекса е разположен върху 17 декара с водни огледала, алеи и декоративна растителност. Озеленяването включва висока и ниска дървесна растителност, цъфтящи и ниски храсти с жив плет.

Предвидени са алпинеуми със сезонни цветя, покривни растения и трева. Предвидено е парково осветление с видеонаблюдение, метална ограда с двойни профили, поливна система и градинско оборудване.

Предлаганите апартаменти в Sofia Land Residence са с площ от 76 кв. м до 366 кв. м, като в момента те могат да бъдат закупени от BULGARIAN PROPERTIES без комисион за купувачите. Цените започват от 133 032 евро за двустайните и 182 000 евро за тристайните.

Партерните апартаменти в комплекса се предлагат със собствени уютни градини. От 249 жилища, към момента свободни за покупка са по-малко от 50% от тях - 115.

Всички имоти са завършени по БДС, като има възможност и за довършителни работи по желание на клиента.

Комплексът е топ оферта от портфолиото на BULGARIAN PROPERTIES с луксозни имоти в София. Останалите подобни предложения можете да видите тук.
Ето и малко снимки:See less See more
4
 • Like
Reactions: 5
https://www.capital.bg/biznes/kompa...ut_na_bolnici_mihail_tikov_kupuva_ipk_rodina/

Собственикът на болници Михаил Тиков купува ИПК "Родина" за 40 млн. лв.
Земята на недостроената сграда и печатницата отзад е общо 56 декара с лице към "Цариградско шосе"

Грозната зона на недостроеното ИПК "Родина" ще се промени скоро. Причината е че 56-те декара на "Цариградско шосе" имат нов собственик срещу 40 млн. лв. Това е "Изток плаза" на доктор Михаил Тиков, който държи най-голямата верига болници в страната, най-известната от които е "Софиямед".

Имотите, които включват и съседната печатница, бяха предложени от частен съдебен изпълнител за близо 40 млн. лв. в две отделни процедури, а купувачът печели с малко над минималната цена. Продажбата беше по искане на синдиците на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) заради неизплатени дългове на собственика на имотите. Това са "Издателско-полиграфически комплекс Родина" и дъщерното му "Родина тауър", които се контролират от майката на депутата от ДПС Делян Пеевски Ирена Кръстева.

Теренът и сградата имат дълга история - в края на соца трябваше да подслонят редакциите на всички медии. После ИПК трябваше да стане централа на НАП. Накрая мина под контрола на Цветан Василев и Делян Пеевски , но разривът между тях не смени пейзажа. Сега бъдещето е неясно, но едва ли някой ще инвестира 40 млн. лв. и ще ги замрази. Най-логичните варианти са там да има болница или пореден офис комплекс с жилища отзад.

Имотите в сделката

Частният съдебен изпълнител Стоян Якимов предлагаше за продан недовършените сгради и терен от 15 дка на ИПК "Родина" за 18 млн. лв. с ДДС. Стартовата цена за съседния производствен комплекс на терен от близо 41 дка, където допреди няколко години се издаваха вестниците на Пеевски, беше 20.6 млн. лв. "Изток плаза" е подала оферти и за двата пакета, като по думите на Якимов компанията е предложила за имотите 50-100 хил. лв. над началната цена.

Михаил Тиков каза за "Капитал", че сделката ще бъде финансирана с банков кредит, но не даде повече подробности. По закон продажбата трябва да приключи до два месеца след подписването на предварителен договор, но за край на преговорите няма срок.

Имотите на столичния булевард бяха приватизирани през 2013 г. от "Издателско-полиграфически комплекс Родина", като компанията се ангажира да събори изоставените сгради и да разчисти терена или да довърши строителството. Покупката стана с 24.7 млн. лв. заем от КТБ, който впоследствие нарасна, за да се покрият неустойките по приватизационния договор.

Купувачът - от болници до имоти

"Изток плаза" е собственост на "Булфарма" (51%) и "Диагностично-консултативен център Софиямед" (49%), като крайни собственици са Михаил Тиков и семейството му. Самото дружество е създадено през 2009 г. с предмет на дейност управление на недвижими имоти, а капиталът му е 6.3 млн. лв. Чрез регистрираната в Пазарджик "Булфарма" Тиков е собственик на най-голямата като приходи верига болници в София ("Софиямед"), Пловдив, Пазарджик, Велинград, Пещера и Бургас. Макар и в по-скромни размери, фамилията има хотелиерски бизнес, като притежава два хотела под бранда "Хеброс" - в Пазарджик и Батак, а преди година придоби и столичния "Силвър хотел", който се намира до зоопарка. "Изток плаза" има и закупен терен от 9.3 декара в "Дианабад", като сделката от 2009 г. е за 4 млн. лв.

В медицинските среди името на Тиков се свързва с това на депутата от ДПС, но единствената видима връзка между двамата е, че болниците на Тиков са голям рекламодател в медиите на Пеевски. Самият Тиков отрече депутатът да има участие в сделката. "Явихме се на търг и спечелихме", каза той за "Капитал".

Засега не е ясно какво ще се случи на терена на ИПК "Родина". "Все още обмисляме инвестиционните си намерения, тъй като съвсем наблизо - срещу комплекса, се намира нашата болница "Софиямед", каза Тиков. Това на практика означава, че бъдещият проект може да бъде свързан и с медицинския му бизнес.
Сега стискаме палци да дадат 2 милиона да съборят старата сграда и да построят 2 сгради 15-18 етажа - болница и офиси/жилища.
 • Like
Reactions: 5
Направиха го жилищен квартал, защото трябваше да правят нещо със студентите, които 4 години не знаеха нищо друго освен пътя до гарата. Тези станаха неинтегрируеми в големия град и нямаше как да останат в общежитията и затова почна това строителство.

Що за тъпотия. На студентите не им дреме за гарата, обикаля се из цяла София по заведения и дискотеки, молове, 3/4 работят след 3-ти курс и то из цяла София. Интегрират си се хората чудесно, повечето остава да живеят в околните 10 квартала и намират работа в районите си.
А в Студентски град се строи от конкретни фирми на конкретни хора и то с идеята, че скоро време общежитията ще се премахнат и продадат на частници за строителство на още сгради. Студентски град ще бъде местен, дали сега или 15 години, но няма да бъде там. Прекалено много пари има за правене, кварталът е притегателен заради локацията и университетите. А като преместят "спалните" , около новото място ще се изградят отново заведения и нови блокове и всичко ще се повтори. На това му се вика win-win, но само за строителите ;)
See less See more
 • Like
Reactions: 3
Сградата на Диневи в Лозенец:
Новостроящата се аристократична сграда предлага на собствениците басейн, фитнес, СПА, ресторант и зала за организиране на лични мероприятия. Комплексът има на разположение денонощна охрана и контролиран достъп. Нейната дъговидна форма се осъществява посредством вентилируема фасада от естествен камък и двойно остъклена ажурна система, допринасяща за по-ефективните топлоизолация и звукоизолация. Жилищната сграда е с луксозни общи части, а апартаментите се предлагат завършени до ключ. Очаква се АКТ 16 през септември 2018.

Ето и обяви със снимки и цени:
http://ues.bg/bg/offers/7410-luksoz...utm_source=newsletter&utm_content=Offer1-7410

http://ues.bg/bg/offers/7403-da-dzi...utm_source=newsletter&utm_content=Offer2-7403

http://ues.bg/bg/offers/7365-aparta...utm_source=newsletter&utm_content=Offer4-7365

http://ues.bg/bg/offers/9682-luksoz...utm_source=newsletter&utm_content=Offer3-9682

Криво ляво 3250евро/квадрата :D :D
See less See more
 • Like
Reactions: 2
Нещо голямо се строи на паркинга на Арена Армеец - 3-4 етажна метална конструкция. Някой да има инфо?
Забавното в случая е,че един колега звъня на инвеститора преди няколко месеца, оказа се следното- 95% от апартаментите са продадени вече , като повечето- цитирам: " ги разграбиха още на ниво дупка"


Нямам идея кой ще иска имот в нищото, до шума,мизерията и смраддта на ОколоМръсното шосе, с най-близък подлез този на метрото на около 400 метра, без тротоари етц. Но изглежда всеки влак си има пътници :eek:hno:


Цените които са му обявили въобще пък няма да ги коментирам :nuts:

Като за начало -цените са точно, за да се коментират - така че ги кажи. Като цяло са им нормални цените за локацията ;)
След това - зад тази сграда има планирани и в процес на разработка още между 15 до 25 жилищни и офис сгради, тоест нов квартал.
Отделно в радиус 1км (пешеходно разстояние) има в изграждане или планиране още 10 офис сгради, а радиус 3 км повече от 5 нови комплекса къщи и апартаменти. (Икеа, Камбаните и над Гаритидж)
Повярвай ми, на СОП е много, ама много чисто в сравнение с Цариградско, Малинов и повечето булеварди в центъра и кварталите около центъра. За разлика от вече изброените, около СОП няма гъсто строителство, а и няма и как да има, защото от СОП на юг са само сгради на 3етажа (след първа линия). На практика това е единственото място (+Лозен и поляните до него, затворени комплекси в строеж), където в момента си заслужава парите едно жилище. Тъй като се строи от големи фирми и по високи стандарти нещата в района са в пъти по-добре от "луксозните" квартали ;) Да, има проблеми, но те са доста по-малки от Младост 1 например, най-вече защото почти цялото строителство е в затворени комплекси и вътре всичко си е уредено, а не пльоснати сгради наляво надясно. Поне засега.

Edit: И парк има, и то 2 - Бизнес парк, не че е огромен или мега зелен, но е най-доброто като придвижване и удобства. Всички майки от Младостите ходят там. 2-рия парк е в Гаритидж, предстои да видим дали ще е със свободен достъп през деня. Отделно имаш Парк Камбаните,където макар и стил "кална пътека" пак е зелено и приятно за разходка, когато е сухо. А на 15 минути ти е Бистрица до 30 минути си в Плана, а там вече има и 100км Витоша пътеката, и други приятни места за колело или разходка, макар да не е до вкъщи както се казва. Отделно има игрища в Декатлон за баскетбол и футбол. Все неща, който аз примерно трябва от Мл1 да ходя, за да ползвам :D
See less See more
 • Like
Reactions: 1
А точно до него е Residential Park Lozen. Очертава се нов квартал там, дано общината не пипа нищо и инвеститорите си го изградят както трябва.
 • Like
Reactions: 2
А довеждаща инфраструктура? Да, СОП ще се реконструира - до толкова е ясно, но след него какво правим?

Има автобус 5, останалите си имат коли. 4-6 ленти СОП е достатъчно да поеме целия трафик. А и не виждам кой човек, дал 500 000 лв и нагоре за апартамент и над милион за къща, ще чака автобус и за къде по-точно ще го чака при положение, че в комплексите си има детска градина, училище, магазини и един куп други удобства от първа необходимост.Пък и самите комплекси си изграждат улици към тях, едва ли ще чакат общината да се сети. И сега Лозен си има нормална улица, ако направят като хората кръстовището К2Н + кръгово отдолу (тип ИКЕА) няма да има проблем с придвижването.
See less See more
1 - 16 of 1779 Posts
Status
Not open for further replies.
Top