SkyscraperCity Forum banner

[Sofia|София] Construction, Projects & Updates [2018]

398400 Views 1778 Replies 155 Participants Last post by  sofco
С пожелание за по-красиви и качествени проекти!

А за вас една по-успешна година. Бъдете здрави!
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 28 Posts
Много ми харесва еталбонда, който имитира дърво. Но защо пак тая пуста бяла дограма... :(
На мен само ми е чудно кой би дал 1000 евро/кв за това отвратително място в сграда тип "общежитие".
  • Like
Reactions: kevin87
Мисля, че собствениците на Skyscrapercity трябва да взаимстват от Facebook възможността освен "like" към всеки пост да има възможност и за "haha"...
Всъщност точно до тази сграда се строи новата детска градина :) За останалото съм съгласен - картата е супер неадекватна :)
Малко са прекалили с така наречената "карта".

...

Училища и детски градини - естествено само в съседния квартал, заради което в същите не остава място за децата от околните блокове...

...
Стоян Вагинов, колегите се стреснаха колко силно се изсмях :D :D :D
Хееееехехе. Нещо много интересно! Откога го чакам това!!

Застрояване в iSofMap

От 28.03.2018 г. системата iSofMap е допълнена с още една тематична карта - "Застрояване", която съдържа два нови информационни слоя – обхвати на заповеди за застрояване и сгради.
Новите слоеве се визуализират, като се показват на картата при Мащаб 1:2000 (за сградите) и 1:5000 (за обхвати на заповеди за застрояване). Те не са включени по подразбиране и ако данните представляват интерес за потребителя, той следва сам да ги избере и включи.
Чрез използване на бутона Информация свободно могат да се видят данни за обектите включени в слоевете.
Обръщаме Ви внимание, че към настоящия момент НАГ продължава актуализацията на застроителните планове и е възможно на места да има несъответствия, които в най-кратък срок ще бъдат отстранени.
https://www.facebook.com/Architectu...fref=gs&dti=688662161246651&hc_location=group
Това било жилищна сграда...Някой да има идея, къде може да бъде :?

Фасадно оформление на жилищна сграда с магазини и офиси бул. България гр. София

СУПЕР ПРЕМИЕРА! Нов елитен комплекс на бул. България. Внушителна визия, впечатляващ дизайн-проект от топ архитект. Многофункционална сграда, която е създадена, за да стане знакова за нашия столичен град! Здание на 12 етажа с 92 луксозни апартамента с 1 до 3 спални, офиси и шоурум. Местоположение на най-красивия софийски булевард, от където се откриват спиращи дъха гледки към красивата Витоша и целия столичен град!
Невероятни цени, валидни само преди старта, от 847 - 1160 €/м2 без ДДС. Оферта, директно от инвеститора, ексклузивно за клиентите на Stonehard! БЕЗ КОМИСИОНА!

...

Приятели, както винаги Stonehard Ви информира ПЪРВИ за всички нови сгради и комплекси, които предстои да бъдат пуснати на пазара. Много преди старта на строителството, ние не само анонсираме бъдещите нови проекти, но също така и предоставяме възможност на нашите клиенти да избират от пълния списък свободни имоти за продажба, който е достъпен само в самото начало на всеки проект. И още - само клиентите на Stonehard имат възможност да правят резервации на харесано от тях жилище срещу символичен депозит/капаро, при невероятно изгодни цени, често пъти с до 30% отстъпка, валидни само за периода на предварителните продажби.

И тази седмица ние не правим изключение, и вече бързаме да ви представим този вълнуващ проект, които ще бъде изграден на един от последните останали свободни парцели, на емблематичния за столицата булевард ''България''. Районите около широката пътна артерия, свързваща центъра на столицата с престижния квартал Бояна и красивия Парк Витоша, са несъмнено сред най-престижните за живеене и бизнес в големия столичен град. Свободните парцели земя около бул. ''България'' са почти напълно изчерпани, ето защо всеки нов проект, който се появи около булеварда, се разпродава за изключително кратко време, а цените на имотите там обичайни растат с по-високи темпове от останалите райони на столицата.

Но ето малко повече за нашия нов проект, за който Stonehard има ексклузивни права за продажби и работи БЕЗ КОМИСИОНА от купувача: Зад проекта стои консорциум от инвеститори с безупречна репутация и десетки години опит в строителството на жилищни сгради и комплекси в големите градове на страната. За този амбициозен проект те обединяват своите сили и канят водещо архитектурно бюро да извърши проектирането, следвайки внимателно премислена концептуална стратегия, предварително изработена от инвститорския екип, нашата агенция и компанията за управление на имоти, която е ангажирана в последващото стопанисване на сградата.

По-долу на страницата можете да прочетете подробности относно заложените материали и довършителни работи по сградата, а сега преди всичко нека Ви разкажем за това, което може би ще е най-интересно за Вас - жилищата в сградата:

• Етажност на сградата: 12
• Жилища - общо 92 броя, които могат да се резервират на предстартови цени 847 - 1160 €/м2 без ДДС, от които:
• Студия (едностайни апартаменти) на цени от около 34 000 €
• Двустайни (с една спалня) на цени от около 58 000 €
• Тристайни (с две спални) на цени от около 110 000 €
• Четиристайни (с три спални) на цени от около 160 000 €
• Уникален пентхаус с високи 3.00 м. (светло) тавани на последния етаж, на цена от 455 000 €
• Паркоместа: открити (около сградата) на цени от 10 000 €; паркоместа закрити (в подземен паркинг): 12 500 €
• Магазини (шоуруми) на партера с площи от 224 м2 и 365 м2 на цена от 2014 €/м2
• Офиси на втори етаж с площ от 169 м2 и 340 м2 на цена 1199 €/м2
• Всеки имот от сградата може да бъде резервиран с капаро от 3 000 € за едностайни и двустайни жилища, 5 000 € за тристайни жилища и 10 000 € за четиристайните жилища и пентхауса на последния етаж.

...

Всички цени на жилищата, паркоместата и офисите са указани без ДДС.

СЪСТОЯНИЕ НА ЖИЛИЩАТА И ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ
• Всички жилища и търговски площи в сгардата се предлагат за продажба по БДС (''шпакловка и замазка'');
• Инвеститорът предлага възможност за изпълнение на довършителни работи, според желанията и бюджета на клиента. Може да се изпълни ремонт и по интериорен дизайн проекта на клиента. Цените на довършителните работи са в рамките на около 64 €/м2, като в тази цена не са включени разходи за подови настилки, санитария за баня, WC и осветителни тела.
• Инвеститорът предлага и решения за климатизация на всяко жилище относно отопление и охлаждане, срещу допълнително заплащане. Договорени са специални условия за доставка и инсталация на климатична техника от Panasonic и Mitsubishi, според желанието и бюджета на клиента. Стандартно се залагат две решения по избор на купувача: висок клас инверторна сплит система от Mistubishi, среден клас инверторна сплит система на Panasonic, както и високоефективна термопомпа от въздух-водa на Panasonic, с възможност за изграждане на подово отопление. Системата за отопление е по избор на купувача и се заплаща допълнително, при специални по-изгодни условия, договорени от цитираните производители.

СПЕЦИФИКАЦИЯ НА СГРАДАТА, СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ И ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ

Архитектура на сградата
На партера на сградата е ситуирана магазинна част с обща площ 692 м2, на първия етаж два офиса с обща площ 600 м2. От 2 до 12 етаж архитектурния план предвижда изграждане на общо 92 апартамента, от които 12 студиа (с площ от 38 до 41 м2), 63 апартамента с 1 спалня ( с площ от 50-78 м2), 9 апартамента с по две спални ( с площ 117 м2), 6 апартамента с по три спални (150 м2), и два многостайни апартамента (330 м2). В подземното ниво е предвидено изграждане на складови помещения, а паркирането е обезпечено посредством надземно ниво и две подземни нива. Планирано е и озеленяване на прилежащата територия. Архитектурният дизайн на сградата внушава модернизъм и комфорт. Изпълнението на довършителните работи е от най-високо ниво, вложени са материали от най-висок клас, осигуряващи дълговечност и лесна поддръжка на сградата във времето.
Конструкция
• монолитна стоманобетонова конструкция, съгласно единни европейски строителни нормативи за осигуряване на висока якост и ниска деформативност, високоякостни бетони
• обща фундаментна плоча с дебелина 1.40 м, гарантираща липса на дефекти в стени, подове и тавани от неравномерни слягания на земната основа
• етажни плочи-дебелина 20 см, осигуряващи висока шумо изолация между отделните етажи
• колони-разпределени оптимално, така че да попадат основно в стените между отделните апартаменти, осигурявайки свободна планировка на интериорната среда
• височина на тавани от 2 ри до 11 етаж- 2, 80 м.
• височина на тавани на пентхауса ап. N12.92 - 3.18 м. конструктивно и около 3.00 м.светло.

Фасада
Окачена фасадата от стъкло-фибробетон и детайли от стъкло и алуминий.

Дограма
Висококачествена алуминиева дограма с термомост и троен стъклопакет.

Покрив
Плосък покрив, топло, паро- и хидроизолиран

Общи части
• стени – стоманобетонова конструкция и зидарии 25 см, и крайно покритие латекс;
• подови настилки и стъпала от естествен камък;
• осветление по архитектурен проект;
• парапет по архитектурен детайл;

Асансьор
Високотехнологичен асансьор от един от водещите световни производители: OTIS, KONE или Orona.

Подземен паркинг
• подови настилки от шлайфан бетон;
• стени – шпакловка с крайно покритие латекс;
• таван – стоманобетонова плоча;

Паркова зона
Озеленени и аранжирани пространства с храстовидна и дървесна растителност.

Отопление и климатизация
Предварително заложени, още по време на строителството, тръбни трасета и обособени места за външно и вътрешно тяло на избраната от купувача климатична система. Допълнително могат да бъдат предложени различни системи за отопление и охлаждане (в т.ч. климатици, термопомпи , инфрачервени радиатори и др.)

Вентилация
Въздухообменът в сградата е организиран така, че да се осигурят санитарно-хигиенните норми за микроклимат и чистота на въздуха. За помещенията с възможност за директно проветрение не се предвижда механична вентилация. Предвидени са:
• смукателни битови вентилатори с клапа, управляващи се директно от ключа за осветление – във всички санитарни и складови помещения в апартаментите и магазините;
• работни смукателни инсталации за двете нива на гаражите. Те директно изхвърлят замърсения въздух навън. Компенсиращият свеж въздух навлиза свободно през двете гаражни врати;
• аварийна вентилационна система по всички стълбищни клетки и асансьорни шахти за осигуряване на безпрепятствена евакуация;
• аварийни смукателни и нагнетателни вентилатори за всяка обособена зона, които се включват при пожарна авария.

Водопроводна инсталация
• за битови нужди:
- полипропиленови тръби, които не отлагат котлен камък и не корозират;
- водомери;
• за противопожарни нужди:
- противопожарната инсталация се състои от пожарни касетки разположени на всеки етаж, комплектовани със струйник и шланг с дължина 20 м. Монтирани са дискретно в конструктивните елементи на сградата.

Канализационна инсталация
• за битови нужди:
- "безшумни" тръби-изработени по технология, която позволява снижаването на шума от оттичащата се вода да бъде сведен до минимум
• отводнителна инсталация-скрита система за отвеждане на дъждовната вода от терасите, без да нарушава дизайна и естетиката;
• инсталация за отводняване на климатичните тела скрита система, включваща се към канализацията на сградата чрез сифони. По този начин се възпрепятства проникването на канализационни газове в климатичните тела, а оттам и в жилищните помещения.

Електроинсталация
Осветлението на всички помещения е съобразено с функциите, които ще изпълнява:
• в апартаментите – захранването на всички консуматори ще става от апартаментно електрическо табло;
• в магазините – захранването на всички консуматори ще става от съответните ел. табла;
• осветлението в стълбищните клетки ще се включва чрез датчик за движение на стълбищните площадки;
• в коридорите пред самите апартаменти ще се включва чрез датчик за движение;
• всички осветителни тела са пожаробезопасен тип и притежават съответния сертификат;

Предвижда се да бъдат изпълнени:
• Антенна инсталация за кабелна телевизия;
• Интернет;
• Видео-домофонна инсталация;
• Мълниезащитна инсталация;
• Заземителна инсталация;

Апартаментите в сградата се отличават с просторни площи и висококачествено изпълнение:
• подови настилки:
- за апартаментите и складовите помещения – циментова замазка;
- за балкон – завършени по архитектурен проект;
• стени:
- фасадни стени и стени между отделните имоти – зидарии 25 см фина гипсова мазилка;
- вътрешни стени – 12 см, фина гипсова мазилка;
- за складовите помещения: окачени тавани на общите части и входна блиндирана врата от висок клас.

Санитарни помещения към апартаменти:
• подови настилки – стоманобетонова плоча;
• стени на фина варово-циментова мазилка;
• под – стоманобетонова плоча;

Предлаганите паркоместа към апартаментите са разположени в две подземни нива и едно надземно (на нивото на парцела). Общият им брой е 109 паркоместа.

Схема на плащане на цената на имотите:
• Резервационен депозит от 3 000 до 5000 € в зависимост от типа на имота;
• 20% минус сумата на депозита при подписване на Предварителен договор;
• 30% при изграждане на кота 0,00 м.;
• 30% при изграждане на кота "Било";
• 15% при монтирана дограма;
• 5 % при въвеждане на сградата в експлоатация (Акт 16).

Инвеститорът предлага и възможност за съгласуване на индивидуални схема на плащане, отговаряща на възможностите и нуждите на купувача.

Срок на строителството: 24 месеца след получаване на разрешително за строеж.
https://www.facebook.com/stonehard.bg/posts/1821331201504991
Сега намерих ПУП-а. Тия хора нормални ли са? И този главен архитект нормален ли е? 13 и 17 етажни сгради една до друга с 10-метрови улички между тях...

От предната страница, разбрахме за един нов, голям блок в източната част на Ман. ливади. А, ето го и отговора на западната част:

63 RESIDENCE...
По-скоро е тук.

Edit: Намерих ПУП-а. Оцветеното в синьо:

Нов проект за 11 етажен блок в Ман ливади-изток:....

тук някъде, до колелото на автобусите
Само плюсове в тия епк-та. Това с високите тавани ме озадачи.
  • Like
Reactions: the dogi
Много точно описание. Същото доста често важи и за панелките. А в новото строителство можеш също да получиш по-голяма квадратура - като си платиш :) Със сигурност новото излиза по-скъпо, но доста често описаните проблеми липсват. Аз лично никога не съм имал проблеми със съседи когато съм живял в нови кооперации. Хората просто са по-разбрани и са по-склонни да поддържат общите части.
Да си кажа и аз за ЕПК-то. В 90% от сградите положението е пълен леш. Течове и мухъл, мръсни входове, шуробаджанащина (всеки си прави каквото си пожелае, загражда си каквото му е кеф от общите части и т.н.). Най-големия недостатък всички го знаем - 100 апартамента във вход, пълни с неразбрани съседи. Околните пространства на блока са кални терени превърнати в паркинг.
Иначе да, получаваш по-голяма квадратура за цената, която плащаш. Ама аз не мога да се примиря, че всеки ден ще се прибирам в такава кочина.
"като най-интересният свободен/резервиран(от инвеститор) - 87.29 чиста, 97.76 обща, 5 етаж - изток улица/юг улица е 99,720Е, което е просто безумно по всеки параграф и български факт."

Не разбрах кое е безумното.
Не знам как точно да реагирам, но явно не живееш в София. Такива са пазарните цени в София - и в този случай е сравнително ниска. Ти си преценяш дали ще купуваш тук или в Брюксел.
200-те бона. С 7 кв. по-малко, същото жилище на същата цена в Брюксел, без да се броят общинските/държавните намаления от цената и лихвеният процент по кредитите, макар и косвенно (ако има нужда от такъв). Без да се има предвид и стандарта, качеството, без да се има и предвид бъдещето (най-малкото демографията). Да, абсолютно безумно е.
  • Like
Reactions: ВОДА
Хаха, общината не инвестира за посочените придобивки в самият град, ти ми говориш за селищата около него :) Кочината е повсеместна.
Много мои приятели и познати припознаха селищата в периферията. Ако се инвестира в чудесна улична мрежа - асфалт, тротоари, озеленяване, улично осветление - ще станат магнит. И това ще урегулира пазара.
Явно това е някаква модерна тенденция в архитектурата на блокове. На мен лично ми харесва. На Каблешков, точно до Санара, тези дни ще започва строителството на един нов, много подобен блок.

Link: Bulgarian Properties

---

И Санара:

^^
Много ми прилича на блока на Санара, пак в същия район...
5000 евро/кв.
На какви цени продаваха, та не успяха да реализират всички апартаменти?
За озеленяването не се следи абсолютно никъде. Буквално можеш да имаш 0% озеленяване и ще получиш акт16. Толкова за зелената столица.
Но това с терасите ми стана малко странно :D Никъде вече не се строи с "чучури", та да наводняваш тротоари и улици. А ако някой си тупа покривката, предпочитам да падне върху улицата, а не върху хората на тротоара :)
И трето - тия зелени тераси са абсурдни :D
  • Like
Reactions: the dogi
За пръв път чувам за този следващ (3ти) етап. Няма го на сайта им - макар че там обявяват проектите със закъснение.
Ей това е, от метростанцията, с асансьора - директно в апартамента.
  • Like
Reactions: dobo
1 - 20 of 28 Posts
Status
Not open for further replies.
Top