SkyscraperCity Forum banner

[Sofia|София] Construction, Projects & Updates [2018]

401458 Views 1778 Replies 155 Participants Last post by  sofco
С пожелание за по-красиви и качествени проекти!

А за вас една по-успешна година. Бъдете здрави!
  • Like
Reactions: 5
Status
Not open for further replies.
1 - 14 of 1779 Posts
След като не могат да я спасят толквоа години, то по-добре час по-скоро да я махнат и най-накрая тази грозна гледка да се махне от пейзажа на булеварда. От повече от 20 години седят тия развалини и чакаме нещо да се случи. Е, доживях да видя. Може да не е най-доборото решение, но е по-добро от видяното през последните 2 десетилетия.
Тази сграда беше оставена нарочно да напомня, а и по-късно да стане паметник- спомен за бомбардировките над София.
See less See more
Тази снимка е за няколко теми, но е добре и тук:
See less See more
  • Like
Има ли повече информация някъде по тази тема?
За съжаление, само офф-лайн; Ще се опитам да сканирам по-късно през седмицата; Не случайно сградата беше с временен покрив....
See less See more
На Черковна и Мадрид от днес; Сградата отдавна бе опасна за всички преминаващи;

See less See more
2
  • Like
Алабин и Борис - язва, която е към завършване (вече с напълно поставена дограма)
See less See more
  • Like
от Паисий:

See less See more
2
  • Like
От ъгъла с Пиротска - вече на финалната права

Пак по Пиротска - на ъгъла с Опълченска:
See less See more
2
  • Like
Като стана по-напред дума за археология, открили са нещо на Йосиф до Сметната палата; Експертите във форума да се изкажат какво може да е - с овална форма е и с доста запазен ръб на стената - изглежда като басейн (сори за качеството, но пазачите са доста сприхави):
See less See more
  • Like
Ехххх какви хубави къщи.
пълно е; за една една ми е особенно мъчно:

Иначе Раката ме е изпреварил за карето между Антим и Паисий:
See less See more
2
  • Like
^^^
Откакто събаря старото, за да гради ново..... Т'ва е то "артистокрация"
Да пусна и актуална снимка към поста на Kraxx :) с 3-дто на трамвайчето мно'о са се изхвърлили - но се копае и може да си купи човек вече хапартманент на зелено за 1250 евраки на квадрат
See less See more
  • Like
^^^^ Тази "язва" си беше доста добъра кръчма.... сега се чака поредния блок, пардом "плаза"
https://offnews.bg/obshtestvo/i-fei...ne-v-svetovnia-registar-na-modern-684078.html
Беше, по-известно - била е преди 30 години. ...И не точно кръчма, а по-скоро сладкарница. Достатъчно дълго поседя в период на полуразпадане, нека отстъпи място на нещо по-смислено от конструкция за мегабордове. Дано не си прав за "плазата".
И в линка , който съм постнал пише че е сладкарница, но поне в последните години, които съм я посещавал си беше чиста кръчма; поне ще остане в част от световната техническа литература като архитектурен пример от България;
See less See more
del
1 - 14 of 1779 Posts
Status
Not open for further replies.