SkyscraperCity Forum banner

[Sofia|София] Construction, Projects & Updates [2018]

398131 1778
С пожелание за по-красиви и качествени проекти!

А за вас една по-успешна година. Бъдете здрави!
Status
Not open for further replies.
1 - 18 of 18 Posts
Металните балкони на "Витоша" дано имат и адекватна поддръжка, щото корозията...
:)3 неособено привлекателни снимки от стар телефон на сградата на Диневи. Не бях сигурен дали изобщо да ги публикувам :D
Обожавам архитектура с "червена тухла". Много свежарско.
  • Like
Reactions: benjaminn and vass
На картинки винаги са готини. Купуваш, настаняваш се и си спомняш: "абе, тука не трябваше ли да има зеленичко". Не. За тъпи говеда толкоз.
Много мои приятели и познати припознаха селищата в периферията. Ако се инвестира в чудесна улична мрежа - асфалт, тротоари, озеленяване, улично осветление - ще станат магнит. И това ще урегулира пазара.
  • Like
Reactions: deutscherI
Сградата в локалното до пазар "Красно село":


Пак от Красно село. Няма и помен от старата сграда, а ето даже са копнали. Тия са бързаци.

Какво ще строят?
Оки. Мерси за отговора!
  • Like
Reactions: the dogi and racata
След години смрад на пикня и говна съм склонен да приема и тоя вариант :nuts:

Макар и да е недоразумение в надстройката.
Има и за централния вход. Метална конструкция със стъкло отгоре. Нищо особено. Два или три варианта бяха показали, ама що избирателят и данъкоплатец да ги знае тези неща?

ПС: Ти вече си намерил :)

Ей го единият:

Вляво. Придобива вид. А как изглеждаше, тц-тц!
https://www.google.com/maps/@42.659...4!1sKImUVKxYODjYUtt4RpmhEA!2e0!7i13312!8i6656
^^

Тъкмо си помислих, че са се отказали от кича на фасадата :eek:hno:
Бъркаш. Това е дупето. На дронските снимки се виждат елементите за окачената фасада откъм Семинарията.

@ Мъри: Така е. Диневи. Те духът на София няма как да го знаят. Идват тук основно да се отчитат. Селски момчета.
^^
Да, а аз още си го мисля. Прозорците по предната фасада са изчистени, а трегерите за балконите не са като за извитите балкончета от рендъра. Даже горе ми се струва, че има изграден един балкон вече. Защо мислиш, че не са се отказали?
  • Like
Reactions: deutscherI
Ей го на и кичът до "Химията". Освен, че скапва гледката и я запречва...

^^

А де?
  • Like
Reactions: b0097
Дневник

Колко удобно.
Собственикът на хотел "Рила" в центъра на София иска да построи свързана с него 42-метрова 10-етажна жилищна сграда - това предвижда работен устройствен план на парцела, разрешен от главния архитект на София Здравко Здравков на 31 октомври.

Искането на дружеството "Рила Център", което е собственик на хотела, е да може да построи нова жилищна сграда, със стъпаловидна етажност на 2, 4, 6, 8 и 10 етажа. Най-високата й част от 42 метра - колкото е висока и съществуващата част от хотела, ще е откъм ул. "Леге", се вижда от проекта, достъпен на сайта на районната община "Средец".

Действащият от 2009 г. план за имота допуска строителството на 11-етажната сграда, като с разрешения на 31 октомври устройствен план се определят максималната височина на бъдещата сграда и видът на застрояването й. Максималната допустима височина в центъра на София е 50 метра. Освен това "Рила Център" искат и промяна на плана за парцела, за да разширят входа, и надстрояване с 1 етаж на съществуващата част на хотела откъм ул. "Цар Калоян". Разрешените от Здравков проекти подлежат на обжалване в 14-дневен срок. Следващият етап е собственикът да поиска разрешение за строеж, като представи и идеен проект за сградата, който също трябва да бъде одобрен от главния архитект.

В началото на годината седмичникът "Капитал" съобщи, че "Рила Център" е купило от "Имо Рила" сградата за 9.8 млн.евро, като имотът влизаше в капитала на създаденото за целта "Рила пропърти транс". "Капитал" свърза дружеството купувач с осъдения за наркотрафик в Италия и Румъния Евелин Банев-Брендо. Връзката беше управителят на "Рила Център" Деян Лазаров, който е управлявал създадената от Банев "Евротренд" и други две дружества, които МВР свързва с него, като част от мрежата за пране от наркотрафик.

Лазаров обаче е излязъл от управлението на "Рила Център" през юни тази година. Дружеството е собственост на "Пропъртис груп България" АД и вече се управлява от модната дизайнерка Яна Хадам. Тя е единственият видим от документите в Търговския регистър акционер в "Пропъртис груп България" с дял от 15%, като е и единственият присъствал на събранията на акционерите.

В управлението на "Пропъртис груп България" влизат още 28-годишният Иво Андонов и 31-годишната Диана Руменова, като и двамата нямат други видими участия в дружества. "Рила Център" и "Пропъртис груп България" нямат сайтове и не са посочили телефони за контакт. Пред "Дневник" адвокат Марина Поптодорова, която е регистрирала "Рила Център", също каза, че няма връзка с дружеството.
1 - 18 of 18 Posts
Status
Not open for further replies.
Top