SkyscraperCity Forum banner

[Sofia|София] Construction, Projects & Updates [2018]

398515 Views 1778 Replies 155 Participants Last post by  sofco
С пожелание за по-красиви и качествени проекти!

А за вас една по-успешна година. Бъдете здрави!
Status
Not open for further replies.
1 - 14 of 14 Posts
Честита Нова година! Обещавам да мрънкам по-малко :) Бъдете здрави!
Олееее... колко е грозен боядисания 23, за първи път го виждам. Един единствен ли пускат по цялата линия?
  • Like
Reactions: deutscherI and vass
Изоставената сграда на колелото на 5-цата на Алабин е почти готова. Има Ропласт сложен навсякъде и е поизмазано. Всичко е скрито зад винили по скелето, но скоро ще приключи тази дългогодишна мелодрама. Дано да има нещо фенси на партера.
Тротоарът е около 50 см (ширината на една шахта) по цялата ул. Отец Паисий и няма връзка с кривата за трамвая.

Тротоарът е тесен, защото е отнето от него, за да се направи кривата за трамваят.
Да живееш в центъра на автобусен гараж и метро депо едновременно - безценно.
Дано да направят разширение на съседния басейн Леда и да го направят най-големия в София, в България и на Балканите.
Стоян Вагинов;146581393 said:
Събарят сградата на Цоца-Цола в Хладилника на (б)ул.Сребърна. Някакво инфо?

Ето тази сграда вече я няма.
Много ми харесва това просторно и светло стълбище. Изобщо не съм виждал подобно в нов блок наскоро. Обикновено са някъде в средата на сградите и много мрачни. Това е по-хубаво и по-светло от на панелките даже. Евала.
  • Like
Reactions: benjaminn and vass
Не разбирам идеята на фабрично остъклените тераси. Пак ще трябва да карат хората да избиват вътре стените за да се разширят - което е основната причина за остъкляването у нас.
Много ми харесва този комплекс като визия и изпълнение, но локацията е ужасна - до усойна гора, до запустял увеселителен парк (зловещо), наблизо няма един магазин за хляб даже, какво остава за Аладин, денонощна аптека или пешеходна зона. Нещо като луксозен затвор в гората е това.
В Токуда отсреща и на Централни гробища всички са равни, също няма случайни...:lol::lol::lol:
Аз пък мразя боклуците живеещи в тези комплекси с джиповете и с децата в частните училища. Истиснки богатите хора и на душа и на портфейл живеят в стари ремонтирани жилища във или до центъра и децата им ходят на държавно училище. И какво като имате 5 люлки в тоя комплекс? Ще си играят 3 деца на тях и ще са вечно чисти и добре поддържани. Голяма скука. Ела в парк Св.Петър и Павел да видиш как българчета и циганчета си игарят заедно, хората си разхождат кучетата, децата се запозанват и играят заедно - и бедни и богати. Тези затворени комплекси са за тотално деградирали. Да не можеш да си поканиш приятел щото на бариерата ще го питат къде отива.

Същалявам за лирическото отклонение. Комплексът е много хубав, но аз мразя такъв тип резиденсес.
в БГ най-хубавото е затворен комплекс - няма боклуци, няма случайни, идеално е за живеене. Живял съм в такъв в Студентски град и беше супер, за разлика от всички други блокове в квартала, които отпред бяха с кални поляни и боклуци, при нас имаше само зелена трева и цветя, почистваха снега, бариера, подземен гараж, фитнес и магазин.
Е те ще им ги зазидат безплатно от строежа.
  • Like
Reactions: the dogi
Дано, защото в Люлин онзи изсотавения, който пак завършиха наскоро по някакъв социален проект, го оставиха 2-3 етажа по-нисък от съседните входве на калкан.
  • Like
Reactions: the dogi
Сградата зад Съдебната се очертава яко джиджана :)
Горните етажи ще са изцяло стъкло на свивката. Дограмата е сива.Това място беше страхотно, но за съжаление просъществува много кратко. Имаше 5-6 модерни бараки с всякакви вкусотии, включително пекарна и сладкарница. Беше нещо като FOOD TRUCK PARK по западен модел и имаше масички вътре споделени между всички бараки. Много ми липсва мястото, защото няма друго такова в София, беше много цивилизовано и стана популярно сред хората. Нито една барака не беше на тротоара и нямаше нито един фризер на тротоара, всичко беше дръпнато навътре. Имаше и камбанки на дюнера и като минаваш ги биеха майсторите като на дюнерите на Слънчака :)
Нов строеж на Ал.Стамболийски, ще се появи
на мястото на един куп магазинчета(бараки)
  • Like
Reactions: Filipov
1 - 14 of 14 Posts
Status
Not open for further replies.
Top