SkyscraperCity Forum banner

[Sofia|София] Construction, Projects & Updates [2018]

405572 Views 1778 Replies 155 Participants Last post by  sofco
С пожелание за по-красиви и качествени проекти!

А за вас една по-успешна година. Бъдете здрави!
  • Like
Reactions: 5
Status
Not open for further replies.
1 - 11 of 1779 Posts
С един приятел наскоро коментирахме, че в САЩ строят дървени измислени къщи и ала-бала дървени блокчета, но пък улиците, тротоарите и всичко около сградите е на ниво. В България пък е точно обратното. Строят хубави и солидни сгради, раздвижен дизайн, добри материали и повечето от новите сгради са красиви. Всичко около тях обаче е тотално бунище. В едни Манастирски ливади искат едни големи пари за квадратен метър, всеки наредил мраморите по апартаментите и претендира за лукс, а като излезе пред блока и трябва да слага гумените ботуши да мине 2 метра. Това с автомобилите накацали в зелените площи и навсякъде разкаляно и на следи от гуми просто не знам кога ще изчезне. Уж сме големи естети като дойде време да коментираме и правим хубави жилищтни сгради, ама естетиката свършва в момента в който погледнем през терасата и видим околното пространство. В крайна сметка има ли ясни и записани правила какво трябва да бъде изградено от инвеститора в допълнение към самата сграда или всичко е според това колко великодушен е строителя?
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Раца,

Голямо Благодаря за поредната порция снимки. Добре, че си ти и още няколко човека, че да може такив като мен от далеко да сверят часовниците.
  • Like
Reactions: 1
Да живееш в центъра на автобусен гараж и метро депо едновременно - безценно.
Аз като плюс виждам това, че няма място да се застрои с други сгради в непосредсвена близост. Гледката от по-горните етажи към планината ще си остане. Занем какво се случи при Царско село и как гледката се изпари за много.
  • Like
Reactions: 4
Не съм сигурен, дали точно в тази тема да задам въпроса и ако бъркам, моля да го преместите.

Според вас задава ли се нов имотен балон в София? За мен е необяснимо какво е това търсене и кое точно поражда такива цени на квадратен метър? От далеко не мога да видя ясно картината каква е.

Преди години във Флорида помня щяха да се избият да строят, купуват, цените отидаха в небесата и после бум. 10 години отне на пазара да се съвземе от свръх предлагането и презастрояването за което нямаше реални нужди. Имаше повече имоти от колкото хора. Дано поне в София не се стига до такава крайност.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
Това е добър начин да се популяризира марката и представителството.
Това комин ли е? Не е ли малко нисък?

[URL="[/URL]
На терасата ще има BBQ :)


Най-вероятно ще да е вентилация някаква, а не типичен комин.
Много ми харесва факта, че успяха да трансформират тази сграда от един изтърбушен бетонен скелет в една раздвижена, дори весела сграда. Дано видим повече такива проекти на рехабилитирани и сгради.
  • Like
Reactions: 5
Здравей и добре дошъл!

Носиш добри новини, всичките ти постове да са такива!

А дано да го достроят, че най-накрая и този изоставен паметник да бъде завършен и да се ползва по предназначение. Ако общината има и други подобни е добре и тях да завърши. Мисля, че тактиката за даване на апартаменти в такива сгради като обезщетение на собственици е печаливша за града в повече от един аспекти :eek:kay:
Този блок къде е? Аз мисля мернах недостроен блок в Младост на Малинов до последната спирка на метрото.
Тъй като съм на телефона ми е малко трудно, но все пак в поста си говорим за блок, който трябва да е тук някъде:
https://www.google.com/maps/place/U...2!3m1!1s0x40aa855244f254fb:0xf20ba9d62c6301c0

А този, за който казваш ти е блок 603 и е добър пример за блок, който може да бъде завършен, ще има голяма стойност и наистина може да се вкара в употреба, ако основите му не са компрометирани. Самият блок не е в лошо състояние, аз съм влизал в него. То е със странен вътрешен дизайн. Но може да се приведе във вид и да се ползва за целите, които споменах...
Ето тези визирам:


https://www.google.com/maps/@42.6282221,23.3740991,315a,35y,270h,39.2t/data=!3m1!1e3


https://www.google.com/maps/@42.6327329,23.3734977,112a,35y,270h,39.26t/data=!3m1!1e3


Тук пък има друга сграда, която не мога да разбера дали е трябвало да бъде административна, училище или производствен цех:

https://www.google.com/maps/@42.626...4!1sXnOZjgTkFrWofIkp-C-PpQ!2e0!7i13312!8i6656
See less See more
^^ Да няма планове за разширяване на Зоопарка? :) Все съм си мислел какъв потенциал има в София да се направи един голям Зоопарк като този в Сан Диего (най-добрият в САЩ), който да привлича туристи от околните страни. Ако не се лъжа, то и в момента софийския зоопарк е най-големия в региона. Имайки в предвид, че София е малко или много географски център на Балканите, то една такава идея би била супер. За съжаление нещата обаче не седят така и това е последна грижа. Имаше някакви индикации за създаване на такъв статут когато София Ленд работеше. Помня, че съм виждал туристически автобуси от Македония, Сърбия и Румъния там. Поне мечтите са безплатни :)
See less See more
  • Like
Reactions: 2
ВИТОША ВЮ
Предвижда ли се изграждане на пътна инфраструктура и паркинг и зелени площи около сградите?
.
1 - 11 of 1779 Posts
Status
Not open for further replies.
Top