SkyscraperCity Forum banner

[Sofia|София] Construction, Projects & Updates [2018]

402285 Views 1778 Replies 155 Participants Last post by  sofco
С пожелание за по-красиви и качествени проекти!

А за вас една по-успешна година. Бъдете здрави!
  • Like
Reactions: 5
Status
Not open for further replies.
1 - 4 of 1779 Posts
Много ми харесва еталбонда, който имитира дърво. Но защо пак тая пуста бяла дограма... :(
И който сложиха на мястото на далеч по-скъпата каменна облицовка, която вероятно са продали за повече пари, отколкото им е струвал еталбонда.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Дай боже да го почнат. Мястото е перфектно.
Стоян Вагинов;147584057 said:
б0097, ще купувате ли апартаменти/офиси в Парадайз Тауър?
Ако Божо помогне с парите, че не ми достигат няколко стотин хиляди.
  • Like
Reactions: 2
Сега се поразрових в статистиката на ГРАО, за да потвърдя думите си за размера на Люлин и си направих труда да извадя актуалните (от преди 10 дни) данни на ГРАО за населението. Извадих само областните градове и излиза, че р-н Люлин самостоятелно е седмата най-населена административна единица в държавата (при условие, че смятам градовете Пловдив и Варна за цели едини, т.е. съвкупност от районните им администрации):Не коментирам акуратността на статистиката. Вадя я такава каквато е в сайта на ГРАО по данни от 15.12.2018.
И като вземеш предвид, че около половината от реално живущите в Люлин не се водят там по постоянен адрес, а официално повечето се водят, че живеят в някой от другите пожълтени градове, то излиза, че Люлин може и реално да е на 4-то, 5-то място, ако не и на 3-то. Например само в нашия офис се сещам за 6 човека, които живеят в Люлин, но по лична карта са в Стара Загора. Примери още много, едва около 1/3-та от хората във фирмата са регистрирани в София по постоянен адрес. Ако приемем това за представителна статистическа извадка, то реално живеещите в София хора са поне два пъти повече от обявените от ГРАО, ако не и повече. Като прибавим и хората живеещи в близките градове, които обаче работят и пътуват до София всеки ден, то това обяснява огромните задръствания и транспортния хаус. Също така това обяснява и защо в момента (по празниците) навън улиците са празни, няма никакви задръствания, пред блока ми има изобилие от свободни места за паркиране, градският транспорт се движи по разписание, а въздухът е напълно прозрачен.

Реално погледнато, ако броим и циганите в трите цигански гета, заобикалящи Люлин от трите му страни (Факултета, Филиповци и Модерно предградие), то Люлинският район е по-голям от населението на Исландия.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
1 - 4 of 1779 Posts
Status
Not open for further replies.
Top