SkyscraperCity Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 34 Posts

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
Да, наскоро и аз бях показал, че всичко там е предвидено за застрояване. Въпрос е само на инвеститорски интерес, но такъв вероятно не липсва. И дано да има, защото подобни селски порутени зони направо не мога да ги дишам.

Здравейте и за много години. Смених си адреса в София, вече не живея в Младост и доста по-рядко ще мога да снимам Каньона.
Жалко, снимките ти най-добре показваха какво се случва там, а тепърва би трябвало да става интересно на този обект. Освен ако не са приключили дейност. Така и не се разбра какво става покрай оттеглянето от тенис турнира.
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
Каньона аз ще го снимам. Почти всеки ден минавам покрай него.
Магията беше, че AutoCastro се катереше по блоковете :D Кракс също, но той отдавна спря да снима. Иначе цъкай снимки когато можеш, няма да се сърдим и на всекидневни репортажи :)
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
Преди седмица бях в района 2 поредни дни и се работише на няколко места на терена. Наливаха бетон на едно място откъм Кауфланд а като цяло от всички места на терена се чуваше шум от работа.
Значи оттеглянето от тенис турнира не е обвързано с проектите, каквито опасения имаше :)
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
Тук какво ще се строи? Всички дървета ли ще отидат по печките или ще оставят някой и друг бор или дърво?
Пише за жилищно строителство и озеленяване. Явно този път няма да е офис сграда:

 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
Не съм влизал във форума от известно време и може да е писано, но една от трите високи сгради на Балканкар в близост до бившето колело на трамвая в Дървеница май ще става жилищен блок. Днес слагаха рекламен билборд отпред и вероятно се отнася за сградата
https://www.capital.bg/biznes/imoti/2017/12/08/3093299_sujivenata_ofis_kula_na_durvenica/
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
Значителен брой от апартаментите в Панорамата са разпродадени, значи хората не ги притеснява депото в съседство. При това търсене вече въобще не ми е чудно, че и други инвеститори се захванаха с ремонт на подобни общежития, като тези в Банишора и Дървеница.
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
^^
По ОУП имота попада в зона Смф и е отреден за "Обществено обслужване и ПГ", което по наредбата за застрояване на СО, означава, че не може да се построи сграда с изцяло жилищни функции. Може да са я писали многофункционална сграда заради дълбочината на застрояване и отстоянията от съседни сгради.
То май и на това място започнаха строеж на сграда, която ще е изцяло жилищна:Някъде имаше репортаж с табелата, но сега не мога да го намеря.
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
Интересно, и за този парцел не намирам разрешението за строеж, а са го почнали декември месец. На разрезите пише "многофункционална сграда", но на разпределенията са апартаменти. С молба, ако на някой му е на път, да снима информационната табела.
Разрешение:

https://www.sofia-agk.com/RegisterInfo/Info?url=iJ5lfkcDQ9M=

Табела:

 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
И от другата страна на Виделина разчистените сгради, където евентуално да очакваме нещо по мащабно.
Май подготвят 80 метров хотел, така каза Здравков в едно интервю. В ПУП-а мястото е отредено за 25 етажен бизнес център :)
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
И докато сме в този район искам да отбележа, че в Тех парка откъм Асен Йорданов е заграден един парцел и е стоварена доста техника, която днес работеше. Предполагам ще се прави една от сградите, за които е отстъпено правото на строеж, някой да има повече инфо? Виждам че не е працела на ФНИ, които са в Зона 2.
Строителството е в Зона 1, сграда до 50 метра висока, 12 етажа :)
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
Обожавам архитектура с "червена тухла". Много свежарско.
Даже ме е яд, че няма отредено някъде едно кварталче, в което да бъдат построени всички подобни проекти. Сещам се за един завършен и поне два в строеж.

На Цар Борис:Комплекс Галерия Витоша:Red Apple:Допълнете ако се сещате за други :)
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
Специално за Private с телефона на съпругата.
Започнали са малко по експедитивно, ето тук https://www.google.bg/maps/@42.7073486,23.2976848,3a,75y,203.63h,111.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOewazDob-Vw1zAr7sq4h8w!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg Доизграждане на старо ЕПК от 80те години на миналия век.

Ама те май ще вдигат и останалите етажи, това не го очаквах :)
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
Кулата срещу Каньона как се казваше? Тя е с голямо РЗП и има разрешително от доста време, но пък е само една сграда. Доколкото знам кметицата се беше заяла точно с този инвеститор.

Друг вариант е да става дума за 3-тата част на Каньона. Там са няколко сградите и РЗП-то вероятно се доближава до споменатото. Обаче не съм чул да са получили разрешително.

Сещам се и за един проект срещу Патиланци, но не ми се вярва сградите да са с такова РЗП.
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
Преди някои се притесняваха, че Парадайс Тауър щял да се намира насред село. Ми като гледам само за една година толкова е застроено, че до 2-3 години няма да има и помен от селото. Само дето Парадайс Тауър няма да го има :D
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
Важното е как вървят продажбите, а като гледам вече 80% от апартаментите са продадени. Това пък мен лично много ме радва, защото ще накара още инвеститори да реновират подобни сгради и да ги връщат към нов живот. Вече го виждаме това при общежитието в Банишора и една от сградите на Балканкар в Дървеница.

А какво се случва с общежитието в Банишора, някой минавал ли е скоро?
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
Може ли някой по-разбиращ от строителство да каже, дали е норамлно куло-кран да се върти свободно при по-силен вятър.
Нарочно ги оставят на свободен ход, за да не стане някой инцидент при силен вятър.
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
^^А каква му е историята на този изоставен комплекс?
Вероятно кризата го е стопирала.

https://www.google.com/maps/@42.637...4!1szVG8Ts66K1uJAUntsfFq4Q!2e0!7i13312!8i6656

^^ В стрийт вюто кадрите са от март 2012-та, значи е замразен точно в началото на кризата.

На мен обаче ми е по-интересно това, че няма да се възползват от цялата височина на калкана на съседната сграда. Поне там трябваше да вдигнат етажите. Така ще стои доста грозно.
 

· levski forever
Joined
·
12,772 Posts
И една статия от 2007-ма:

Испански инвеститор в недвижими имоти започва продажби на първия си проект в България

Испанската компания, инвестираща в недвижими имоти “Мартинса-Фадеса", стартира продажбите на първия си проект в София, съобщиха от компанията.

Жилищният комплекс “Модера Резиденс" се състои от 335 жилища, разположени в 3 различни по големина сгради, между 8 и 11 етажа. Kомплексът е разположен на терен с площ над 13 500 кв.м. Освен това “Модера Резиденс” разполага с 389 паркоместа, 7 500 кв.м. търговска площ, зелени площи и детски площадки.

Kомплексът е разположен в квартал Витоша, на 150 м от бул. "Симеоновско шосе”. Апартаментите, чието завършване е предвидено за декември 2009 г., ще се предлагат в 2 варианта - със и без довършителни работи. Целевата група обхваща както български, така и чуждестранни граждани.

http://econ.bg/Новини/Испански-инве...я-си-проект-в-България_l.a_i.136459_at.1.html
Става ясно защо съседната сграда има по-висок калкан :)
 
1 - 20 of 34 Posts
Status
Not open for further replies.
Top