SkyscraperCity Forum banner

[Sofia|София] Construction, Projects & Updates [2018]

405078 Views 1778 Replies 155 Participants Last post by  sofco
С пожелание за по-красиви и качествени проекти!

А за вас една по-успешна година. Бъдете здрави!
  • Like
Reactions: 5
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 1779 Posts
на 'Черни връх' до EM докараха техника

Тук какво ще се строи? Всички дървета ли ще отидат по печките или ще оставят някой и друг бор или дърво?
Те до лифта ще имат лесен достъп, ама за достъп до път нищо не пише.:lol::lol::lol:
Познати строежи по Пиротска:
...но не знаят ли, че трябва да се правят и скосения. Да не говорим тук, колко е малък тротоара
Тротоарът е тесен, защото е отнето от него, за да се направи кривата за трамваят. То и без това сградата е с отрязан ъгъл. Въпросът е, кой не е отрязал още малко от магазина, а е разрешил толкова тесен тротоар. Може би това е минимума за ширина на тротоар. Аз не съм наясно дали и какви са разписаните норми по нашето законодателство.

ПП. Не знам кой си е купил апартамент в тази кооперация, ама ако се разчегъртат трамваите на този завой, шума от бетонпомпата на турците ще е музика за техните уши.
Тротоарът е около 50 см (ширината на една шахта) по цялата ул. Отец Паисий и няма връзка с кривата за трамвая.

Говоря за самият ъгъл при кръстовището с Пиротска. Сравни го с кривата на отсрещният тротоар. А самият тротоар по Отец Паисий е толкова широк колкото са всички други в района от може би 100 години.

https://www.google.bg/maps/@42.7007703,23.313203,3a,57.9y,194.74h,78.43t/data=!3m6!1e1!3m4!1s7VdW8txO_lJcvdLhCd7XIQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg
Коя наредба определяше паркоместата?
Много инкогнито е това довършване. Нито информационни табели, няма и голям напредък. Това, два етажа тухли за 5-6 месеца вече ...

Private снимай стоежа зад Биллата на ул.Качаник. Там цяла сграда вдигнаха за същото време. Имам чувството, че на 14 дена плоча изливат.
  • Like
Reactions: 1
Дали това не е разрешителното за строеж на мистериозното довършване в Света Троица? Не, че ми става особено ясно..
Май за него става въпрос. И май ще са общински жилища. Дано да не населят братята от Електрометал, където ги бутат.
Коя е тази сграда с 239 апартамента и 269 паркоместа, ако не е тайна?
Налучквам, но си мисля за комплексчето на бившия паркинг на Софияленд.
Това последното се очертава усмъртително...
И аз му се чудя на архитектурата, гледам го всеки ден. Но напоследък, нещо не виждам голямо движение, дано отвътре да работят повече. А иначе в района по протежение на Пиротска, все повече се опитват да докарват архитектура с орнаменти и парапети с ковано желязо. Един вид да запазят духа от началото на миналия век, ама не мога да преценя докъде им се получава на всичко изплюто последните 20-25 години. Иначе района си за мен може да е един от най-добрите за живеене. Добра комуникация, що годе добри държавни училища и т.н.
^^Щото има простор, и то с екстра високоволтов!
  • Like
Reactions: 4
Леле, представям си какво ще стане като ги построят, а общината още не е готова с Каблешков-Г.М.Димитров. Дано поне заради тях се създаде достатъчно натиск за кръговия трамвай.
А защо според теб всички трябва да се изнасят на юг. Хората могат да работят и на други локации освен в тази посока.
^^
^^Само по оста Каблешков-Г.М.Димитров има работа? Защо мислиш, че всички бъдещи собственици ще работят в някой офис в строяща се нова сграда? Може да е някой нотариус, адвокат, държавен служител които работят предимно в централната част на София. Или банков служител, артист, трафик милиционер, международен шофьор или ... В София не купуват жилища само служители на кол центрове и IT специалисти.
Това комин ли е? Не е ли малко нисък?

[URL="[/URL]
See less See more
  • Like
Reactions: 1
7
Специално за Private с телефона на съпругата.
Започнали са малко по експедитивно, ето тук https://www.google.bg/maps/@42.7073486,23.2976848,3a,75y,203.63h,111.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOewazDob-Vw1zAr7sq4h8w!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg Доизграждане на старо ЕПК от 80те години на миналия век.

Информационна табела с изчерпателно и много детайлно описание.


ПП. Интересно ми е, как ще взе Акт 16, като не отговоря на последните критериите по „Наредба No-02-20-2 за проектиране на сгради и съоръжения в земетръсни райони” от 2012-та година и и единната европейска система за проектиране на строителни конструкции – Еврокод.
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Чудя се развалината "Хлебозавод 1" дали е още на двамата братя сервитьори галеници на Костов или са им го взели по някой неизплатен кредит.
  • Like
Reactions: 1
^^ Кой знае колко собственици са и кой какво иска, кой възрастен човек живее и се е зарекъл "Докато умра не пипате, след това правате каквото искате" и т.н. Може и местата да са малки, по 300-400 кв.м. и да трябва обединение за да се навие някой инвеститор.

Иначе имам чувството, че в района между Ботев и инж.И.Иванов си се разпродават без проблем.
  • Like
Reactions: 2
^^ Това е заради нормативни изисквания. Получава се така, защото съседите не са дали разрешение за калкан. Архитекта не е виновен, защото инвеститорът иска да изстиска максимално РЗП (и той си е прав за себе си).
^^
Там е. Точното място.

Аз не знам, как след 28-30 години този недовършен блок не е компрометиран.
  • Like
Reactions: 2
2/4
Вече познатия блок, който не ми вдъхва никакво доверие

и това са носещи стени :shocked:


ще му лепнат отвън стиропора, и всичко е точно :nuts:


плочите и стените ми изглеждат мн тънки, за такъв висок блок. Да не говоря, колко са криви
Този като технически проект и изпълнение не се различава с нищо друго от съседният до него, както и всички други ЕПК строени едно време от ГУСВ и затворниците на МВР, освен с това, че 30 години стоеше недовършен. Щом другите се държат, предполагам и този ще остиска достатъчно години след като го завършат. Но аз се питам, как ще отговори на новите изисквания за да получи акт 16. Все пак техническите параметри на проекта отговарят на старите норми за земетръс и т.н.
Локацията

МОNA е в квартал „Манастирски ливади“, с изключително удобно местоположение и в непосредствена близост до центъра на София, природен парк „Витоша“, Околовръстен път и изходите на града. Спокойната атмосфера в квартала благоприятства за началото на пълноценен нов живот, а вълнуващите панорамни гледки към Витоша и тези над града, допълват домашната идилия.
Направо на жълтите павета.
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 1779 Posts
Status
Not open for further replies.
Top