SkyscraperCity Forum banner

[Sofia|София] Construction, Projects & Updates [2018]

402264 Views 1778 Replies 155 Participants Last post by  sofco
С пожелание за по-красиви и качествени проекти!

А за вас една по-успешна година. Бъдете здрави!
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Status
Not open for further replies.
21 - 40 of 1779 Posts
Много ми харесва еталбонда, който имитира дърво. Но защо пак тая пуста бяла дограма... :(
И който сложиха на мястото на далеч по-скъпата каменна облицовка, която вероятно са продали за повече пари, отколкото им е струвал еталбонда.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Според мен не са си правили труда да свалят старата облицовка.
  • Like
Reactions: 1
Къщата на Дондуков, все така я събарят. Трябва да отбележа, че терена е доста голям:

See less See more
4
  • Like
След като не могат да я спасят толквоа години, то по-добре час по-скоро да я махнат и най-накрая тази грозна гледка да се махне от пейзажа на булеварда. От повече от 20 години седят тия развалини и чакаме нещо да се случи. Е, доживях да видя. Може да не е най-доборото решение, но е по-добро от видяното през последните 2 десетилетия.
See less See more
  • Like
Мират при Цариградски к-кс

1/2
озеленяването

тук трябва да изникне нова сграда

See less See more
8
  • Like
2/2

в комбинация с другата им сграда

See less See more
8
  • Like
Макар и доста голям и някак скучен, Мират ми харесва. Докато Копенхаген ми бие малко а-ла Слънчев бряг...
  • Like
Reactions: 2
Здравейте и се извинявам за офф-а, но не виждам къде другаде да попитам. Има ли достъпен архив на тази тема, но за миналата година? Трябва ми да си копна една снимка. Благодаря!
See less See more
Темата е достъпна; просто е затворена и не може да се публикува повече в нея. :)

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1967817
  • Like
Благодаря, намерих снимката, която ми трябваше.
  • Like
Интересно:

"АМФИОН" С ПРОЕКТ ЗА ПРЕУСТРОЙСТВО НА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НА "ПИРОГОВ"

Според авторите проектът ще се впише в средата, откроявайки лечебното заведение.

Сградата в София е с основен вход откъм бул. "Пенчо Славейков". Според AMFION:

І. В иновативно и технологично отношение сградата се характеризира със специфичното зониране и организиране на средата, продиктувани от нейната функция - "Високи технологии в служба на живот". Динамичното членение на перфорираната ламарина на места минава върху съществуващите отвори на сградата, явявайки се като "втора кожа", засягаща понятията шум, ослънченост, откритост, но и непроницаемост за нежелано любопитство...

IІ. Съществуващата сграда функционира като пълноценен медицински център с кабинети и обслужващи помещения. Настоящият проект не предвижда промени по тази част на сградата освен съществуващото фоайе, което се разширява и преструктурира. Основна преработка търпи съществуващата пристройка, намираща се откъм детското отделение на болницата и е функционирала като кафене. Сградата, която в момента не функционира, се реновира и се добавя пристройка към нея. Тази пристройка има за цел да обедини цялото пространство пред медицинския център на УМБАЛСМ ПИРОГОВ.

Проектът ще се впише в средата, откроявайки лечебното заведение с оригиналността на решението и класата си. Съществено при разработването на проекта бе да успеем да създадем представителен и съвременен образ на сградата, с което тя да се превърне в акцент, казват от "Амфион".

Визията от XXI век в съзвучие с естетиката на динамичната фасада и вложените материали са основни предпоставки за устойчивост и хармония на сградата спрямо средата, споделят още авторите на проекта.

http://citybuild.bg/news/amfion-proekt-preustrojstvo/36085
See less See more
5
  • Like
^^
Но това май е вътрешна разработка на Амфион, не мисля, че има на дневен ред идея за модернизация на сградата включваща промяна на екстериора.
Най-новият корпус на УНСС. Не си дават много зор.

See less See more
2
  • Like
След като не могат да я спасят толквоа години, то по-добре час по-скоро да я махнат и най-накрая тази грозна гледка да се махне от пейзажа на булеварда. От повече от 20 години седят тия развалини и чакаме нещо да се случи. Е, доживях да видя. Може да не е най-доборото решение, но е по-добро от видяното през последните 2 десетилетия.
Тази сграда беше оставена нарочно да напомня, а и по-късно да стане паметник- спомен за бомбардировките над София.
See less See more
Тази снимка е за няколко теми, но е добре и тук:
See less See more
  • Like
Тази сграда беше оставена нарочно да напомня, а и по-късно да стане паметник- спомен за бомбардировките над София.
Има ли повече информация някъде по тази тема?
Тук при Доков има интересен репортаж и интервю, за тази къща на Дондуков:

Има ли повече информация някъде по тази тема?
За съжаление, само офф-лайн; Ще се опитам да сканирам по-късно през седмицата; Не случайно сградата беше с временен покрив....
See less See more
Жалко че никой не се е престрашил да проектира небостъргач с басейн като този в Сингапур:

Щеше да му отива на Милениума, примерно. Представяте ли си хем да плуваш хем да съзерцаваш НДК и бул.България от високо.
See less See more
2
21 - 40 of 1779 Posts
Status
Not open for further replies.