SkyscraperCity Forum banner

[Sofia|София] Construction, Projects & Updates [2018]

401390 Views 1778 Replies 155 Participants Last post by  sofco
С пожелание за по-красиви и качествени проекти!

А за вас една по-успешна година. Бъдете здрави!
See less See more
 • Like
Reactions: 5
Status
Not open for further replies.
381 - 396 of 1779 Posts
Малко от широкия център:


ул.Искър


======================================

на съседния ъгъл
=================================

пак на ул.Искър, срещу КООП хотела

ужасната надстройка :eek:hno:
на тази каменна облицовка така да пльоснеш климатиците :yuck:
See less See more
10
 • Like
Reactions: 5
''Резиденция Лозанец" на Диневи:See less See more
10
 • Like
Reactions: 5
В изложбената зала Roca - "Експо Баня", тия дни видях изложбата на А&A Архитекти. Ето и малко сн на проектите им:

Може да зумвате, ако цъкнете на снимките

1/2


преработен проект на горния, по искане на инвеститора. Това, дали ще го видим скоро :hmm:


See less See more
7
 • Like
Reactions: 5
2/2


тази е доста интересна. За кой обект в София е била замислена?
и това е нещо ново. Някой да се ориентира по ЕПК-то на заден фон, за къде е?


... има и още, но в съответните теми...
See less See more
8
 • Like
Reactions: 5
Тази сграда на ул.Веслец, добре се получи :)See less See more
2
 • Like
Reactions: 5
Поредния толуп на Симеоновско, като оня на Бароко, но тази, поне външно изглежда по-добре.


Сграда Vista
See less See more
2
 • Like
Reactions: 5
Победителя в таз годишната класация за сграда на годината в категория -

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 КВ.М. РЗП

ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС ОТ ТРИ ЕДНОФАМИЛНИ ЛУКСОЗНИ КЪЩИ
ИНВЕСТИТОР:

СТП Пропърти енд Асетс Мениджмънт ЕООД
АРХИТЕКТ:

ЛП Арх ООД, арх. Панов § арх. Катерина Тончева
ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Елит Строителна Компания ЕООД
КОНСТРУКТОР:

инж. Нихат Ахмед
=====================================

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ОТ 10 000 КВ.М. ДО 20 000 КВ.М. РЗП

СОФИЯ ЛЪКШЪРИ РЕЗИДЕНСИНВЕСТИТОР:

Билд Топ Лукс ООД
АРХИТЕКТ:

Елит Проджект Груп ООД, арх.Калин Диков, арх.Галина Стоянова
ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Бокал-С ЕООД
КОНСТРУКТОР:

инж.Мартин Максимов
See less See more
2
 • Like
Reactions: 5
На Женския пазар, са съборили една къща и терена е разчистен:See less See more
2
 • Like
Reactions: 5
^^

https://www.praktiker.bg/bg/

Ще се сдобие с новата си визия, по подобие на този в Люлин.
See less See more
 • Like
Reactions: 4
Тук, едно ново стилно блокчегаражите, ще да са на открито
See less See more
4
 • Like
Reactions: 5
От фейса на studio CREATIVE, представили три обекта в нобия брой на списание Градът:


See less See more
3
 • Like
Reactions: 5
НАПРАВИХМЕ ПЪРВА КОПКА НА „ЧЕРКОВНА РЕЗИДЕНС“С тържествен водосвет, днес бе направена първа копка на модерния новостоящ се жилищен комплекс „Черковна резиденс“. Иновативния проект се състои от три сгради и включва в себе си 8 жилищни секции – пет в сграда А, една в сграда Б и две в сграда В. В проекта е включен и вътрешен двор със зони за почивка, откъдето е осигурен достъп до всеки входовете за трите секции. Предвидени са пробиви във фасадата през три нива тип patio, които ще обединят вътрешното и външното пространство, ще подобрят циркулацията на въздуха и ще вкарат много светлина от юг и запад. Сградите се състоят от партер, шест типови и два терасовидни етажа. РЗП: 29 000 кв. м

Модерният новостроящ се комплекс се намира в карето между ул. „Черковна“, храма „Света Богородица“ и бензиностанция ОМВ на бул. „Владимр Вазов“, в непосредствена близост до изхода на бъдещата метростанция Владимир Вазов (с планиран пусков срок до 31.08.2019 г.), на 10 мин. пешеходно разстояние от МОЛ Сердика и Софийски университет.

Изпълнението е предвидено с високачествени материали облицовка с etalbond, PVC с петкамерен профил, фолирана в цвят графит, стъклопакет троен – 32 мм, с отваряемост съгласно архитектурен проект. Търговските обекти и penthouse апартаментите на последните два терасовидни етажа са с алуминиева дограма на фирма „ETEM“, с „прекъснат термомост“ и троен стъклопакет. Входни блиндирани врати - 140 кг. – „Porta Doors“, модел Гранит с включен обков, тристранно заключване, касова брава, секретен патрон, бронировка, обхватна каса, шпионка и дръжка неръждавейка с покритие CPL;

Пайп Систем е строителен мениджър на проекта, а инвеститор е „Черковна инвест“ ООД.
http://www.pipesystem.bg/bg/news/na..._mk9uir2yhuttep0ndjhuljqhqcmkykc12euoac2sstlq
See less See more
2
 • Like
Reactions: 5
Сега виждам се продават, някой от големите парцелите там:

Продава ПАРЦЕЛ, град София, ПЗ Хладилника:

Цена : 10 000 000 EUR
(1008.47 EUR/кв.м)
Квадратура: 9916 кв.м
Парцел в близост до мол Прадайс с голямо лице на ул. Сребърна, на 500 метра от метростанция '' Витоша''. Всички комуникации са в имота - вода, канал, ток. Имотът попада в зона Смф - плътност 60%, кинт 3. 5 с постижимо РЗП от 35000 кв. м. В имота има складови помещения и производствен цех с 6000 РЗП на три етажа.
Имотът се състои от два парцела с размери съответно 5599 м2 и 4317м2, които се продават заедно.

------------------------------------------------

Продава ПАРЦЕЛ, град София, Хладилника

Цена : 13 500 000 EUR
(931.03 EUR/кв.м)
Квадратура: 14500 кв.м
Уникален парцел , който се намира между бул. Черни връх и ул. Сребърна. СМФ, кинт 3. 5, плътност 60, височина 26м. Намира се на метри от метростанция и МОЛ ' Парадайс. Смесено многофункционално строителство. Собствен трафопост.

--------------------------------------------

Продава ПАРЦЕЛ, град София, Хладилника

Цена : При запитване
Квадратура: 9916 кв.м
Брейн Тръст предлага за продажба парцел, представляващ УПИ, разположен в района на ПЗ Хладилника, един от най-бързоразвиващите се и перспективни райони на столицата.
Парцелът попада в зона Смф и има внесен проект за изменеие ПРЗ и ПУП, като на него може да се изгради комплекс от офисни, хотелски и апартаментни сгради с обща РЗП 35 000 кв. м.
Имотът е с голямо лице на улица 'Сребърна' и е с отлично местоположение по отношение на комуникации - близост до кръстовище и Метростанция 'Витоша'.
Върху цената ще бъде начслен ДДС.
В близост се продава още един УПИ с площ 15 дка, на цена 15 млн. евро без ДДС
See less See more
 • Like
Reactions: 3
Проект за високи сгради до "Цариградско шосе" получи одобрение от общинския съвет

Жилищен комплекс, хотел, с височини 61 и 41 метра, и супермаркет ще бъдат изградени на столичния булевард "Г.М. Димитров", в близост до кръстовището с бул. "Цариградско шосе". В четвъртък общинските съветници одобриха устройствен план за парцела, с който допускат проекта, срещу който има 7 възражения от собствениците на три сгради в района.


Одобряването на проекта се бави от лятото заради изискването да му бъде направено транспортно проучване с анализ дали автомобилите, които ще привлекат сградите, ще имат негативен ефект за трафика. Такъв анализ е направен и той е положителен, но от писмо на "Пътна полиция", което е част от документите, се вижда, че няма ясна методика как да се прави той и как да се оценяват ефектите. Анализите се правят по Наредбата за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии на Министерството на регионалното развитие.


Проучванията се поръчват и плащат от инвеститорите. В случая това са дружествата "Есте пропъртис" - за жилищната и хотелската сграда и "Недвижими имоти София АДСИЦ" за магазина. "Есте пропъртис" е дъщерно дружество на "Адванс пропъртис", в което акционери са Кирил и Георги Домусчиеви и в активите му е комплексът, в който живее финансовият министър Владислав Горанов.


Сгради за 101 метра

Съветниците приеха новия устройствен план за парцела на последната си сесия преди коледната ваканция. Той е частичен и изпреварва цялостния план за район "Дианабад", който се бави повече от 5 години. На сесията си преди лятната ваканция тази година общинските съветници одобриха частичен устройствен план за проект също в "Дианабад", като тогава инвеститор беше издателят на в. "Труд" Петьо Блъсков.


Максималната височина на сградите в терена от малко над 20 хил. кв. метра е ще е 61 метра - около 20 етажа. От проекта се вижда, че инвеститорите имат намерение да я постигнат. Апартаментите в нея ще са 68. Ще има и втора сграда с височина от 41 метра.


Бъдещият хотел ще е на 8 етажа със 140 двойни стаи, ресторант със 104 места и спа с фитнес за 50 човека. Целият комплекс ще се обслужва от паркинг на 4 подземни нива за 196 автомобила, което е с 1 паркомясто повече от необходимия брой, според транспортния анализ.


"Недвижими имоти АДСИЦ" пък планира да построи хипермаркет с паркинг за 256 автомобила.


Възражения срещу проекта са изпратили дружествата "Изток плаза", "Бернард изток тауър", които имат офис сгради от двете страни на терена, МБАЛ "Свети Наум" и живеещите в жилищния блок до терена, който ще се застроява. Протестите обаче са отхвърлени от експертния съвет към главният архитект на София като "неоснователни".


Свързаното с "Изток плаза" - "Изток плаза инвест" пък на 30 ноември тази година получава разрешение за строеж от главния архитект на София за многофункционална сграда с офиси и апартаментен хотел с обща разгърната застроена площ от 30 хил. кв. метра на улица "Тинтява", близо до проекта на "Есте пропъртис".


Управител и акционер в "Изток плаза" е Михаил Тиков, който с това дружество купи "ИПК Родина" за 40 млн. лева през лятото. Тиков е собственик на веригата болници "Софиямед". Акционери в "Изток плаза инвест" са дружеството "Булфарма", където акционерите са Михаил, Иван и Николай Тикови и "ДКЦ Пълмед", което е собственост на "Булфарма".


Освен това от няколко години фирмата "Артекс" строи големи жилищни и офисни сгради по "Тинтява". Техните проекти, както и този на "Изток плаза инвест" също ще привличат още автомобили и ще засилят трафика в района, но въпреки това не са включени в транспортния анализ за бъдещия комплекс на "Есте пропъртис".


Анализът

Промяната на плана с предвиденото от "Есте пропъртис" застрояване беше разглеждана в комисиите в общината през пролетта. Заради изпратените възражения съветниците обаче поискаха да бъде направен транспортен анализ на проекта.


Проучването е направено от проектантското бюро "Илия Бурда". Фирмата от 10 години печели обществени поръчки на общини из страната за проектиране и инженеринг на различни обекти.


В анализа се казва, че е изследван трафикът по кръстовищата на булевардите "Г.М. Димитров" и "Цариградско шосе" и улиците "Методи Андонов" и "Д-р Любен Русев". Служителите на фирмата първо ръчно са преброявали автомобилите на 3 октомври (сряда) в часовете между 07:30 до 09:30 и 17:00 до 19:30 часа.


След това е изчислен капацитетът, като най-много автомобили на час - 850, могат да преминават във всяко от пътните платна по бул. "Г.М Димитров". Преброяването е показало, че между 07:30 и 08:30 само в едното платно на булеварда се движат по 715 коли, а привечер малко над 800. Капацитетът на улица "Любен Русев" пък е по 780 коли на час в платно.


Така от "Илия Бурда" са стигнали до извода, че "не са налице предпоставки за какъвто и да било проблем от комуникационно естество в околната улична мрежа" и дава се положително становище.


Заради липсата на ясна методика за подготвянето на тези анализи и оценката им, Здравко Здравков изпрати проучването за становище до "Пътна полиция". В него се констатира, че общинският съвет е спазил наредбата на Министерството на регионалното развитие, като е възложил транспортно проучване и че в същата наредба не е описана методика как да се прави това проучване и как да се оценяват ефектите. По тази причина "Пътна полиция" са върнали анализа без възражение на компетентния орган - общинския съвет.


Така в четвъртък общинският съвет го прие без дебат, като изказване на направи само Войслав Тодоров от "Нормална държава": "И в момента "Г.М. Димитров" е изключително натоварен. Изграждането на толкова големи сгради ще направи преминаването по него невъзможно."
https://www.dnevnik.bg/gradska_sred...VMzyiehA1xo27HQbMuoXztTHAQ&ref=home_main_news
See less See more
 • Like
Reactions: 5
Ъгъла на ул. „Райко Жинзифов“/„Даскал Манол“:

=================

на Стамболийски, до канала:

================

Опълченска/Пиротска:

See less See more
11
 • Like
Reactions: 5
381 - 396 of 1779 Posts
Status
Not open for further replies.
Top