SkyscraperCity Forum banner

[Sofia|София] Construction, Projects & Updates [2018]

405567 Views 1778 Replies 155 Participants Last post by  sofco
С пожелание за по-красиви и качествени проекти!

А за вас една по-успешна година. Бъдете здрави!
 • Like
Reactions: 5
Status
Not open for further replies.
101 - 120 of 1779 Posts
При МС Константин Величков:

See less See more
3
 • Like
Reactions: 4
^^
Миналата седмица минах от там, но цялата е опакована и не се вижда нищо за снимане. Иначе бачкат по нея. Вече е с положена мазилка по фасадата. Чакам скоро да махнат скелето по фасадата и.
 • Like
Reactions: 2
Сондаж до ул. Обиколна в близост до изхода на тунела към МС "Цариградско Шосе". Предполагаем бъдещ строеж...
See less See more
 • Like
Reactions: 5
Нов проект от ИДЕЯ ХОУМ, на ул.Любляна:

Вдъхновение за името на новата сграда на IDEA HOME почерпихме от Кестена (Castanea). Освен, че за много от жителите на столицата, дървото продължава да бъде символ на града, растението е натоварено с голяма символика и по света. Архитектурата на Castanea Residence е многокомпонентна, стилна и елегантна, съобразена с всички съвременни тенденции.

Castanea Residence се състои от две основни тела. Едното от които е на шест, а другото на три етажа, ясно определящи характерната функционалност. Въпреки различното предназначение, постигнахме усещане за цялост, посредством специфичността на основните архитектурни елементи и обща линия на партерното ниво. По-голямото тяло е жилищно, с магазини и подземна паркинг зона, а по-малкото е предвидено изцяло за административните нужди на Столична община район "Овча купел".

Модерният облик на Castanea Residence e постигнат посредством едри обеми, елегантни форми и добре преценени архитектурни детайли, които оформят стегната и уютна композиция. Основния цвят на сградата е бял, за да придава усещане за чистота и изтънченост и да служи, като платно за постигане на контраст между останалия ансамбъл от различни материали, като бял варовик, светъл травертин, гранит, метал и стъкло.

Безупречната архитектура, добрата и комуникативна локация и високо качественото изпълнение, прави Castanea Residence неповторим проект на територията на квартал Овча купел, с което вярваме че ще оставим запомнящ се отпечатък в цялостния облик на района.
тукhttps://www.facebook.com/media/set/...073741892.651948214937030&type=1&l=4d880a0c73
See less See more
3
 • Like
Reactions: 5
Castanea=Кестена???? wtf, що за сравнение?
 • Like
Reactions: 1
^^
Предполагам е латинското наименование.
 • Like
Reactions: 1
КОРПУС 2 НА МБАЛ „СВЕТА СОФИЯ” Е СРЕД ГОЛЕМИТЕ ПРОЕКТИ В СТОЛИЦАТА

Планът за изпълнение е краят на годината.

Корпус 2 на МБАЛ „Света София" е естествено продължение на работещата близо 12 години болница. Инвеститор в проекта в кв. Манастирски ливади на бул. "България" 104 е "Билдинг Хоспиталс 2" АД, дъщерно акционерно дружество на "Билдинг хоспиталс" АД, главен инвеститор на МБАЛ „Света София" /на снимката/.Екипът, реализиращ проекта, е: д-р Христо Мазнейков, доц. Валентина Мазнейкова и д-р Явор Дренски. Архитект е "Иво Петров - Архитекти" ООД. Началото на строителството е поставено през втората половина на 2017 г.

Корпусът е с площ 6 715 кв. м. Изграждат се 8 етажа, които включват: 7 операционни зали; почти всички медицински специалности (без инвазивна кардиология и кардиохирургия, за които дейности МБАЛ е в тясно сътрудничество с водещи клиники в София); хемодиализен център с 30 поста; хоспис - 70 легла; спешно отделение.В Корпус 2 ще има Център за клинични изпитвания, който ще даде възможност на пациентите да се лекуват с последните постижения в сектора, както и ще повиши квалификацията на лекарите и възможността за тяхното академично израстване.

Ще бъде изграден и Център за комплексна грижа за онкологично болни пациенти. Целта е да се затвори цикъла на диагностика и лечение на пациентите в хода на тяхното заболяване. Прилагането на холистичен подход подобрява значимо резултата от лечението, като указваната психологическата помощ за пациентите и техните близки ще е от водещи в областта професионалисти. Започнати са разговори с клиники в Австрия, Германия и Франция за съвместна работа по отношение на прецизната диагностика на онкоболните пациенти, терапията и последващата преценка на резултатите от нея.

Ще се оформи функционален Център за персонализирана медицина не само в областта на онкозаболяванията, но и за прилагане на индивидуален подход за други подходящи пациенти (с ендокринни, чернодробни заболявания и други). Предвижда се международни екипи да консултират лечението на пациентите в МБАЛ "Света София", да подпомогнат процеса на внедряване на таргетна терапия и други съвременните методи за лечение. Центърът ще прилага и алтернативни методи за диагностика и терапия, които се налагат като лечение. Предвид многото центрове за лъчелечение, МБАЛ "Св. София" не планира да разкрива такъв, а ще работи в сътрудничество с центрове в София.

В Корпуса ще има и Център за ресоциализация на пациенти след ампутация на крайници, който ще бъде създаден в тясно сътрудничество с Министреството на труда и социалната политика. Комплексната грижа за пациентите ще включва физикална терапия, изработване на протези, ресоциализация, обучение, работа с пациентите и техните близки.

"Билдинг Хоспиталс 2" е акционерно дружество, в което участват предимно лекари. Инвестицията от над 20 млн. евро е осигурена и с помощта на кредит по програма на Европейски Инвестиционен Фонд.
http://citybuild.bg/news/korpus-sveta-sofiia-golemite/36236
 • Like
Reactions: 5
Някой дали може да снима изоставената дълги години сграда на Алабин при колелото на 5-цата.
Днес имах път, та все пак снимах:около прозорците ще има декоративни рамки, ми се видя


See less See more
9
 • Like
Reactions: 5
Идея Билдингс
ул. Гюешево №73

Тук с фасадата са почти готови:

See less See more
3
 • Like
Reactions: 5
Нещо покривното покритие ме съмнява. Изглежда ми доста криво и вероятно подлежащо на течове. Може да бъркам, но визията е притеснителна.
 • Like
Reactions: 5
Филто- С
Тинтява Гардънс


1/3
Сграда 2

на Диаманта, ще му закрият част от гледката :lol:---->
See less See more
6
 • Like
Reactions: 5
2/3
не трябва ли високите сгради с каменна вата да ги изолират


See less See more
6
 • Like
Reactions: 5
Алба, сграда на годината:

1/2


See less See more
6
 • Like
Reactions: 5


WTF"???"?"?"?"нещо етажите са малко повече....


голяма грозотия са спретнали с Тинтява Гардънс, а? Предсавете си тези 14+ етажа (кой знае колко ще е тази секция Г, на страницата им е друг рендър) са с тази стена (с някакви мини прозорчета странни) към Диаманта!!! Голяма грозотия!
See less See more
2
 • Like
Reactions: 5
Бигла III
Жилищна сграда "Тинтява"


тук са готови с последната плоча:

http://bigla3.com/bg/projects/tintyava
See less See more
4
 • Like
Reactions: 5
101 - 120 of 1779 Posts
Status
Not open for further replies.
Top