SkyscraperCity Forum banner

61 - 80 of 113 Posts

·
Rise and Shine
Joined
·
7,670 Posts
Discussion Starter #61
O nouă fabrică se deschide la Medgidia. Orașul devine tot mai atractiv pentru investitorii străini

Un investitor turc va începe din primăvară construcția unei fabrici de procesare a porumbului pentru industria alimentară. Unitatea de producție va fi deschisă în Medgidia și va avea aproximativ 3.000 de angajați din toată regiunea. Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, ne-a spus că investiția se află pe finalul obținerii avizelor necesare.

„Acea investiție mare este în procedură de obținere a unor avize. I s-a eliberat certificatul de urbanism pentru autorizația de construire, iar pentru a ajunge să i se elibereze această autorizație trebuie să obțină niște avize care i s-au cerut prin acel certificat de urbanism. Se pare că în scurt timp va obține și ultimul aviz, ceva legat de apele române unde este un pic mai complicat, dar se pare că au ajuns la nivelul la care au îndeplinit toate condițiile și vor primi și acest aviz. Și în acel moment se va elibera autorizația de construire, iar începerea construirii efective va fi probabil în primăvară“, a afirmat pentru Radio Constanța, primarul orașului Medgidia.

Medgidia a început să devină atractivă pentru investitori pentru că aceștia beneficiază de anumite facilități, a mai spus primarul localității Valentin Vrabie.

„Ca testare pe piață în ultimele luni Medigidia a avut mai multe vizite, mai multe companii cu intenții de a veni la Medgidia“, dezvăluie edilul.

Reporter: E facilități oferiți investitorilor?

„În primul rând suprafețe de teren la care sunt foarte aproape utilitățile. Unele dintre ele au deja canalizare, apă curentă, energie electrică. Și bineînțeles, o administrație deschisă unde toate documentațiile se obțin într-un termen record ceea ce este de foarte mare interes pentru toți investitorii“, mai completează Valentin Vrabie.

Interesul oamenilor de afaceri turci nu se limitează doar la zona Medgidia unde există o comunitate importantă a acestei etnii, dar relațiile economice româno-turce ar putea fi impulsionate de redeschiderea liniei de feribot Constanța – Istanbul, apreciază Zeki Uysal, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci.

„Avem două firme, ambele vor să facă câte o fabrică: una în port, una în zona Medgidia, un investitor mare. Vrem să înceapă din nou cursele de feribot Istanbul – Constanța. Dacă reușim acest lucru, va fi foarte bine pentru Constanța“, crede omul de afaceri turc.

În vremurile de glorie ale orașului Medgidia, cei doi mari angajatori fabrica de ciment și IMUM totalizau peste 10.000 de angajați. În prezent, cel mai mare angajator din localitate, o fabrică de mase plastice, va ajunge la 500 de salariați în 2018 când va termina planul de extindere.
 

·
Rise and Shine
Joined
·
7,670 Posts
Discussion Starter #62
Grupul olandez Damen cumpără şantierul naval din Mangalia de la acţionarul majoritar Daewoo

Grupul olandez Damen, care deţine şantierul naval din Galaţi, a anunţat oficial că va prelua pachetul majoritar de acţiuni al Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), cel mai mare jucător local din construcţia de nave, care deţine şantierul naval din Mangalia.

Damen a preluat acţiunile grupului Daewoo la şantierul naval din Mangalia. Acţionar minoritar este statul român.

“Prin această achiziţie, Damen îşi va întări prezenţa în construcţia şI repararea de nave”.

Reprezentanţii Damen arată că Consiliul Concurenţei şi-a dat deja acordul pentru această tranzacţie.

Compania Daewoo Mangalia Heavy Industries este controlată de grupul Daewoo şi de compania locală Şantierul Naval 2 Mai S.A. Mangalia , la care Ministerul Economiei are 93,9% din acţiuni, controlează. Statul are astfel indirect 49% din acţiunile Daewoo Mangalia Heavy Industry.

Damen Galaţi a raportat afaceri de 548 mil. lei anul trecut, faţă de 470 mil. lei cu un an în urmă şi un profit net de doar 1,1 mil. lei în 2016 faţă de circa 25 mil. lei în 2015, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Preluarea şantierului naval din Mangalia îi aduce grupului olandez poziţia de lider pe piaţa locală a construcţiilor de nave.

Şantierul naval Daewoo-Mangalia Heavy Industries (DMHI) este cel mai mare jucător de pe piaţa constructorilor de nave, cu o cifră de afaceri de 2 mld. lei anul trecut, în uşoară creştere faţă de nivelul înregistrat cu un an în urmă. Şantierul a raportat însă pierderi de 483 mil. lei, faţă de 515 mil. lei cu un an în urmă şi a funcţionat cu 2.400 de angajaţi, faţă de aproape 2.600 în 2015, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Divizia navală a Daewoo a început discuţiile pentru vânzarea şantierului încă de anul trecut, ca parte a strategiei de a restructura divizia mondială.

[...]
 

·
Rise and Shine
Joined
·
7,670 Posts
Discussion Starter #67
Scrisoare deschisă către ministrul economiei referitoare la situația Şantierului Naval Mangalia

Consilierul Local al Municipiului Mangalia, Ozghiun Menabit (PSD), i-a adresat o scrisoare deschisă ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, referitoare la situația Şantierului Naval Mangalia.

Redăm în continuare textul integral al scrisorii:

,,S.O.S. – SALVAȚI MANGALIA!

În 2016, economia Mangaliei a fost de 3,1 Miliarde lei (709,3 milioane euro), din care activitățile economice ale șantierului naval Mangalia au însumat 2,3 miliarde lei (515 milioane euro).
Șantierul naval reprezintă 75% din economia Mangaliei.

– CAEN: 3011 – Construcția de nave și structuri plutitoare = 2,2 Miliarde lei (500,2 milioane euro)
– CAEN: 3315 – Repararea și întreținerea navelor și barcilor = 65,8 milioane lei (14,9 milioane euro)

Dintr-un total de 11.817 angajati în sectorul privat din Mangalia, 5.672 au fost angajați în construcția sau în repararea de nave maritime.
48% din angajatii sectorului privat din Mangalia au fost navaliști.

– CAEN: 3011 – Construcția de nave si structuri plutitoare = 4.741 angajați
– CAEN: 3315 – Repararea și întreținerea navelor și barcilor = 931 angajați

Șantierul naval, prin taxele si impozitele plătite, cât și prin taxele si impozitele plătite de angajații săi, a generat salariile pentru administrația publică, a generat salariile pentru toți cei care lucrează în serviciile de utilitati publice, pentru celelalte instituții susținute din bugetul local, etc..
70% din angajații Mangaliei depind direct de activitatea șantierului.

Din angajații Mangaliei, doar 1300 lucrează în turism.
CAEN: 5510 – Hoteluri si alte facilitati de cazare similare = 1.259 angajati

Fără activitatea șantierului naval, Mangalia va deveni o a doua Valea Jiului.
Datorită tărăgănării Guvernului privind exercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea acțiunilor puse în vanzare de Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Ltd (DSME), cumpărătorii interesați nu au putut cumpăra acțiunile. În prezent, activitatea șantierului este înghețată, dar forța de muncă nu este conservată.
În Decembrie 2017, șantierul naval DMHI Mangalia mai avea 1700 angajați. In curând vor fi doar 1000. Puși în fața incertitudinii de a mai primi salariul, personalul își caută de muncă în alte orașe sau în străinătate.

Miile de angajați care au plecat au fost profesionalizați cu programe pentru angajați, cu costuri de zeci de milioane dolari.

SALVAȚI MANGALIA, DOMNULE MINISTRU AL ECONOMIEI!!
CU CELERITATE, LUAȚI O DECIZIE privind șantierul naval din Mangalia!

Cu stimă,
Ozghiun MENABIT
Consilier Local al Municipiului Mangalia”.
 

·
Rise and Shine
Joined
·
7,670 Posts
Discussion Starter #68
Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, a trimis Guvernului o ofertă pentru Șantierul din Mangalia, a cărui vânzare către olandezii de la Damen a fost blocată

Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, cu afaceri anuale de peste 4 miliarde euro, care controlează și grupul norvegian Vard, proprietarul șantierelor navale din Tulcea și Brăila, a trimis Guvernului român o ofertă de management operațional al Șantierului din Mangalia și, ulterior, de cumpărare a 49% din acțiunile acestuia. Recent, Guvernul de la București a anunțat că blochează tranzacția prin care olandezii de la Damen Shipyards cumpărau de la Daewoo pachetul majoritar al Șantierului Naval Mangalia, astfel încât statul să redevină unicul proprietar.

...
 

·
Rise and Shine
Joined
·
7,670 Posts
Discussion Starter #69
Olandezii de la Damen preiau Șantierul Naval Mangalia. Statul român este acționar majoritar

Criza Şantierului Naval Mangalia se apropie de final.
Negocierile dintre Statul român şi olandezii de la Damen s-au încheiat cu o înţelegere – lucru confirmat de către purtătorul de cuvânt al ministrului Economiei, Alexandru Macoveiciuc.

Statul va deveni acţionar majoritar, preluând 51% din pachetul de acţiuni, restul revenind olandezilor de la Damen.

Au ramas încă multe subiecte importante de lămurit, negocierile continuă, dar înţelegerea este ireversibilă.
Statul român devenind acţionar majoritar, va fi apărat interesul naţional, se păstrează specialiştii şi se încearcă readucerea angajaţilor care au părăsit deja şantierul.

Pe de altă parte, însă, sindicaliştii nu renunţă la protestele programate pentru astăzi, de la ora 12,30, în faţa Ministerului Economiei.

300 de salariaţi sunt în drum spre Capitală – ne-a declarat liderul Sindicatului, Laurenţiu Gobeajă.
Ei cer un calendar concret privind transferul de acţiuni, informarea corectă şi transparentă a salariaţilor, un plan managerial care să vizeze redresarea financiară a companiei, dar şi creşterea salariilor, în acest moment cele mai mici din industria navală românească.

Sindicaliştii Şantierului Naval Mangalia vor și menţinerea măcar a celor 1.800 de locuri de muncă.
Situaţia financiară a companiei a dus la plecarea, în ultimul an şi jumătate, a peste 700 de lucrători, iar negocieri privind majorarea lefurilor nu au mai avut loc de 3 ani.

Damen mai deţine în România şantierul naval Galaţi, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 548,3 milioane de lei (121,8 milioane de euro) şi un profit net de 1,1 milioane lei, cu aproximativ 2.200 de angajaţi.
 

·
Rise and Shine
Joined
·
7,670 Posts
Discussion Starter #71
DAMEN SHIPYARDS GROUP ASSUMES OPERATIONAL CONTROL AT MANGALIA SHIPYARD

To signify its first day of operations at Damen Shipyards Mangalia in Romania, Damen held a modest ceremony at the yard on Monday, July 23rd. The celebrations mark Damen’s successful completion of the transaction with Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) for the Mangalia shipyard, formerly known as Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI). The yard, which will be renamed Damen Shipyards Mangalia, will be operated as a joint venture with the Romanian Government. Damen will assume operational control.

The yard is located on the Black Sea coast, has three drydocks with a total length of 982 metres and 1.6 kilometres of berthing space. The docks, with a width of 48 and 60 metres, will provide Damen with capacity to cater for larger maritime vessels and structures. As such, this move represents a strategic complement to Damen’s current shipyard portfolio, with the possibility for the construction and conversion of larger, high-end, and complex ferries, offshore construction vessels, etc. The yard’s total area of approximately 1 million m2 makes it the largest yard in the Damen Shipyards Group.

The celebration introduced the Damen Shipyards Mangalia management team under the leadership of managing director Chris Groninger to the yard's employees.

Speaking at the event Damen Shipyards Group executive board member Mr. Eggink, CFO, said, “We will face a challenging period, considering the yard’s current condition. However, with the full support of the Romanian Government, 2MMS, the shipyard’s experienced workforce, and the local community, Damen aims to restore the financial health of the yard, stabilize employment and pursue fitting commercial opportunities internationally that will contribute to rebuilding activity levels. In the meantime, Damen will facilitate a smooth transition and keep talented and skilled resources meaningfully employed.”

According to the newly appointed managing director of Damen Shipyards Mangalia, Mr. Groninger, “The impressive shipyard facilities and in-depth shipbuilding knowledge and craftsmanship in Mangalia, in combination with the design and commercial power of Damen, should position the venture for a successful future.”


 

·
Rise and Shine
Joined
·
7,670 Posts
Discussion Starter #72
E OFICIAL. Turcii de la Tosmur Group investesc 204 milioane de euro într-o fabrică de amidon la Medgidia

Turcii de la Tosmur Group investesc 204 milioane de euro într-o fabrică de amidon la Medgidia, care va fi operaţională din 2019.

Noua fabrică, Omnia Europa, va produce 60.000 de tone de maltodextrină pentru a satisface cererea actuală şi viitoare de produse alimentare de calitate pentru copii. Fabrica va avea şi o capacitate de producţie de 40.000 de tone de fructoză cristalină. Tot aici se vor mai produsce şi glucoză, siropuri de fructoză, amidon de porumb și monohidrat de dextroză, scrie publicaţia Food Ingredients First.com, citată de economica.net.

Fabrica va fi amplasată în zona centurii de porumb nemodificat genetic. Fabrica turcilor va beneficia de oportunitățile în noua piață europeană a îndulcitorilor, inclusiv deschiderea spre Europa de Est, cu acces bun spre întreaga piaţă UE.

În cursul zilei de luni, 10 decembrie, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a semnat 5 noi acorduri de finanțare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore (807/2014).

Printre beneficiarii acestor acorduri se află şi Omnia Europa S. A., o companie din Turcia care va face o fabrică de amidon la Medgidia, ce va fi operaţională din 2019, se arată într-un comunicat al guvernului.
 

·
Rise and Shine
Joined
·
7,670 Posts
Discussion Starter #73
Olandezii de la Damen vor să dubleze numărul de angajaţi ai şantierului din Mangalia. Grupul a recrutat deja 150 de oameni. „Nu avem în plan să aducem oameni din afara ţării.“

Şantierul naval din Mangalia, cel mai mare constructor de nave, preluat la jumătatea anului de olandezii de la Damen şi rebranduit sub numele de Damen Shipyards Mangalia, a ajuns la 1.800 de angajaţi, după ce a recrutat aproape 150 de oameni.

„Vrem să ajungem până la 3.000 de angajaţi, căutăm oameni din toate categoriile profesionale, de la lăcătuşi la ingineri proiectanţi. Avem un plan de recrutare pentru şantier. Până acum am adus aproape 150 de oameni, iar toţi cei care erau în şomaj tehnic s-au întors la muncă pe program normal“, a spus pentru ZF Florin Spătaru, director de resurse umane şi afaceri corporatiste dar şi membru în directoratul companiei. El a fost adus de olandezi la Mangalia de la şantierul Damen Galaţi pentru a se ocupa de recrutări şi dezvoltarea şantierului.

Tranzacţia pentru preluarea şantierului naval Mangalia s-a finalizat în 20 iulie anul acesta, iar olandezii de la Damen Shipyards Group au preluat pachetul majoritar de la coreenii de la Daewoo şi au cesionat 2% statului român, astfel încât Ministerul Economiei, prin Şantierul Naval 2 Mai Mangalia SA, va controla un pachet de 51%.

Cele mai recente date arată că şantierul din Mangalia a finalizat anul trecut cu afaceri de 988 de milioane de lei, la jumătate faţă de nivelul raportat în 2016.
 

·
Rise and Shine
Joined
·
7,670 Posts
Discussion Starter #75
Damen Cruise inks first contract with SeaDream Yacht Club

Damen Shipyards Group is proud to announce the recent signing of a contract with Oslo, Norway-based SeaDream Yacht Club. The contract marks a historic moment, being Damen’s first for a cruise ship. SeaDream will operate the 155-metre Mega Yacht on luxury voyages all over the world.

SVP Sales and Marketing Damen Cruise Andrea Trevisan said, “We are delighted to sign this historic contract with which the Damen Shipyards Group enters the cruise market. We feel very honoured that SeaDream has chosen Damen to deliver this special project and are looking forward to a long-term cooperation with this unique ultra-luxury brand.

”There has been an immediate connection with Seadream, a family company like Damen. We felt inspired by the company’s philosophy and by Mr. Atle Brynestad, a pioneer in the luxury cruise industry. His passion throughout the design and contractual stage of this project has been simply contagious to all of us within the Damen organisation.”

The Mega Yacht, a purpose-built ship, will be prepared to operate in destinations, including polar and tropical, around the world. As such, the vessel will boast ice class Polar Code 6 credentials.“

...
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
INS: O treime din producţia de orz şi orzoaică a fost obţinută anul trecut în judeţele Constanţa, Brăila şi Călăraşi

Producţia de orz şi orzoaică a depăşit anul trecut 1,87 milioane tone, în scădere cu 35.993 tone faţă de 2017, o treime din producţie fiind obţinută în judeţele Constanţa, Brăila şi Călăraşi, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică, potrivit Agerpres.
Producţia medie la hectar a fost de 4.417 kg, cu 18 kg/ha peste cea din anul precedent.

Cea mai mare producţie a fost obţinută în judeţul Constanţa, respectiv 305.018 tone ( plus 32.328 tone) şi o medie la hectar de 4.757 kg/ha (plus 575 kg/ha). Pe următoarele locuri se situează judeţul Brăila, cu o producţie totală de 158.658 tone (minus 170 tone) şi o medie de 4.942 kg/ha (plus 121 kg/ha), judeţul Călăraşi, cu 155.011 tone (minus 12.788 tone), respectiv 7.149 kg/ha (plus 1.503 kg/ha).

Suprafaţa totală cultivată anul trecut cu orz şi orzoaică a fost de 423.500 ha, cu 32% mai mică faţă de cea din anul anterior, iar cea recoltată de 422.000 ha (minus 33%).

via | https://financialintelligence.ro
 
61 - 80 of 113 Posts
Top