SkyscraperCity banner

2321 - 2340 of 4025 Posts

·
Registered
Joined
·
447 Posts
Priko lita se očekuje da će se preko cijele dionice prebaciti promet na novu traku. Završetak radova se očekuje tek na jesen. Ne prije listopada.
Ako bude tako onda će u najgorem slučaju protok biti isti kao prošle godine, ili bolji jer je nova cesta ipak bolja i šira pa se može nešto brže voziti.

Računam koliki je avg vremenski razmak između dolaska i odlaska aviona i dolaska i odlaska trajekta ili katamarana.
 

·
Registered
Joined
·
676 Posts
Ako bude tako onda će u najgorem slučaju protok biti isti kao prošle godine, ili bolji jer je nova cesta ipak bolja i šira pa se može nešto brže voziti.

Računam koliki je avg vremenski razmak između dolaska i odlaska aviona i dolaska i odlaska trajekta ili katamarana.
Sta nema ni jedna katamaranska sezonska linija iz Divulja? Samo charter transferi?
 

·
Registered
Joined
·
1,716 Posts
Vidim da nije nitko primjetio pa ću ja reći da se već tjedan dana obnavlja Vranjički put do temelja, od križanja sa starom Dujmovačkom cestom pa sve do Sjeverne luke.
https://www.google.hr/maps/@43.5296...kAt77LRmGKWDBK_Qv9dA!2e0!7i13312!8i6656?hl=hr

Nadam se samo da to i nije kraj obnova ulica na tom području i da će doći konačno i na obnovu i Matoševa ulica od stare Dujmovačke pa do križanja s magistralom.
 

·
Registered
Joined
·
174 Posts
Ispravak netočnih navoda:


Netočno, cesta je u trenutku planiranja planirana da bude brza cesta i potpuno denivelirana. Potpuno denivelirana će biti, i maknut ce se ulazi s ceste u svako dvorište, a hoće li biti brza ovisi o definiciji brze ceste u tom trenutku. Niti Zbora narodne garde nije brza, iako joj ne fali puno.


Ta cesta nije ucrtana niti u jedan plan. To su samo nekakve ideje.
Koliko ja znam cesta ZNG nema nekakvu paralelnu alternativu koju bi koristili mopedi i bicikli (ok znam nitko oko bic. prometa ni ne razbija glavu u ovoj županiji).
Jeli postojanje takve alternative uopće spada u nekakav zahtjev kod kategorizacije ceste u cestu rezerviranu za motorna vozila?
 

·
Registered
Joined
·
174 Posts
Upravo ono što se radilo u prvoj fazi na početku, te je rečeno da će se nastojat izbjeć je opet ponovljeno.

Znam da je otkupna cijena ogromna, ali ovo je totalno nesigurno. I još ovakvi uski nogostup bez ograde uz cestu gdje se vozi 110?

Da ne govorim kako će ljudi izlazit sa svojih posjeda na cestu gdje ima toliko prometa. Čekat će satima na uključenje.
To sam primjetio i ja. Po dosta karakteristika to je cesta za velike brzine (duzine rampi ,širina traka) ali s druge strane se šeta sa strane ,u pojedine kuće i imanja se dolazi direktno s ceste itd...
Naš urbanizam i cestovno inžinjerstvo se toliko sunovratilo da se nikad ni neće izvuć :eek:hno:
 

·
Registered
Joined
·
174 Posts
HC-ov plan nabave za 2016. godinu, nešto zgodno mi je zapelo za oko :)
...
Ovo je odlična vijest! U projektu rekonstrukcije je dosad, što se pješaka tiče, bio ucrtan jedan nathodnik u Kambelovcu i jedan pothodnik u Lukšiću. Ova vijest o gradnji dodatna 3 nathodnika je odlična jer su se žitelji iznad DC8 žalili da neće imati dovoljno prijelaza i pokušali su pritiskom medija i političara promijeniti projekt da se stavi više SEMAFORA.

Izgleda da je Razum prevladao - živili nathodnici! :D
Ovo je izgleda highlight cestogradnje u zadnjih 30 god. .
Tri pješačka prijelaza na 15-tak km brze ceste :bash:
 

·
Registered
Joined
·
174 Posts
... ZNG je praktički ista cesta kao i ova D8 kroz Kaštela... da ne govorim o dijelu oko Sirobuje koji isto ima priključak iz svake kuće na cestu... daleko je to od BC.

Po meni je svakako ovu D8 trebalo napraviti u profilu BC cijelu deniveliranu i ograđenu... koliko koštalo da koštalo. Ovako će koštati mnoge života, nešto će se krpati i na kraju potrošiti više nego da se odmah pošteno napravilo. Mogli su barem ovaj srednji dio tako napraviti pa poslije krenuti ispravljati ove starije dijelove... ali ... to su naša posla.
Točno ,ali tada trebaš i uredit pristupne i alternativne ceste ,a to je za nas špansko selo.
Sistem je da na brzinu sklepaš nekakvu cestu da se smanji trenutni pritisak ,a to što ništa ne radiš kako treba neka nekakve generacije za 1000 god. riješe .
 

·
Registered
Joined
·
174 Posts

Da upravo tako ,svaka "žaba" tj vozilo/bicikl/pješak/traktor/moped koje ne ide 100km/h je praktički kao na streljani ali pro forme su napravili pristup svakoj parceli sa takve ceste. Što znaći da alternativna prometnica nije potrebna.

Nije li to krasno?

Dakle svatko ima pristup , ali ides li vozilom od manje od 1t i brzinom,u ispod 100 ,potencijalno si topovsko meso ,ma predivno .
Nevjerovatne zamisli imaju nasi urbanisti :bash:

Mislim se , gdje i u kojem stolječu mi živimo?
Zar zaista smatramo da je to rješenje?
U kojem srazmjeru smo spremni ignorirat stvarnost ili koliko će trebat da nešto stigne iz guzice u glavu?
 

·
Registered
Joined
·
174 Posts
Cesta je bila tu prije nego kuće, ilegalni graditelji su si velikim djelom sami krivi za to kaj moraju pretrčavati cestu.
Ne, u ovom slučaju se ne radi o ilegalcima več su "dužni" na svaku parcelu (bilo izgrađena ili ne) omogučit pristup(pješački prijelaz su očito odlučili da nije potreban ,a i zašto kad moš lijepo cestom).

Dakle ,da sumiram, ta cesta je legalna i treba bit legalna i za traktore iza mopede i za bicikliste i za pješake aliistovremeno ima rampe za ubrzavanje/usporavanje od nekoliko stotina metara i druge karakteristike ceste za 100+ km/h

A ima i primjera gdje firme rade i imaju direktan pristup na ,od sada ih zovem, "wannabe brza cesta" , sve legalno. Tj. nitko ih ne onemogučuje.
 
2321 - 2340 of 4025 Posts
Top