SkyscraperCity banner

3901 - 3920 of 4006 Posts

·
ZAG-DMK
Joined
·
10,090 Posts
Sve je to ok i lijepo, ali tako je trebala izgledati cijela dionica od D8 do ZL a ne samo tih 800m. Ostalih par km prema istoku je u jako lošem stanju.

U galeriji se ne vidi, iz Smjera istoka prema ulazu na terminal je napravljeno proširenje na način da desno idu 2 umjesto jedne trake.
 

·
Registered
Joined
·
783 Posts
Hrvatske ceste d.o.o.: “Počinju radovi semaforizacije rotora Bilice u Solinu”

Nakon provedenog postupka javne nabave Hrvatske ceste d.o.o. sklopile su ugovor za izvođenje radova semaforizacije, s izmjenom prometne signalizacije privoza sa brze ceste oznake DC1 smjer Klis-Split u rotoru Bilice, sa tvrtkom Elektromodul-Promet d.o.o. u vrijednosti od 244.106,50 kuna (bez PDV-a). Postavljanjem semaforskih uređaja na privozu iz smjera državne ceste D1 Klis-Solin omogućit će se sigurniji ulazak vozilima u kružni tok u Bilicama i vozilima iz smjera državne ceste D8. Važnost završetka predmetnog zahvata, uz aspekt sigurnosti, očituje se u puštanju trećeg traka rotora Bilice u punu prometnu funkciju. Izvođač radova bit će uveden u posao u ponedjeljak, 1. veljače 2021. godine sa rokom izvođenja radova od 2 mjeseca.

Hrvatske ceste su u proteklom razdoblju izradile građevinsko-prometni elaborat naziva „Analiza prometnog funkcioniranja rotora Bilice (u Solinu) kao značajnog čvorišta“. Navedeni elaborat imao je za cilj analizirati i usporediti efikasnost različitih građevinsko-prometnih rješenja u rotoru Bilice koja bi se mogla poduzeti u svrhu poboljšanja kvalitete odvijanja prometnih tokova. Za provedbu analiza korišten je simulacijski model te se kao parametar za usporedbu kvalitete toka koristio podatak o prosječnom zakašnjenju po privozu te s njim u vezi odgovarajuća razina usluge. Provedena prometna analiza pokazala je da varijantno rješenje izgradnje dodatnih rampi na denivelaciji križanja DC8 (obilaznica Splita) i županijske ceste ŽC6270 (Mravinačka ulica) ima najveću razinu protočnosti prometa te osim navedene razine protočnosti prometa značajno povećava razinu sigurnosti prometa zbog manjeg broja konfliktnih točaka u rotoru Bilice.

Zaključak istog bio je da je potrebno izraditi semaforizaciju privoza do izgradnje i puštanja u promet navedene rampe. Semaforizacija predstavlja privremeno rješenje do izgradnje rampe, međutim u budućnosti će imati i trajnu funkciju jer se predviđa da će na privozu iz smjera državne ceste DC8 doći će do porasta prometa zbog izgradnje rampe uz AD Plastik za skretanje udesno iz Matoševe ulice u smjeru D8/Splita, a u konačnici i puštanja u promet ulice Zagorski put, poručuju iz Hrvatskih cesta.
Dalmacija Danas
 

·
ZAG-DMK
Joined
·
10,090 Posts
Ne pretjeruj. Zasigurno će ciklus semafora favorizirati pravac D1->D8. Da je rješenje idealno, nije, ali dok se ne napravi rampa ipak će poslužiti.
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
svaki dan prolazim kroz rotor iz smjera Klisa i znam kolike su kolone kada je neki mali zastoj na cesti.
U ovom slučaju zastoj će biti svakodnevan ako semafor bude radio
 

·
Registered
Joined
·
783 Posts
Semaforizacija predstavlja privremeno rješenje do izgradnje rampe, međutim u budućnosti će imati i trajnu funkciju jer se predviđa da će na privozu iz smjera državne ceste DC8 doći će do porasta prometa zbog izgradnje rampe uz AD Plastik za skretanje udesno iz Matoševe ulice u smjeru D8/Splita, a u konačnici i puštanja u promet ulice Zagorski put, poručuju iz Hrvatskih cesta.
 

·
Powered by Jet-A1
Joined
·
34,235 Posts
Discussion Starter #3,908
Par današnjih sličica budućeg spoja nove denivelacije Širine. Bit će zanimljivo usporedit before & after. :DRubnici oštrog zavoja stare ulične trkaće staze koja se koristila 90-ih za utrke kroz Solin. :DImamo i zanimljivi WW2 bunker sa stare granice Italije i NDH. Baš me zanima hoće li to čudo preživit građenje vijadukta.

Šteta ovog zelenila, al šta se može. Valjda će barem malo probat kompenzirat novim biljkama.

:coffee:
 

·
Powered by Jet-A1
Joined
·
34,235 Posts
Discussion Starter #3,909
Ima bit da bunker ipak ide ća. Taman se nalazi na mistu di počinje zemljani nasip kod spoja kraja mosta.

Zbilja popriličan zahvat. (y)

Ove pilote će zabijat 30 m u zemlju. Samo manji dio vertikale je nad zemljom. Valjda je sve močvarno tamo.

:coffee:
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Super slike i info, samo me jedno zanima, tu prolazim svaki dan, i znam da je taj zavoj bio od starih utrka, ali ove zapuštene trake što vode do zavoja, za što su one bile?
 

·
Registered
Joined
·
373 Posts
Super slike i info, samo me jedno zanima, tu prolazim svaki dan, i znam da je taj zavoj bio od starih utrka, ali ove zapuštene trake što vode do zavoja, za što su one bile?
Ostaci stare ceste, raskrižje je poprimilo ovakav oblik za vrijeme mediteranskih igara 1979.

Ako griješim, neka me netko ispravi....
 

·
Registered
Joined
·
1,712 Posts
Meni je iskreno krivo što prema svim nacrtima će ostati Salonitanska cesta ponovno neiskorištena iz pravca istoka prema zapadu. Nadao sam se da će se nekako napraviti spoj koji bio direktan sa starom Dujmovačkom cestom i da će se moći koristiti u potpunosti u oba smjera.
 

·
Registered
Joined
·
32 Posts
Zna li se kako bi trebala izgledati rekonstrukcija stare Solinske u novom projektu HC-a? Odakle počinje i gdje završava, dokle bi išle 4 trake i na kojoj strani, je li obuhvaća i rotor Meterize...?
 

·
Registered
Joined
·
32 Posts
Zna se obuhvat ali ne detaljnije od ovoga, pocinje na 1:55

Da to sam vidio, nego me najviše zanima je li u planu onaj dio od skretanja za Sj.luku do semafora na Hercegovačkoj i dalje ostat isti ili i to planiraju nekeo širit, te isto tako šta je u planu na suprotnoj strani, potez Meterize - Širina.
Na videu (mislim da je nedorečen) bi trebala trasa ići sve do Hercegovačke, a taj dio je zajeban. Suprotna strana po videu bi trebala do Tomija. E sad, ako je izvuku do Tomija, gdje se cesta spaja na ulaz sa brze ceste kod Salona Mall-a, onda to nijenikakav "ulaz u Split" kako ga predstavljaju.
 
3901 - 3920 of 4006 Posts
Top