SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 465 Posts

·
posten covik
Joined
·
535 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Nastojeći zadovoljiti svoje potrebe i sve veće potražnje za modernim i optimalnim poslovnim prostorima, investicijska tvrtka DalCasa odlučila se za projekt izgradnje poslovnog tornja. Poslovni Toranj Dal Casa grupe prvi je graditeljski projekt ovakve vrste u Splitu i Dalmaciji. Toranj će biti smješten na splitskom predjelu Pazdigrad, u jugoistočnom dijelu grada, jednom od najljepših dijelova Splita. Lokacija je odlično povezana sa istočnim i zapadnim izlazom iz grada, a samim time i centrom. Brzom cestom se do njega stiže za desetak minuta, čak i za najvećih gužvi, dok se do ulaza u autoput dolazi za petnaestak minuta..Opis DCG Tornja

Projektiranju prvog poslovnog tornja u Splitu i Dalmaciji pristupilo se najstojeći zadovoljiti sve veću potrebu za stvaranjem svojevrsne poslovne zone, odnosno dinamičnog i modernog poslovnog okruženja ali se istovremeno mnogo pažnje pridavalo smještaju samog tornja u urbanistočko okruženje te mediteransko podneblje. Lokacija, dizajn i specifikacija ove građevine zadovoljiti će i najveće zahtjeve lokalnih i međunarodnih korporacija.

Sam toranj, koji se gradi na površini od 2750 kvadratnih metara, biti će vrlo specifičnog elipsastog oblika, a sastojati će se od prizemlja i osam katova, sa ravnim krovom i podzemnom garažom površine 1500 m2 u kojoj će biti 70 parkirnih mjesta. Arhitektonsko oblikovanje građevine, za koje je zaslužna arhitektica Jugana Petrović, temeljeno je na autorskoj viziji oblikovanja prostora, vizualnoj privlačnosti i doživljaju iz vozila u pokretu sa Jadranske magistrale koja se nalazi u neposrednoj blizini, kao i doživljaju pješaka. Jednostavni elipsasti volumen sa transparentnim staklenim površinama te panoramskim liftom vizualni je doživljaj kako iznutra tako iz iz vani. Glavni pješački i automobilski pristup tornju biti će sa zapadne strane, te će iz same garaže voditi pokretne stube u unutrašnjost tornja.

U prizemlju će se nalaziti hipermarket koji će se prostirati na 960 m2. Osim toga, u prizemlju tornja nalazit će se ulaz sa portirnicom za poslovni dio odnosno katove tornja. Na prvom katu biti će luksuzni restoran s japanskom i talijanskom kuhinjom, a velik njegov dio će biti i predivna poluotvorena terasa sa pogledom na more i otoke za lagani ručak i opuštanje tijekom radnog dana. Od drugog do osmog kata nalaziti će se poslovni prostori, svaka etaža je površine od 300 m2 koje su namjenjene prodaji raznim tvrtkama i korporacijama za uredske prostore.

Poveznica između katova tornja biti će panoramski lift sa predivnim pogledom na otoke Brač, Hvar, Šoltu i Vis, a i prizemlje tornja će također imati pogled na more zbog prirodnog pada terena i blizine mora. S obzirom da će se raditi o poslovnom tornju vrhunske funkcionalnosti na njegovu vrhu nalazit će se heliodrom, što je također novost u Splitu.
Unutarnjem dizajnu prostora također će se posvetiti posebna pažnja tako da korespondira sa suvremenom i neobičnom arhitekturom tornja. Katovi zgrade, zahvaljujući svojim dimenzijama, omogućuju dizajn idealnog poslovnog prostora u skladu s visokim zahtjevima modernih korporacija, a ujedno ostavljaju mjesta za moguće prilagodbe prema željama određene tvrtke u budućnosti. U kombinaciji s impresivnim predvorjem DCG poslovni toranj biti će idealna simbioza isplativosti, vrhunske kvalitete i dizajna, čime je neusporediv s bilo kojim projektom u Dalmaciji a i šire.http://www.dalcasa.com/projects.php?p=dcg_toranj


Znan da je već bilo nešto o ovome, al proša san nekidan tamo i vidin bageri već kopaju, a nema zasebnu temu :banana: mislin se zaletit danas - sutra i udrit koju sliju :cheers:
 

·
...evo me doma..
Joined
·
276 Posts
Dizalica je montirana na drugom mistu (približno :))
Sad ne znam gradi li se još šta ili su likovi koji su radili rendere falili lokaciju?

 

·
posten covik
Joined
·
535 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Evo jedna brzopotezna koju san slika par sekundi prije pljuska, slika bi još al je bila ograda i nije bilo radnika.

 

·
...evo me doma..
Joined
·
276 Posts

·
Registered
Joined
·
1,160 Posts
:eek:kay: Hvala, lipo je krenila izgradnja na tom dijelu. Kad se produži Vukovarska i napravi još par projekata moglo i to počet izgledat ka grad :lol:
:lol: Mora grad šta više radit na komunalnoj infrastrukturi jer se na taj način privlače investitori. Vidiš ovu lokaciju, dobra pozicija, rješena infrastruktura i projekti idu. Tako će bit i na Vukovarskoj. Ko bi radija išta u toj vukojebini dok ne riješe cestovnu mrežu, ovako se sprema i City centar, a i bit će puno drugih projekata uz to, POS i td. :cheers:
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,424 Posts
^^ Može objašnjenje zašto ?

Imam dojam da Split ima ozbiljni razvojni zastoj unatoč velikim ulaganjima države o kojima mi u Brodu možemo samo sanjati.
 

·
Banned
Joined
·
7,386 Posts
Ma koja ulaganja države, koji je tebi?

Jedino šta mi pada na pamet da država ulaže je otprilike 1/4 vrijednosti kampusa kojeg financiraju Sveučilište (50%) i Grad Split sa oko 25%, ostatak plaća ministarstvo. To je jedino ulaganje države koje mi pada napamet. Sigurno da postoji i ulaganje u socijalne djelatnosti (projekte i npr. Klinički Bolnički Centar) ali zar Brod ima npr. KBC kojem gravitira milijun ljudi?
Navedi mi još nešto šta financira država

I naravno, nemožeš usporedit gradove veličine Splita i Broda. Eventualno možeš usporedit ulaganja po nekakvim postotcima
 
1 - 20 of 465 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top