SkyscraperCity banner

801 - 820 of 833 Posts

·
Registered
Joined
·
12,614 Posts
Veći su usponi prema Splitu nego prema Ogulinu.
Ali je udaljenost do Rijeke i Splita ista. Vjerojatno je trasa do Splita jeftinija, a i lučka usluga.

Poanta onoga što sam rekao bila je - nitko iz Zagreba neće vuči teret za Split, ako može za Rijeku.
 

·
Registered
Joined
·
1,367 Posts
^^

Kolega kar98, nema prepiranja, nego je samo argumentirani razgovor. Dalmacija, otkud mi je pola rodbine pa je sigurno ni po čemu ne šikaniram, jednostavno nema prirodno zaledje s propulzivnom ekonomijom koje bi omogućilo da se dalmatimske luke razvijaju.

Ebga, iza je Drvar i Gornji Vakuf i Žepče, da ne isključim nijedan narod, a ne Duisburg i Arnhem i Ghent...
 

·
Registered
Joined
·
483 Posts
Eto Calcit ce voziti sirovinu u ST.
koju sirovinu?

@ hoby87, ma nije mi to ni namjera. ali ako postoji mogućnost da to živne, da se dobije dio tereta. da se rasterete prometno par uskih grla i čvorova na području od Solina do Ploča bilo bi dobro. znaš i sam kako izgleda prolaz sa Dugopolja i ulazak u ST liti. kako izgleda put do Omiša. držin da bi to donilo rasterećenje i lokalno i dobrobit svima.

--------------------
pod zemljom ili nadzemno. mono šina viseća futuristička ili prastara klasika ka komad kašete rasterećenje prometa na cesti od Trogira do Omiša bi bilo ogromno.
 

·
Velocity
Joined
·
657 Posts
Pa to je dobro za Split.
Bilo bi neobično da ove ide iz Rijeke.
Čak i Zadar i Šibenik ovdje imaju veće šanse.
 

·
is out there
Joined
·
3,635 Posts
Pa možeš direktno staviti slike na forum.
I ja trenutno ništa ne vidim :unsure:

P.S.
Sad se vidi link - to mi je ok.
Za staviti sa imgura na forum moraš odabrat svaku sliku za sebe, imaš u gornjem desnom kutu meni, odabereš prikaz za forume i copy paste tu. Svaku sliku posebno
 

·
Premium Member
Chief Engineer For Really Cool Things
Joined
·
844 Posts
Očekivao sam da će biti bliže nadvožnjaku iznad Puta Mostina (ili kako se već zove ta ulica) i cca 200m bliže prema Kopilici, ovako mi se čini (pre)blizu lokacije stajališta Solin Širina, mislim da neće biti niti 500m razmaka. Zanimljivo kako projektni zadatak za ova tri stajališta (za "novelaciju" projektne dokumentacije, iskopao na EOJN-u) kaže da negdje je ucrtana ideja kružnog prstena od Dujmovače do Stobreča i nazad u Luku (kao po onom prijedlogu sa weba SZZ-a). OK kužim čak prugu do TTTS-a, no za krug nazad bi LRT (iznad i ispod Poljičke) bio puno bolji izbor.

U svrhu realizacije zacrtanog cilja izrađena je Studija prostornog i prometnog rješenja željezničkog čvora Split kojom je rješavanje gradskog i prigradskog prometa Grada Splita planirano u tri faze.
  • Prva faza obuhvaća uspostavljanje željezničkog prometa od Splita do Kaštel Starog izgradnjom novih stajališta na postojećoj željezničkoj infrastrukturi.
  • Druga faza predviđa izgradnju nove pruge od Kaštel Starog do Trogira, dok se
  • Trećom fazom, u konačnici, željeznički gradski i prigradski promet planira proširiti na kružni prsten koji ide od Dujmovače preko Stobreča do kolodvora Split.
 

·
Registered
Joined
·
660 Posts
Slazem se sa Gedeonom i zzelenikom oko lokacije, ovo je promasaj sta se lako da zakljucit pogledom odozgo. Postaja je trebala biti mozda i jos nize al minimalno tu kod krizanja jer je blize nekakvom "centru" Dujmovace. Sta se tice zeljeznickog prstena, on se svakako mora makar planirati dugorocno posebice zbog ove pandemije i nadolazece krize koja ce pomest turizam, ali i utjecati na to da ce se mnoge velike tvrtke seliti iz Kine a tu bi nam bila velika prilika osposobiti neiskoristena zemljista na TTTS-u i okolici za suvremenu industriju i provest prugu prvenstveno za teretne, a onda i putnicke svrhe.

 

·
Registered
Joined
·
60 Posts
Meni ovo odaje dojam ka da se stajalište gradi samo zato da bi se mogli pofalit da su ga sagradili i iz nijednog drugog razloga. Evidentno je lokaciju odredila isključivo cijena izgradnje koja je najniža tamo di je pruga u razini s okolnim terenom. Nema veze šta je ta lokacija totalno promašena u kontekstu razvoja javnog gradskog prijevoza. Povezanost s autobusnom mrežom te vizija razvoja JGP nula bodova, a moglo je bit itekako lipo napravljeno i dobro povezano sa autobusima koji idu Solinskom te onima koji će jednog dana skretat desno pa preko Karepovca prema Žrnovnici. Vjerovao sam da to i jest poanta tog stajališta te polazište cijele ideje da se sagradi.
Inače pozdravljan svaki korak naprid, ali ne mogu pofalit ono šta je po meni smišljeno bez ikakve ambicije i vizije. Još se čeka da se na kraju ekipa slika i pohvali projektom koji je moga bit ne solidan nego odličan, a na kraju napravljen brže-bolje bilo kako zbog par jeftinih političkih poenčića. Ako se pitate o kojoj ekipi ja to pričam - zna se.
Ja san odvoija po ure vrimena da grafički prikažen moju željezničku viziju razvoja poteza Dujmovača-Solin. U prvoj fazi bi se sagradia istočni peron stajališta Dujmovača koji se stepenicama te dizalom spušta direkt na Put Mostina. Druga faza bi obuhvaćala izgradnju istočnog perona stajališta Meterize, 580 metara nakon stajališta Dujmovača, prilagođeno projektu rješavanja skretanja prema Vranjicu (kružni tok). Zatim bi se dogradio drugi kolosijek, rekonstruirao nadvožnjak preko Puta Mostina za dodatni kolosijek te buduće proširenje ceste ispod njega, a onda bi se dogradili i zapadni peroni na oba stajališta. Držim da lokacija stajališta na Meterizama ima više smisla nego preko puta mosta na Širini iz nekoliko razloga, konkretno povezanost sa Matoševom ulicom (Mravince i Kučine), blizina gušće naseljenih kvartova (Meterize, Japirko) te blizina shopping centra Salona Mall.
 
801 - 820 of 833 Posts
Top