SkyscraperCity banner

821 - 824 of 824 Posts

·
ZAG-DMK
Joined
·
9,898 Posts
Ne ulazeći u raspravu o lokaciji stajališta, iako naravno pozdravljam da se to konačno radi... Činjenica da mi tih pišljivih 100ak m malo višeg nogostupa čekamo valjda 15god... I da se dosad nije moglo napravit,nemam riječi...
 

·
Registered
Joined
·
629 Posts
Evo i malo detaljnije reportaze o izgradnji novog stajalista Dujmovaca pa krenimo...

224046Pogled prema sjeveru:

224066Pogled prema jugu:

224075Pohvalno je da ce se kako sada stvari stoje makar ova stanica izgraditi propisno, ukoliko naravno ne naseru jos jednu tus kabinu umjesto prave nadstresnice. S obzirom da je pozicija za istu strateski odabrana ispod stabala, iskreno sumnjam u to. Dojam je da ce bit i nekakvog minimalnog krajobraznog uredjenja neposrednog okolisa. Ono sto je i dalje aspurdno u cijeloj prici je naravno sama pozicija stajalista. Ukoliko joj iz nekog razloga kojeg mi je tesko i zamisliti odlucite pristupiti iz bilo kojeg smjera naici cete na nepostojanje nogostupa. Ali ne samo da nema nogostupa, nego prilazi izgledaju ovako:

224099


224100


Zalosno je da se stajaliste nije gradilo kako smo prethodno naznacili puno blize centru Dujmovace gdje vec postoje brojni poslovni subjekti ali i kakav takav pristup.

224104


Ali eto, izbori su pa se privid razvoja mora odrzavat bacanjem love u vitar...
 

·
Registered
Joined
·
113 Posts
Ako naprave autobusnu stanicu i nekakav parking stanica bi se mogla koristiti, ovako nisam optimist. Mogli bi neki vangradski autobusi prolaziti preko ulice Salonitanskih mučenika, umjesto Solinskom ulicom i stajati uz tu željezničku stanicu.
Možda nije loša ideja premjestiti autobusni kolodvor sa Solinske (kraj suda i Mupa) kraj ove željezničke stanice i do Splita ići vlakom. Do Trga bratske zajednice treba 4 min, a do luke 6 min. Ali nedostaje i drugi kolosjek da bi vlak mogao ići svakih nekoliko minuta. Realizacija negdje 2135.g.
 
821 - 824 of 824 Posts
Top