Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 758 Posts

·
Registrirani korisnik
Joined
·
1,346 Posts
stolice su se lagano počele minjat, a riva je ovo lito napokon živnila ^^
makar na njoj 90 % bili turisti :lol:

a šta se matejuške tiče, mogu samo reć da je sramota šta tih par kvadrata uređuju skoro godinu dana :eek:hno:
 

·
Registered
Joined
·
1,362 Posts
U Splitu je autor Jerko Rošin, a ideja je stara dobrih 20ak godina, no eto napravljeno i postavljeno tek sa shuttle pistom i vješalima.
 

·
glavoč
Joined
·
7,713 Posts
^^ Je, htjelo se u potpunosti simulirati stvarno stanje i dočarat obalni grad.. Ali, nije ni to najzgodnije rješenje jer često zna, ako je samo malo vjetrovito, prskat van.. Ako se ne varam, maketu su, hvala bogu, očistili i malo doveli u red s nedavnom obnovom Parka maršala Tita, u kojem se nalazi.. Bilo je i vrijeme, budući da je nisu pipnuli otkad je postavljena, krajem '90-ih.. :eek:hno:
 

·
road builder
Joined
·
7,227 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Begovićeva betonska val-klupa (sa i bez žala)

Ovdje počasno otvaram natječaj za najimbecilniji arhitektonski dizajn klupe.

Begovićeva (3LSD) ideja da nekoliko betonskih ploča kojima je izbetonirao Rivu (kao) savije u tobožnji morski val, pa da iza u rupi postavi kamenje koje glumi žal, a da je to zapravo - klupa, dajem počasno mjesto.
To je izvan konkurencije arhitektonski najimbecilnija klupa koja je ikada (tj.do sada) izumljena u hrvatskoj arhitekturi.:bash:
 

·
road builder
Joined
·
7,227 Posts
Discussion Starter · #14 ·
"Dubrovačke morske suze" docenta Franića

Pošto je Begovićeva Val-klupa sa splitske Rive izvan i daleko iznad konkurencije, prvo mjesto na top listi najimbecilnije dizajniranih klupa zaslužuju čak dva rada jednog te istog autora i to iz jednog te istog njegovog projekta - preuređenja Pila i platoa Brsalja u Dubrovniku.^^
Radi se o već slavnom projektu "Spomeniku palim Windowsima" docenta Franića, čije klupe doista predstavljaju prava remek-djela imbecilije.

Autor im je dao poetsko ime "Dubrovačke morske suze". Postojala su (prije nego što su završila na smetlištu) dva modela: jedan u obliku betonske grede pofarbane u zagrebačku tramvaj-plavu i drugi kružni model namijenjen više za čekanje autobusa.

Obadva modela nakon nekog vremena su poskidana i završila su na smetlištu u Zatonu Malom.:eek:hno:
 

·
road builder
Joined
·
7,227 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Franićevi dubrovački taburei za čekanje autobusa

Nakon što su njegove betonske Suze završile na smetlištu Franić je upregnuo svoje veličanstvene kreativne potencijale i proizveo dva nova modela.
Umjesto svojih odbačenih izduženih balvan-greda koje je zvao "morske suze" trebalo je smisliti novi model, no nije imao dovoljno inspiracije pa je samo preuzeo nečiji već postojeći model.

Međutim, umjesto okruglih klupa za čekanje autobusa i razgledanje Spomenika Palim Windowsima, imao je genijalnu zamisao.^^
Tako su nastali jedinstveni dubrovački - betonski taburei za čekanje autobusa.^^
Oni su obogačeni specijalnim spiralama na vrhu, tako da osim svoje funkcionaslnosti istovremeno imaju i umjetničku vrijednost.

Oni svakako zavrijeđuju - drugu nagradu.^^ ^^
 

·
road builder
Joined
·
7,227 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Gengove klupe za čekanje tramvaja

Treću nagradu zaslužile su Gengove klupe na Kvaternikovom trgu.
One su neka vrsta sinteze obadva Franićeva modela iz Dubrovneka. Tj. i izdužene su i široke su. Samo što ovdje nisu betonske nego su drvene, no to je zbog kreativne slobode autora.^^ ^^ ^^
 

·
road builder
Joined
·
7,227 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Još malo Begovićeve klupe na Rivi

O ovoim Begovićevim "klupama" na Rivi najmanje se govorilo, iako zavrijeđuju punu pažnju :lol::lol:
 
1 - 20 of 758 Posts
Top