SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 107 Posts

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Spont-Toren > 't Kofschip - Stadskanaal.

Het project is al een poos bekend maar het staat sindskort ook op de site van Bruining Makelaardij


Op de locatie van de huidige skatebaan, schuin tegenover het gemeentehuis van Stadskanaal, op de hoek van de Europalaan en de Continentenlaan, start binnenkort de bouw van een zeer bijzonder en prominent complex. Op deze locatie verrijst de nieuwe bibliotheek, een school voor volwasseneneducatie en een woontoren met 36 appartementen. Vanuit de toren heeft u een weids uitzicht op de omgeving en bevinden zich allerlei voorzieningen op loopafstand.

De bibliotheek wordt gesitueerd op de begane grond. Op de eerste verdieping van de toren neemt het Noorderpoortcollege haar intrek, deze locatie zal gebruikt worden voor volwasseneneducatie. De ingang van zowel de bibliotheek als de school komt aan de zijde van het Generaal Maczekplein.

Op de 2e tot en met de 14e verdieping komen in totaal 36 appartementen, in 5 verschillende typen. Vanuit de centrale hal op de verdieping met toegang tot het trappenhuis en lift betreedt u het appartement welke is voorzien van een royale hal, berging met aansluiting voor wasmachine en droger, meterkast, toilet, een complete badkamer met ligbad, douchehoek en wastafel, (minimaal) 2 slaapkamers, een riante woonkamer met serre/loggia en opstelplaats voor de keuken (keukeninrichting wordt niet geleverd)

De kroon op de toren is een zeer riant penthouse verdeeld over de 13e en 14e verdieping en heeft de beschikking over een zeer groot eigen dakterras. Tevens hebben alle appartementen een eigen fietsenberging en parkeerplaats in de parkeerkelder. De hoofdentree van de appartementen bevindt zich aan de Europalaan.


Architect: Klein Architecten
(Kan echter nog niks vinden op hun, net gelanceerde, website.)

In de foto-thread van Ramses is mooi de locatie weergegeven.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=339684


Het project moet eind 2007 klaar zijn en dan word ook begonnen met de nieuwe gokhal op de oude bibliotheek-locatie.

De bouw van het lesure-plein rond het Geert-Teis Plein in Stadskanaal start eind 2007. Dat heeft de college BenW vanmiddag tijdens de presentatie van het seizoenprogramma Theater Geert Teis 2006/2007 meegedeeld. Er word begonnen met de bouw van een gokhal.

Eind 2007 staat er een nieuwe woontoren naast sporthal De Spont. De bibliotheek , nu nog vastgebouwd aan het theater, is dan ondergebracht op de begane vloer van de woontoren. De bibliotheek word gesloopt. De ruime , die vrijkomt is bestemd voor ondermeer de bouw van de gokhal. Het college heeft de zekerheid, dat er eind 2007 voldoende belangstelling is om de gokhal te kunnen exploiteren. Mogelijk word gelijktijdig begonnen met de bouw van een vlakke-vloer theater. De aabesteding van de gokhal vindt plaats direct na de vakantie
bron: Persburo Geert Luc Drenth
 

·
Hoogbouw terrorist
Joined
·
2,887 Posts
45 meter, toch bijzonder netjes voor Stadskanaal!

Ik ben benieuwd hoe de toren er uit komt te zien (en hoe de skyline van Stadskanaal veranderd) als ik weer een keer op familiebezoek ga. Ik volg deze toren dan ook met interesse :)
 

·
Registered
Joined
·
4,042 Posts
Eisso said:
Staat ie een beetje in de buurt van de andere torens?
Ik heb geen beeldmateriaal van de skyline, maar op dit kaartje heb ik alle boven het maaiveld uitstekende gebouwen ingetekend. ( 1cm is ca 80 meter )Gebouwd
1: Maarshorst ( 16 verd. / 56 meter)
2: Best Western Hotel ( 9 verd.)
3: Stadshart ( 10 verd.)
4: Eurostate ( 7 verd.)
5: Raethuys ( 14 verd. / 45 meter)
6: Arriva complex ( 7 verd.)

Gepland
7: Woontoren Engelandlaan ( 14 verd. / 45 meter)
8: Spont-toren ( 14 verd. / 45 meter)
9: Oostermarke ( 15 verd. / 48 meter)
 

·
Fagus Sylvatica
Joined
·
6,218 Posts
Inmiddels staat er wél wat informatie op de nét gelanceerde site (de hele boel was meer dan 5 jaar under construction.....slechte reclame lijkt me dat)


De plaatjes zien er beter uit dan de wel zeer rode plaatjes van hierboeven! Strak torentje hoor! Een knoepert!
Opdrachtgever
Bemog Projektontwikkeling B.V. Zwolle

Locatie
Europalaan en Beneluxlaan, Stadskanaal

Opdracht
Ontwerp een nieuwe bibliotheek en open leer centrum met gezamenlijke hoofdtoegang.
Een deel van de ‘onderbouw’ mag bebouwd met een woontoren.
De koop- en huurappartementen moeten van elkaar te onderscheiden zijn.

Omvang
9000 m2

Realisatie
2007

Ontwerp
Midden in het centrum van Stadskanaal, direct naast het gemeentehuis, bevindt zich een tamelijk groot onbebouwd terrein.
Deze locatie grenst aan de ‘groene wig‘ de driehoekige ruimte die de overgang vormt tussen de orthogonale structuur van het oude Stadskanaal en die van de uitbreidingswijken die onder een hoek staat van de oude structuur.
Uitgangspunt van het ontwerp is dat bibliotheek, open leer centrum en appartementen samen één object vormen.
De woontoren vormt door zijn hoogte een duidelijk herkenningspunt in de omgeving.
Eenheid in vormgeving moet er voor zorgen dat de woontoren de identiteit van de bibliotheek en open leer centrum versterkt: die toren, dat is de bibliotheek !
Het gebouw is als een sculptuur vormgegeven en verandert in hoogte van 1 naar 2 via 8 naar 14 tot 15 lagen. Het laagste punt grenst aan de voetgangers-/fietsroute, het hoogste punt bevindt zich op de hoek van het generaal Mazcek plein en de Europalaan en is gericht op het centrum van Stadskanaal.
Ramen zijn als gaten in de massa. De geschaafde steen, met veel kleur- en structuur-nuance versterkt de rotsachtige uitstraling van het gebouw.


Inderdaad, een rotsachtig torentje! Mooi ontwerp hoor!

 

·
Registered
Joined
·
8,983 Posts
Ja daar ben ik het mee eens .
Straalt echt wat goeds uit .
 

·
Enjoy your freedom!
Joined
·
7,674 Posts
Is dat naast of op het theater???
 
1 - 20 of 107 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top