SkyscraperCity Forum banner

[Sri Lanka] Łza z policzka Indii

5667 Views 21 Replies 18 Participants Last post by  ixs
Moi drodzy.

Po Chinach i Peru (relacje w stopce) pojechałem z narzeczoną (aka Nuśka) na Sri Lankę.
Jako, że minęły już 3 tygodnie od mojego powrotu a nadal nie mogę się zebrać i obrobić zdjęć zakładam wątek bo potrzebuję motywacji. Jeśli pasi Wam mój styl fotorelacji i opisów dajcie znać to się jakoś zbiorę w sobie i coś tu sklecimy.

Jest mnóstwo zdjęć lokalsów, jest mało zdjęć wieżowców (ale jest jeden smaczek), pamiętam jeszcze ceny i mam parę rad więc czekam na potwierdzenie, że wątek jest potrzebny.

Wrzucam na początek link do mapy w naszą trasą -> klik
Zrobiliśmy trasę: Colombo -> Anurathapura -> Sigiriya -> Adam's Peak -> Nuwara Eliya -> Ella -> Haputale -> Park Narodowy Udawalawe -> Tangalla -> Park Narodowy Yala -> Matara -> Galle -> Colombo
  • Like
Reactions: 4
1 - 20 of 22 Posts
Nie nie nie!! To miało wejść w mój wątek zaraz po obecnym temacie.:yuck::rant::D;)
Zapowiada się ciekawie ;)
No i co? Beda zdjecia czy jednak nie? Czekam i czekam a tu nic...
Chyba nic z tego nie będzie - czekamy już trzeci miesiąc i ani jednego zdjęcia! :dunno:
A może mamy całą stronę zapisać, żeby zajf miał motywację? :D
Cztery dni temu w wątku o Indiach:
Że niby Sri Lanka to takie "czyste Indie"?
W sumie nie mam pojęcia, jak wygląda Sri Lanka, nawet streetview tam nie mają, żeby sobie pooglądać, więc czekam na fotorelację ;)
No i czekam ;)
Odświeżam, bom ciekaw. Dawaj, Zajf, pochwal się. :)
Moze po prostu trzeba mu lajkow dac - wtedy glupio bedzie sie nieodwdzieczyc zdjeciami :)
Byłem na Sri Lance równo rok temu służbowo. Niestety tylko 2 dni. Oprócz lotniska, hotelu i korków w Colombo nie udało mi się wiele więcej zobaczyc. Ogólna moja opinia taka, że to czyste Indie.

W hotelu spotkałem młodą parę Czechów, którzy z plecakami zjeździli całą wyspę w 3 tygodnie łącznie z Malediwami, byli zachwyceni.

Mam nadzieję, że jednak fotki się pojawią!
Bez łaski - juz se wzdluz zamieszczonej trasy fotki na Panoramio obejrzalem. :tongue:
Byłem na Sri Lance równo rok temu służbowo. Niestety tylko 2 dni. Oprócz lotniska, hotelu i korków w Colombo nie udało mi się wiele więcej zobaczyc. Ogólna moja opinia taka, że to czyste Indie.

W hotelu spotkałem młodą parę Czechów, którzy z plecakami zjeździli całą wyspę w 3 tygodnie łącznie z Malediwami, byli zachwyceni.

Mam nadzieję, że jednak fotki się pojawią!
Też spotkałem się z opinią, że Sri Lanka jest o wiele czystsza od Indii.
Też spotkałem się z opinią, że Sri Lanka jest o wiele czystsza od Indii.
Te zdanie chyba pasuje do każdego kraju świata - wszystkie są czystsze od Indii ;)
Te zdanie chyba pasuje do każdego kraju świata - wszystkie są czystsze od Indii ;)
Bangladesz nie jest :nuts: stwierdziłem osobiście

Oj, chyba fotek się nie doczekamy :eek:hno:
Polecam, Sri Lanka jest zaje miejscem. Ludzie, jedzenie, wiele różnych możliwości. Mnie najbardziej podobał się park Yale, ale w kwestiach krajoznawczych jestem tendencyjny. przyroda, przyroda, przyroda...
W kwestii czystości. Nie maja sie czego wstydzic. Czytość miasta jest funkcją budżetu przeznaczonego na ten cel, ale wokol domów jest b czysto. Idąc wśród zabudowań standardem jest podwórko codziennie zamiecione miotłą z palmowych liści.
1 - 20 of 22 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.