Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 6938 Posts

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
This thread is about all the existing Sport Stadiums & Facilities in the country, about the construction updates of the new ones or the reconstruction of already existing.

Aici puteti posta poze si informatii interesante despre stadioanele/salile de sport/arenele etc., de pe plaiurile mioritice. *Doar infrastructura nu si rezultate/noutati/stiri sportive* - pentru asa ceva exista deja un thread - link
-----------------------------------------------------------------------
Am sa incep thread-ul cu cele 3 stadioane aflate in constructie

1. Stadionul National (Bucuresti) ~ 55k

2. Cluj Arena (Cluj Napoca) ~ 30kSource: cluj-am.ro
2. Ilie Oana (Ploiesti) ~ 16k
Latest update from Ilie Oana stadium in Ploiesti (doarpetrolul.ro) 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter · #2 · (Edited)
Stadioane propuse/Proposed stadiums


1. Voluntari Stadium and Sports Complex (30.000)


The Project:

  • Partial roof stadium, with a capacity of 30,000 seats +
  • Multi-purpose sports court with a capacity of 8,000 seats
  • 4-star Hotel for the guests
  • 4-star Hotel for athletes
  • Restaurants
  • Conference rooms
  • Center for journalists, with 80 seats for sportscasters
  • Investment: EUR 80 million

Status:

  • feasibility study completed
  • looking for investors


Video presentation:2. Brasov - 23.000

3. Arena Leilor (Craiova) - 23.000
4. Bacau - 20.000

This one?

5. Stadionul Francisc Neumann (Arad) - 12,5k
http://www.liga2.ro/seria-2/diverse/stadion-nou-pentru-uta-5342833
 

·
Registered
Joined
·
7,074 Posts
eu ma gandeam si la populatia cuplata a acelor zone.

S-ar putea aplica cel din Cluj (preferatul meu) care are o capacitate chiar de bun simt in aceste zone, e facut de firma romaneasca care in cativa ani il poate construi cu mici variatii in alte cateva orase si atunci am putea pune o candidatura comuna cu inca cineva la un campionat european macar.
 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter · #7 ·
3. Arena Leilor Craiova - 23.000 -- este un proiect fantezist :p care nu mai are nici o legatura cu ce e la craiova azi :p mai bine ati pune poze cu polivalenta care e deja terminata
Stadioanele sunt finantate de municipalitate nu de cluburi. Arena Leilor nu pare un stadion prea scump pentru un oras de marimea Craiovei... trebuie doar putina vointa la nivel local:cheers:
 

·
Banned
Joined
·
1,314 Posts
Un stadion eligibil pentru competitii internationale de fotbal tre sa aiba minim 30K de locuri.

Nu stiu ce se vrea cu Voluntariul asta...dar teren mai ieftin mai e si in alta parte, in Bucuresti? In Berceni e loc garla (fostele fabrici) au si metrou . LA 30K de voluntareni nu se poate face un stadion de 30K...si e si la cuca macaii fara metrou si altele, sa zici ca ii aduci din Bucuresti. Deci a se scuti cu primarii astia plin de idei marete, sa faca canalizare, apa curenta si apoi sa viseze...am inteles ca au facut o catedrala zgarie nor sa te urci cu liftul in ea...Voluntari loc de pelerinaj european ;) .

Orice constructie moderna de stadion sub cifra 30K nu are decat un interes regional (imi pare rau ca la ploiesti fac chestia aia care nici cochet, nici dragut nu arata)...a si fost inainte parca un stadion mai mare. E un exemplu de lipsa de viziune, pentru ca exista si Astra deci avea unde juca Petrolul pana gaseau bani, ce o sa faca cu cusca aia de iepuri de 15000? ...LA Astra tribuna 2 nu e terminata si acum...cu nici un miliona ajungeau in 3 luni la 14000 de locuri pe Astra si asteptau cu terenul sa faca ceva cand ne-om depune candidatura la oarece si or mai veni bani de la guvern.

La fel si la Brasov...FC Brasov are un stadion de fotbal, nu joaca in alt oras...sa economiseasca bani, sa puna si primaria sa faca un stadion polisportiv ca la Cluj...orasul e mare e pe o vale bogata, merita un stadion de acela, plus ca inainte a fost unul maricel, de vero 30 000 de locuri.

la craiova si timisoara este si potential de public si loc unde sa il faci (vechile stadioane sunt in zone deschise)...trebuie sa se apuce sa isi construiasca stadioane adevarate de peste 30 000 (polisportive ca cele dinainte) cu sprijinul primariei. Cat o sa mai joace printre dealuri? Sau sa stea intre damburi...dar sa le acopere ca pe asta....ce ati spune de o renovare a lui Oblemenco sau PAltinisanului in stilul astaSi Bacau la fel, si mic si scump...bine, acolo nu mai e pericol cu megalomani deocamdata...ca Seche e la zeghe!
 

·
Love is in the air
Joined
·
904 Posts
Stadioanele sunt finantate de municipalitate nu de cluburi. Arena Leilor nu pare un stadion prea scump pentru un oras de marimea Craiovei... trebuie doar putina vointa la nivel local:cheers:
e clar :) voi nu ati priceput .... acel asa zis stadion ("arena leilor") este o fantezie dea lu Mititelu ... acel proiect a fost cerut de catre mititelu ...... nu are nici o treaba cu primaria si azi cu siguranta nu mai are nici o treaba nici cu mititelu ...deci e doar o fantezie a unui conducator de club


sala polivalenta arata cam asa

 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Inca doua sali polivalente in Bucuresti din 2011: de 16.000 locuri si 25.000! Vezi cum va arata Arena Bucurestilor!
http://www.sport.ro/stiri/foto-inca...esti-din-2011-de-16-000-locuri-si-25-000.html

Sorin Oprescu a anuntat astazi (16 decembrie 2010) ca vrea sa construiasca in Bucuresti inca doua sali polivalente. Constructiile ar urma sa inceapa in 2011.

Una dintre sali va fi situata intre Voluntari si DN1 si va avea intre 25.000 - 30.000 locuri.

A doua sala polivalenta reprezinta un proiect mai vechi, gandit pentru Parcul Tineretului si se numeste Arena Bucurestilor.

Arena Bucurestilor va fi situata in Parcul Tineretului, va fi o sala polivalenta de 16.000 locuri, teatru de vara, parcare sub si supraterana si va costa 50 de milioane de euro.

Iata FOTO cum va arata Arena Bucurestilor!
 

·
Revista presei prahovene
Joined
·
1,711 Posts
La Ploiesti a inceput montarea stalpilor de rezistenta:


Mai jos am postat ultimul articol referitor la stadion de pe site-ul suporterilor petrolisti DoarPetrolul.ro:

După cum aţi aflat, in cursul săptămânii următoare, urmează a avea loc o şeđinţa a Consiliului Local Ploieşti in care se va discuta suplimentarea bugetului de realizare a noului stadion "Ilie Oană". Aceşti bani vor fi la anumite imbunătăţiri ce se doresc a fi aduse la stadionul nostru mult iubit! Pentru o detaliere mai exactă in legătură cu ce schimbari se doresc a fi aduse am luat legătura cu managerul general al clubului nostru, Vivi Răchită. Am sintetizat cele spuse de Vivi in rândurile următoare:

COST SUPLIMENTAR ŞI COST TOTAL
"Suplimentarea nu este de 30%, ci de 25.5%. Valoarea totala a stadionului va fi undeva pe la 13,7 milioane de euro in condiţiile in care stadionul a fost scos la licitaţie pentru 17 milioane de euro. Deci, şi după aceste (posibile) noi lucrări tot sub aceasta valoare este! In pretul acesta intră inlăturarea tribunei intâi (ceea ce va duce la extindera capacităţi stadionului cu aproximativ 1000 de locuri) precum şi incalzirea gazonului, mărirea numărului de lucşi de la 1200 la 1600 (dupa recomandarea domnului Duru de la licentiere). Turnicheţii trebuie să fie dublii conform reglementarilor din iulie 2010! Acoperişul este cel licitat şi anume din membrană PTFE. O alta modificare este cea legată de scaunele rabatabile - cerute, mai nou, de UEFA."

PARCARI ŞI CLADIRILE CLUBULUI SPORTIV
"Acele clădiri ale CS Petrolului nu mai aparţin Ministerului ci au fost luate de Primărie deci le putem demola fără a cere acordul cuiva. Majoritatea sporturilor ce-şi desfăsoara activitatea acolo (sah, tenis de masa si chiar ciclism) îşi vor găsii loc la noul stadion.
In curtea stadionului avem nevoie de aproximativ 100 de locuri de parcare iar restul se pot face pe o rază de 1,5 km."

ILEGALITĂŢI?
"Planul detaliat al stadionului a fost predat a doua zi după semnarea contractului şi exista, in acest sens, adrese inregistrate la Primăria. De asemenea avem autorizaţie de construcţie."

TERMENUL FINAL - AUGUST 2011
"Termenul de predare se prelungeşte cu 2 luni, până in august 2011 şi se va putea juca in Liga intai pe un stadion la care nu s-au terminat lucrările de finisaje. I-am cerut constructorului ca pana la inceputul sezonului 2011-2012 să fie gata Tribuna I, a II-a şi una din peluze urmând ca a doua să o facă in timp ce se joacă."

De asemenea pe thread-ul Ploiestiilor s-a mai discutat despre noul stadion "Ilie Oana".
 

·
Registered
Joined
·
579 Posts
Patronii, ce treaba are primaria cu un club privat? In conditiile actuale, ar fi chiar absurd ca o primarie sa investeasca intr-un stadion de fotbal pentru niste ciumeti (atat jucatori cat si patroni), cand e nevoie mult mai mare de bani si investitii in alte domenii.
 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Patronii, ce treaba are primaria cu un club privat? In conditiile actuale, ar fi chiar absurd ca o primarie sa investeasca intr-un stadion de fotbal pentru niste ciumeti (atat jucatori cat si patroni), cand e nevoie mult mai mare de bani si investitii in alte domenii.
Daca stadioanele sunt construite de municipalitate cluburile platesc chirie, nu vor primi stadioanele gratis (platesti - folosesti stadionul, nu platesti pleci). Primaria poate organiza si alte evenimente pe stadion din care sa scoata bani (concerte + alte evenimente sportive etc.) si asta pe langa inchirierea stadionului unui club de fotbal (sau chiar a doua cluburi daca este cazul).

Crezi ca are cineva in Romania 50 de milioane de euro sa bage intr-un stadion? Majoritatea "patronilor" nici macar nu au bani sa plateasca salariile jucatorilor... Daca primariile nu construiesc stadioane, nimeni nu va construi - si pana la urma e in folosul orasului si al cetatenilor, nu al ciumetilor care pleaca si vin (si care platesc chirie).

Cred ca singurul stadion din Romania care apartine unui club e stadionul CFR-ului, restul apartin: municipalitatii, armatei, ministerului de interne, ministerului transporturilor etc.
 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter · #18 ·
Complexul Olimpic de Natatie Otopeni

So here is the future Olympic Complex of Swimming from Otopeni which will have 6 pools:

Acest complex are 6 bazine:
Bazin Olimpic - 1350mp
Bazin pentru sarituri - 450mp
Bazin pentru antrenament - 414mp
Bazin public pentru inot 1 - 50mp
Bazin public pentru inot 2 - 84mp
Bazin public pentru inot 3 - 94mp

Acest complex face parte dintr-un proiect mai amplu care contine:
- O sala polivalenta cu aproimativ 5400 locuri
- Hotel
- Spatii comerciale cu destinatie sportiva.


they started the construction:the winner company was MBS Group from Turda and the cost will be around € 30 million.
 

·
Registered
Joined
·
1,204 Posts
Proiect stadion UTA

Exista un proiect de stadion si pentru Arad.De aici: http://www.liga2.ro/seria-2/diverse/stadion-nou-pentru-uta-5342833

Ar fi benefic pentru fotbalul romanesc sa se construiasca tot ce a fost postat aici. Cel mai bine ar fi sa se faca stadioane de 25k-30k sau care sa permita extinderea in vederea organizarii in viitor (2024?) a unui turneu final.

Proiectul de la Brasov arata extraordinar. Din cate stiu, fostul stadion Municipal a fost demolat pentru a fi construit stadionul din imagini, dar nu s-a mai facut nimic de atunci.

La fel, am avea nevoie de arene multifunctionale. Daca se vor construi cele de la Bucuresti si Cluj, impreuna cu cea de la Craiova, am putea avea niste competitii importante la handbal sau baschet, de exemplu.
 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter · #20 ·
Facilitatile construite cu ocazia Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013 care va fi organizat in Romania

Comisie Internaţională la Râşnov, pentru verificarea stadiului lucrărilor pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European

Baza sportivă de la Râşnov este aproape gata. Aici a fost lansată deja pârtia de biatlon, singura din România, realizată la standarde internaţionale, măsurând doi kilometri şi jumătate. În scurt timp vor fi gata şi trambulinele pentru săriturile cu schiurile.
„Un prim pas în omologare va avea loc astăzi, când o comisie de la Federaţia Internaţională de Biatlon va veni să vadă bazele de la Râşnov şi Cheile Grădiştei. Pe la mijlocul lui noiembrie, o altă comisie va verifica pârtiile de schi alpin, fond, sărituri şi snowboard", a declarat Puiu Gaşpar, secretarul general al Federaţiei Române de Schi Biatlon.

Sursa
 
1 - 20 of 6938 Posts
Top