Bardzo mi się podobają Wasze pomysły ... szczerze. Ale jak to się ma do rzeczywistości ?
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=34212332&postcount=45
Jak wspominałem w innym wątku koncepcje zabudowy centrum i stworzenie tam przestrzeni miejskiej były już w zamierzchłych czasach kiedy byłem małym chłopcem

. Pierwszą koncepcję zepsuła budowa tzw. białych domów. To jest temat rzeka i jeżeli miałbym coś podpowiedzieć, to zaprosić byłego architekta miejskiego na forum. To jedyna szansa, aby dowiedzieć się z pierwszej ręki (zrąb informacji przekazał w jakimś wywiadzie dla TVDiana, jeśli ktoś potrafi odnaleźć w archiwum TV, to można obejrzeć). W końcu piastował to miejsce wieki całe
Ja osobiście kiedyś widziałem centrum jako skyscrapercity ograniczone od strony południowej downtown Nisko i downtown Rozwadów od północnej (aglomeracja 100-200k ludzi), później liczyłem na stworzenie w tym miejscu siatki uliczek z nowoczesną zabudową pierzejową usługowo handlową, po wejściu do Unii liczyłem jeszcze na skok cywilizacyjny związany ze środkami unijnymi (wiele miast z tego skorzystało) ...
Tak jak pisałem w pierwszym poście ... można było stworzyć od zera w tym miejscu dosłownie wszystko, a co się stało to każdy chyba widzi ...
Zdecydowałem się zabrać głos na tym forum, ponieważ widzę tutaj osoby mądre, które w pewnym sensie mogą być ostatnią szansą. W pierwszym moim poście zadałem pytanie, czy nie jest za późno, czy sytuacja demograficzna nie zamyka domykających się drzwi. Ja powiem zupełnie szczerze, że przestałem wierzyć, a przyszłość miasta i wszystko co mieści się w tym słowie ... to już zależy od Was ... Młodych ...