Postanowiłem założyć nowy wątek - tym razem autorski. Pragnę w nim pokazać Stargard z trochę innej strony. Nowe ujęcie najbardziej charakterystycznych dla miasta miejsc, ale także miejsca mniej znane, jednakże nie mniej urokliwe.
Zapraszam do oglądania
Stargardzkie Centrum Kultury - skrzyżowanie ulic Piłsudskiego i Mickiewicza
Nie wiedzieć czemu, przeczytałem "Znany i nieznany donKristoffo"
No to skoro kolega ma już swój własny wątek to będzie nam szalał.
Jeżeli mogę podpowiedzieć, nie widziałem na SSC jeszcze zdjęć Alei Słowiczej i Pałacu Panorama, a wydaje mi się, że są to niezwykle prezencyjne zakątki miasta (wiem, wiem, powinienem sam wziąć aparat i wyruszyć na miasto, ale Kristoffo zrobi to i tak pokroć lepiej) .
Krasińskiego urocza lecz jak zwykle, co jest piętą achillesową miasta, chodniki psują efekt.
Tunel będący pozostałością po istniejącej tu niegdyś Bramie Świętojańskiej, w której w 1 połowie XIX wieku mieściło się wiezienie a następnie od 1820 r zakład dla psychicznie chorych.
Beautiful.
Choć mówiąc o Al. Słowiczej miałem nadzieję, że pofatygujesz się na wały.
Jak by nie rzec, Stargard z tej okolicy prezentuje się rewelacyjnie.
Mam nadzieję, że w Twym wątku gościć będą zakątki, których rzeczywiście jeszcze nie było tu na forum.
Vincent, są to zdjęcia, które zrobiłem wczoraj, przed tym jak napisałeś o Alei Słowiczej Z okolicy tylko to miałem. Ale na Twoje specjalne życzenie...:
Widok z Alei Słowiczej na Kościół św. Jana
Widok z Alei Słowiczej na Cerkiew św. Piotra i Pawła
Park Chrobrego
Aleja Słowicza w Pełnej krasie
p.s. Jako, że to wątek autorski to prosiłbym o nie dodawanie zdjęć. Będę wdzięczny :cheers:
@Pawelski
Rewelacyjnie z miejsca, o którym wspominałem, mając na myśli Aleję Słowiczą biegnącą wzdłuż Wałów Chrobrego. Tych zdjęć tu jeszcze nie ma.
Ale uwierz mi, z jednej strony widok na malowniczo położony amfiteatr, z drugiej na kościół Św. Jana a to wszystko z największych w Polsce po Krakowie plant daje niezapomniany widok.
@Kristoffo.
Czuję się zaszczycony, proszę o więcej, m.in. z okolic wspomnianego pałacu Panorama i jeżeli mógłbym podpowiedzieć nieźle prezentuje się też aleja spacerowa wzdłuż rzeki w Parku Jagiellońskim
This is an older thread, you may not receive a response, and could
be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
SkyscraperCity Forum
A forum community dedicated to skyscrapers, towers, highrises, construction, and city planning enthusiasts. Come join the discussion about structures, styles, reviews, scale, transportation, skylines, architecture, and more!