SkyscraperCity Forum banner

[Stargard] Znany i nieznany... by DonKristoffo

45346 Views 183 Replies 21 Participants Last post by  dwiegruszki
Postanowiłem założyć nowy wątek - tym razem autorski. Pragnę w nim pokazać Stargard z trochę innej strony. Nowe ujęcie najbardziej charakterystycznych dla miasta miejsc, ale także miejsca mniej znane, jednakże nie mniej urokliwe.

Zapraszam do oglądania :)

Stargardzkie Centrum Kultury - skrzyżowanie ulic Piłsudskiego i Mickiewicza

ul. Józefa Piłsudskiego

SCK

ul. Adama Mickiewicza
See less See more
5
1 - 20 of 184 Posts
ul. Zygmunta Krasińskiego - jedna z moich najbardziej ulubionych ulic. Jedna z tych magicznych..

See less See more
5
ul. Krasińskiego wygląda jak mini Pogodno :> jest przepiękna! szczególnie ten dom na skarpie przy wylocie do ul. Struga!
Ul. Krasińskiego jest ulicą śliczną, acz paru budynkom przydałoby się trochę liftingu. :)

Czekam niecierpliwie na nowe fotki, może coś odkryjesz, czego nie zauważyłem.

Jedna skromna uwaga: Najbardziej ulubionych - czy to przypadkiem nie jest masło maślane?
Spośród wielu ulubionych mam bardziej i najbardziej ulubione :D
Nie wiedzieć czemu, przeczytałem "Znany i nieznany donKristoffo"
No to skoro kolega ma już swój własny wątek to będzie nam szalał. :D

Jeżeli mogę podpowiedzieć, nie widziałem na SSC jeszcze zdjęć Alei Słowiczej i Pałacu Panorama, a wydaje mi się, że są to niezwykle prezencyjne zakątki miasta (wiem, wiem, powinienem sam wziąć aparat i wyruszyć na miasto, ale Kristoffo zrobi to i tak pokroć lepiej) :D.

Krasińskiego urocza lecz jak zwykle, co jest piętą achillesową miasta, chodniki psują efekt.
See less See more

okolica Cerkwi św. Piotra i Pawła

Tunel będący pozostałością po istniejącej tu niegdyś Bramie Świętojańskiej, w której w 1 połowie XIX wieku mieściło się wiezienie a następnie od 1820 r zakład dla psychicznie chorych.

ul. Św. Jana

ciąg dalszy nastąpi...
See less See more
5
Beautiful.
Choć mówiąc o Al. Słowiczej miałem nadzieję, że pofatygujesz się na wały.
Jak by nie rzec, Stargard z tej okolicy prezentuje się rewelacyjnie.

Mam nadzieję, że w Twym wątku gościć będą zakątki, których rzeczywiście jeszcze nie było tu na forum.
Fajnie :| - lubię poznawać nowe...

Stargard z tej okolicy prezentuje się rewelacyjnie.
^^
No, z tą rewelacją to bym nie przesadzał - ogólnie okolica fajna, ale...
See less See more
Vincent, są to zdjęcia, które zrobiłem wczoraj, przed tym jak napisałeś o Alei Słowiczej :) Z okolicy tylko to miałem. Ale na Twoje specjalne życzenie...:

Widok z Alei Słowiczej na Kościół św. Jana

Widok z Alei Słowiczej na Cerkiew św. Piotra i Pawła

Park Chrobrego

Aleja Słowicza w Pełnej krasie

p.s. Jako, że to wątek autorski to prosiłbym o nie dodawanie zdjęć. Będę wdzięczny :cheers:
See less See more
7
@Pawelski
Rewelacyjnie z miejsca, o którym wspominałem, mając na myśli Aleję Słowiczą biegnącą wzdłuż Wałów Chrobrego. Tych zdjęć tu jeszcze nie ma.
Ale uwierz mi, z jednej strony widok na malowniczo położony amfiteatr, z drugiej na kościół Św. Jana a to wszystko z największych w Polsce po Krakowie plant daje niezapomniany widok.

@Kristoffo.
Czuję się zaszczycony, proszę o więcej, m.in. z okolic wspomnianego pałacu Panorama i jeżeli mógłbym podpowiedzieć nieźle prezentuje się też aleja spacerowa wzdłuż rzeki w Parku Jagiellońskim
See less See more
1 - 20 of 184 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.