SkyscraperCity banner
1 - 8 of 8 Posts

·
It is I, LeClerc.
Joined
·
1,752 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hteo sam jednom temom da obuhvatim vise projekata,kao neko ko nije u toku sa desavanjima u gradjevinarstvu preterano dugo hteo bih da pitam sta se desilo sa pojedinim projektima i koji je njihov zvanicni status u ovom trenutku jer sam po sajtovima na netu nasao samo neke stare informacije...
Znam da su neki prilicno zastareli,i da vas verovatno mrzi da se prisecate kako je nesto propalo,ali jako me zanima :D

Prvo i osnovno,USCE Tower II,znam da je predvidjen,kopani su temelji.Grad je dao tu lokaciju za projekat sa 2 kule,ipak je samo jedna 'izgradjena' (renovirana) sta se tu tacno desilo? :nuts:

Drugo,B23,mislim da je jako lepa gradjevina i dodatak arhitekturi grada,ali stoji na istoj fazi gradnje vec godinu-dve koliko mi se cini..


Trece je neki projekat kome ne znam ni ime,ni lokaciju,a zbog Zakline verovatno nikada necu ni videti vise od rendera jer se radi o kuli..Takodje,koji je zvanicni status kule WEST 65,s obzirom na brzinu napretka radova?

I poslednja stvar koja me interesuje jeste poslednja faza Airport city-ja,koja je,koliko mi se cini bila zakazana za ovu godinu,sta ce biti od toga?
 

·
It is I, LeClerc.
Joined
·
1,752 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Nesto arhaicno,sa Beobuild-a,mozda sam iz ovoga pogresno zakljucio:

"Međutim,u podzemlju buduće kule 'Ušće2' vrše se vrlo intenzivni radovi
na dubuni od 7met.
Tamo dole se nalaze razne građevinske mašine i veći broj radnika,
dak kamioni često ulaze u podzemlje donoseći materijal za gradnju.
Podzemni spratovi su vrlo bitni za funkcionisanje cele buduće zgrade .
Obzirom na ovakav intenzitet radova, nadamo se da će radovi biti završeni u roku."

I slike od istog autora:

Mozda lici kao da je tu izgradjen trzni centar,ali sam ja iz teksta zakljucio drugacije..
 

·
Registered
Joined
·
6,929 Posts
Prvo i osnovno,USCE Tower II,znam da je predvidjen,kopani su temelji.Grad je dao tu lokaciju za projekat sa 2 kule,ipak je samo jedna 'izgradjena' (renovirana) sta se tu tacno desilo?
MPC Properties ima veliki problem sa finansijama. Nisu u stanju da zavrse nekoliko manjih projekata kao sto je Kalemegdan Park, a kamoli da grade kulu.

Drugo,B23,mislim da je jako lepa gradjevina i dodatak arhitekturi grada,ali stoji na istoj fazi gradnje vec godinu-dve koliko mi se cini..
Verano se zece ,,opekao'' sto je kupio Robne kuce "Beograd" i na njih spucao 360 miliona evra, plus dodatni troskovi na renoviranje (samo na Beogradjanku 75 miliona evra). Od ukupno 32 objekata radi samo nekih 20 i to sa vecinom praznih lokala. Da stvar bude jos gora racuni su im u blokadi i nalaze se na listi poreskih duznika. Kada vidis kakvo im je stanje u firmi jasno je zasto B23 stoji, jednostavno imaju preca posla.


Trece je neki projekat kome ne znam ni ime,ni lokaciju,a zbog Zakline verovatno nikada necu ni videti vise od rendera jer se radi o kuli..
Krajem prosle godine direktor ,,GP Napred'' najavio da nisu odustali od ovog projekta i da ce graditi 2 umesto 4 kule. Zaklina tu nema uticaja jer je na toj parceli dozvoljena gradnja kula do 100m koliko je i planirano. Inace projekat se zove Campus 41 i zbog krize je odlagan.


Takodje,koji je zvanicni status kule WEST 65,s obzirom na brzinu napretka radova?
Kula je planirana nakon sto se zavrsi stambeni deo. Visina kule na projektu je 146m, a dozvoljeno je do 100m. Investitor zeli da izgradi najvisu zgradu u gradu i pokusace da se izbori. Pored Zakline tesko.

I poslednja stvar koja me interesuje jeste poslednja faza Airport city-ja,koja je,koliko mi se cini bila zakazana za ovu godinu,sta ce biti od toga?
Airport city je uvek pomerao svoje rokove i obicno grade prema potrebi trzista. Trenutno je slaba traznja poslovnog prostora, ali ne grade se zgrade preko noci. Ohrabrujuce je to sto se nalazi render na parceli i to sa 2 zgrade od 16 spratova (u jednoj treba da bude luksuzni hotel).
 

·
It is I, LeClerc.
Joined
·
1,752 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Hvala na brzom odgovoru,ocekivao sam gomilu ljudi koji me teraju sa foruma jer nisam u toku :)
 

·
Registered
Joined
·
1,975 Posts
Ohrabrujuce je to sto cujem za west 65 i za ACB, znaci nesto ce ipak biti, bar od ta dva projekta, znaci ipak mozemo da ocekujemo kada zavrse stambeni deo u west 65, da ce se kula graditi, pa neka bude i 100m.
A nadam se da ce ACB poceti izgradnju svojih kula vrlo verovatno sledece godine, jer ako stoje renderi i table, sasvim sigurno ce graditi uskoro, to se i poklapa sa nekim mojim stavovima da je 2013. godina kada konacno ozivljava trziste u Beogradu, puno je nagovestaja za to, svi ti hoteli sto se rekonstruisu/grade, ikea, delta planet, drugi soping molovi, nastavak drzavne stambene izgradnje, dosta poslovnih objekata, sve je to kao domino efekat, kad jednom krene onda ne staje po par godina, kao sto smo imali 2006/7/8. :)
 
1 - 8 of 8 Posts
Top