SkyscraperCity Forum banner
1 - 13 of 13 Posts

·
Your royal highness
Joined
·
2,021 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Afgelopen januari was ik met mijn vrouw in Rusland, met de Transsiberië express mee tot Vladivostok. Rusland was die winter niet echt koud, maar in Vladivostok hebben we toch wel echte winter gevoeld. De stad was tot ergens begin jaren negentig afgesloten voor toeristen, maar ook voor niet-militaire Russen, omdat hier de Russische oostelijke vloot voor anker lag. Ik verwachtte niet veel soeps aan te treffen, maar Vladivostok is verrassend leuk, met een aangename sfeer, veel ruimte rondom de heuvels en legio mogelijkheden voor de toekomst, met name in handel met Japan en Zuid- (Noord?)Korea.


1. Overzicht met de fotograaf (ikzelf) van de meeste foto's, die het koud heeft (rond -25).


2. Overzicht. Vladivostok deed me qua ligging denken aan Hong Kong, aan meerdere kanten water en baaien, de stad ligt op steile heuvels. Op de heuvels staat veel hoogbouw, hoewel niet veel hoger dan 25 - 30 verdiepingen.


3. Net als in Hong Kong (Peak tramway) is er een steile tram, die de mensen van de kust naar een heuveltop brengt, zij het niet zo spectaculair als Victoria peak. De baai ligt hier open, omdat ijsbrekers de haven bevaarbaar moeten houden voor de Russische vloot.


4. Busstation. Er rijden hier trolleybussen, gewone bussen en minibusjes, waarvan de laatste verreweg het meest efficiënt zijn. De sneeuw verwordt in de stad tot een harde en vieze ijskoek.


5. Monument van de oorlog. Overal in Rusland zie je herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog, die 20 miljoen Russen het leven heeft gekost.


6. Een van de toeristische trekpleisters in Vladivostok is een duikboot van de Russische vloot, die deel is van het maritiem museum.


7. Het station van Valdivostok is statig en mooi.


8. Nogmaals het station.


9. Op het bordje staat iets in de trant van "Dit is het eindpunt van de 9288 kilometer lange Transsiberë spoorlijn".


10. Straatbeeld met op de achtergrond het station.


11. Natuurlijk staat hier ook een standbeeld van Lenin.


12. Oude en nieuwe gebouwen.


13. Lokale vestiging van de GUM, warenhuis dat dus niet enkel in Moskou zit.


14. Elke zichzelf respecterende stad in Rusland heeft 's winters een ijssculpturenfestival, hier het resultaat van de creatievelingen in Vladivostok, duidelijk Chinese invloeden.


15. Uitzicht vanaf het huis van ons gastgezin over de stad, waar overal nieuwe woontorens ontstaan.


16. Aan de andere kant van het schiereiland waar het centrum van Vladivostok op ligt is de zee wel bevroren. We maakten een lange wandeling over de ijszee.


17. Tijdens de wandeling kwamen we ijsvissers tegen. Natuurlijk moesten we dat zelf ook proberen, met een enorme boor een gat maken in ijs van ongeveer een halve meter dikte. Ergens verderop werden ijsklompen uitgehakt, die gebruikt werden voor de ijssculpturen.


18. Nog verder richting het oosten ligt Japan (niet het land dat je vaag op de achtergrond ziet, dat hoort nog bij Rusland), een eindje lopen of schaatsen!
 

·
Moderator
Joined
·
55,896 Posts
Vladivostok heeft ongeveer 600.000 inwoners.

Het is een erg vervuilde stad;

wikipedia:
Two thirds of Vladivostok's suburbs are so polluted that living in them is classified as a health hazard, according to the local ecological specialists, Ecocenter. Some areas, such as those near the printing works in Pokrovsky Park and the Far Eastern National University campus, are so polluted that they are defined as ecological disaster zones. Only a few areas have permissible levels of contamination. Professor Boris Preobrazhensky, a top ecologist at the Pacific Institute of Geography said that there was nowhere in the area that was really healthy to live.
 

·
Fan van de Neudeflat
Joined
·
2,499 Posts
Ha, geweldig. Vladivostok klinkt toch wel een beetje als het einde van de wereld. Ik wil er graag nog een keer naartoe, hoewel het waarschijnlijk niet veel anders is dan de andere steden in Siberie die ik ken.

(Eigenlijk wel bizar: qua cultuur, stedenbouw, etc. is het vanaf Wit-Rusland totaan Vladivostok allemaal zeer gelijkend Russisch/Europees... zelfs diep in Siberie voelt het nog niet echt als Azie vond ik toen ik daar was).
 
1 - 13 of 13 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top