Skyscraper City Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 520 Posts

·
Stadtaffe
Joined
·
2,731 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Eindelijk de lucht in; de hoogste woontorens van Groningen!

Hoogte: 2x 80 meter (gemeten van laagste appartement tm het dak. (27x 2.96m, zie deze post)
Architect: Claus en Kaan
Website: www.stokerenbrander.nl
Bouw: gefaseerd, eerst Stoker (officiele start 09-2007), direct daarachteraan Brander (03-2008?)
Locatie: op GoogleMapsZekerheid over genoeg afname appartementen:
-Koen- said:
Acantus participeert in woontorens Stoker en Brander in Euroborg

Zwolle, 22 mei 2007

Acantus Vastgoed en Ontwikkelingsmaatschappij G4 hebben overeenstemming bereikt over de participatie van de Acantus Groep in de twee nog te bouwen woontorens Stoker en Brander in Euroborg te Groningen. Acantus garandeert de afname van een aantal appartementen die na oplevering beschikbaar komen voor de vrije sector huur. In september verwacht de ontwikkelingscombinatie het officiële startsein van de bouw te kunnen geven met het slaan van de eerste paal.

Acantus Groep breidt door deze participatie haar portefeuille in de vrije huursector uit met naar verwachting dertig tot veertig appartementen in de stad Groningen.

De verkoop van de appartementen aan particulieren (eigenaars/gebruikers) verloopt voorspoedig. De eerste toren, Stoker genaamd, is in verkoop. Meer dan de helft van de 90 appartementen is al verkocht of onder optie. De verkoop van de tweede toren, Brander genaamd, zal later dit jaar starten. Met de participatie van Acantus kan de G4 nu de bouwvoorbereiding in gang zetten voor de twee appartemententorens van elk circa 70 meter hoog, die straks direct naast het stadion Euroborg gelegen zullen zijn. De bouw van eerste toren zal naar verwachting in september officieel starten. De bouw van de tweede toren volgt naar verwachting in het voorjaar van 2008.
 

·
hemelschraper
Joined
·
2,025 Posts
:banana: :banana: :banana:
 

·
Hoogbouw terrorist
Joined
·
2,882 Posts
Goed nieuws :)

De hoogste woontorens van Groningen zijn weer een stapje dichterbij. Dit zal de ontwikkeling en de levendigheid van het Europapark ten goede komen. Nu nog even opschieten met de aanleg van het park, wat kantoren en het gebied ziet er al een stuk beter uit. Het wordt tijd dat de kale vlakte wordt ontwikkelt!
 

·
Fagus Sylvatica
Joined
·
6,058 Posts
Hah! Damwanden! Eindelijk! Het begint er op te lijken!!! Dit wordt echt héérlijk om te volgen. Alle 50 meter torentjes in paddepoel en vinkhuizen zijn aardig, maar dit is écht leuk om op de voet te gaan volgen.. Ik zie me nu al iedere keer als ik van Utrecht naar Grunn rij met de rein tegen het raam geplakt om te zien hoe de horizon aan het veranderen is. Hoop wel dat er genoeg interesse zal zijn in toren 2. Of misschien zelfs extra interesse, zodat er nog 10 verdiepingen bovenop kunnen ;)

Met deze torens er bij gaat het eindelijk ergens op lijken in Grunn!

edit: Toch deze grote plaat er nog even bij voor de volledigheid:

 

·
Registered
Joined
·
7,012 Posts
Beide appartemententorens zijn circa zeventig meter hoog en staan direct naast het stadion Euroborg. De bouw van de eerste toren zal naar verwachting in september starten. De bouw van de tweede toren volgt naar verwachting in 2008.(bron: BAM)

Wat ontwerpt dit architectenbureau veel verschillende soorten gebouwen, de stijl is niet telkens hetzelfde valt me op !!!
Dit zijn wel 2 mooie torens uit Groningen, zoniet de mooiste die ik vanuit Groningen voorbij heb zien komen.
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
Hier een persbericht van de website van BAM:

Oprichting BAM Duurzaam; opdracht voor duurzame energie appartementencomplex Euroborg


donderdag 5 juli 2007 - Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

Bunnik, 5 juli 2007 – BAM Techniek heeft dochteronderneming BAM Duurzaam bv opgericht. Het werkterrein van BAM Duurzaam betreft het investeren, exploiteren, ontwerpen, realiseren en langjarig in stand houden van installaties voor toepassing van duurzame energie in woningen, kantoren en overige bedrijfsgebouwen.

In opdracht van Ontwikkelingsmaatschappij G4 (BAM Vastgoed, Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij en Volker Wessels Vastgoed) werkt BAM Duurzaam aan een centraal systeem voor warmte- en koudeopslag (WKO) in de twee nog te bouwen woontorens Stoker en Brander in Euroborg te Groningen. Beide appartemententorens zijn circa zeventig meter hoog en staan direct naast het stadion Euroborg. De bouw van de eerste toren zal naar verwachting in september starten. De bouw van de tweede toren volgt naar verwachting in 2008. Het systeem voorziet erin dat met een centrale energievoorziening warmte en koude worden opgewekt, die via een leidingwerk tot in de appartementen worden gevoerd. De appartementen worden voorzien van vloerverwarming en -koeling.

Met de oprichting van BAM Duurzaam beantwoordt BAM Techniek aan de groeiende vraag naar energieconcepten op basis van energieopslag in de bodem. Door bouwfysische ontwikkelingen in de woningbouw (isolatie) en hogere buitentemperaturen neemt - ook voor woningen - de noodzaak tot leveren van koeling toe. Warmte- en koudeopslag in de bodem is zowel voor kantoren als woningen eenvoudig en duurzaam te realiseren. Voor de kopers van nieuwbouwwoningen met dit energieconcept kan BAM Duurzaam een financieringsinstrument aanbieden, waarmee installatie, onderhoud en langjarige instandhouding van de installatie voor een periode van twintig jaar is gegarandeerd.

------
Toch mooi om te weten dat er weer duurzaam gebouwd gaat worden...:banana:
 

·
Banned
Joined
·
13,695 Posts
Toch mooi om te weten dat er weer duurzaam gebouwd gaat worden...:banana:
En als ikl je nu vertel dat het niets met ideologie te maken heeft maar puur is vanwege het halen van de gestelde normen (EPC e.d.) Maar het is wel een mooi systeem want je kan er ook koeling mee aanbrengen voor erg warme zomers.
 

·
Banned
Joined
·
13,695 Posts
edit: Toch deze grote plaat er nog even bij voor de volledigheid:


Dit is een oude prent aangezien de bovenste appartementen een normale verdiepingshoogte hebben en niet zoals hier dubbelhoog zijn.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Nieuw hier

Ey ,

Na bijna 1 jaartje te hebben meegekeken nu ook maar een post van mij.
Kwam een mooie foto tegen van Stoker en Brander. ( Hopelijk staat ie er nog niet op ergens anders op deze site, wat een entrance met oud materiaal....)
Nu nog even hier alles uitzoeken hoe het werkt.

groeten en tot later.
 
1 - 20 of 520 Posts
Status
Not open for further replies.
Top