5,229 Posts

Новата визия на Порт Бургас: Амфитеатър, 95-метрови кули-близнаци или гигантско виенско колело
Вижте трите класирани проекта на водещи архитектурни студия /снимки, визуализации/

И на мен това ми направи впечатление, спечелилият проект е с доста по-малка площ, т.е. в бъдеще спокойно могат да си добавят и кули и колела и статуи и какво ли още не, стига да има желание, пари и кадърни изпълнители.това изобщо не е спечелилия проект, защо изобщо се коментира. Също така са излезли от предела на заданието и са направили колелото и някакъв парк на места които ще се застрояват.
Ако всички сме песимисти като тебе по добре да напуснем форума, тук всеки се надява да се строи нещо което да дава знак за развитиеа някви лиохмани си се надъхват как Бургас ще стане Сингапур или Лондон . Следващия път да вкарат и площадка за изстрелване на ракети и да си бичим лайкове как Бургас ще се отвори и към космоса .
ще ме извиняваш но ми е писнало местни медии да си чешат езиците с неща които никога няма да станат и да се мълчи за истинските проблеми на града. Тези двата проекта НЯМА да се случат, спечелил е ДРУГ. Да хубаво е да се видят за да се сравнят , но до там.Ако всички сме песимисти като тебе по добре да напуснем форума, тук всеки се надява да се строи нещо което да дава знак за развитие
PlanetUm Burgas - новият детски научен център, поместен в сградата на Морска гара Бургас - вече е отворен за посетители. Три изложбени площи и 20 интерактивни образователни инсталации, разделени в категориите: ′′ Иновации ", ′′ Енергия ′′ и ′′ Откритие ", позволяват на млади и стари да придобиват знания, докато се забавляват.
Архитекти от A & A проектираха реконструкцията на Морска гара за създаването на детския научен център, а визуалната комуникация и изложба бяха подготвени от Росица Ралева и Постстудио - Мариана Сарбова и Адриана Сарбова.
Партньори в изпълнението на проекта са Министерство на енергетиката, ДППИ Порт Бургас, Община Бургас, Фондация ′′ Музейко Shell, Woodside Energy и Repsol.