SkyscraperCity Forum banner

[Suwałki] Suwałki Plaza

683355 Views 2187 Replies 133 Participants Last post by  AdrianSuvalkai

Suwałki Plaza:

* powierzchnia łączna 40 000 m2
* trzy kondygnacje przeznaczone na handel i rozrywkę
* 500 miejsc parkingowych na 2 poziomach

W Centrum znajdą się:

* 100 sklepów uznanych marek w pasażu handlowo-usługowym
* delikatesy
* 4 sal kinowych Cinema City
* centrum rozrywki Fantasy Park z kręgielnią, bilardami, grami komputerowymi, placem zabaw dla dzieci, kafejką internetową i dyskoteką
* ogródek gastronomiczny

Do Centrum Suwałki Plaza można dojechać samochodem oraz komunikacją miejską.

* przystanek autobusowy przed wejściem do Centrum, linie: 2, 2 bis, 3, 3 bis, 5 św, 6, 8, 9 bis, 10, 12, 14, 15, 15 bis, 16, 17, 20
* dworzec Główny PKP, 4 minut spacerem
* dworzec autobusowy PKS, 2 minuty spacerem

Najwięksi inwestorzy w Suwałkach

* WKiZB WIGRY (grupa ATLAS)
* MALOW
* Porta KMI System
* AQUAEL-BIS
* FORTE S.A.

Strefa Zasięgu i oddziaływania

* 100 000 mieszkańców w promieniu do 15 minut dojazdu
* 205 000 mieszkańców w promieniu do 30 minut dojazdu
* 370 000 mieszkańców terytorium Polski do 60 minut dojazdu
* 450 000 wraz z terytorium Litwy
See less See more
1 - 13 of 2188 Posts
Witam

Witam wszystkich fanów budowy:) Jestem nowy,ale wątek przeglądam od początku, nadszedł czas żeby się przyłączyć. Fotograf zemnie żaden, ale w wolnych chwilach będę starał się coś cyknąć, poniżej podam link do spakowanych fotek robionych w w zeszłym tygodniu oraz dnia dzisiejszego, mam nadzieje że jakieś wam przypadnie do gustu jest trochę fotek aresztu od środka w którym od wczoraj jest rozbierany strop http://rapidshare.com/files/226814295/Plaza.rar.html Może ktoś będzie chciał wstawić jakieś zdjęcie bezpośrednio na forum to proszę bardzo, ja jeszcze nie rozgryzłem jak to się robi.
Kilka fotek strzelonych dziś w wolnej chwili. W sobotę były zalewane pierwsze stopy pod słupy w budynkach aresztu dziś dwie kolejne oraz pierwszy słup.

See less See more
6
Kilka szybkich fotek z dzisiaj, w budynkach aresztu stoją słupy na których powinny być za jakiś czas szalowane stropy. Jutro będzie lany strop pod czerwonym żurawiem, pod żółtym jest już prawie zaszalowany strop nad garażami dziś wkroczyli zbrojarze i z tego co mi wiadomo w czwartek ma być lany.

See less See more
5
Cześć. Chodź widzę że ArtP wrzucił wczoraj świetne fotki to i ja na prośbę Paprys81 wrzucę kilka z lotu ptaka miałem chęci zrobić więcej ale bateria padła. W budynkach aresztu duże postępy wszystkie słupy już wylane, w budynku bliżej ulicy jest już zasłana polowa stropu i dziś były wykłuwane bruzdy żeby zbrojarze mogli zacząć zbroić strop według mnie powinni jutro zacząć, zaś w drugim większym budynku dziś był zalewany chudziak pod ławę szybu windowego po którego za zbrojeniu i zalaniu chłopaki polecą z częścią stropu. Między aresztami, a dokładniej pod nimi jest robiony jakiś odwiert sam dokładnie nie wiem w jakim celu, ale najprawdopodobniej będzie poprowadzona tamtędy jakaś instalacja wodna lub coś w tym stylu. Dziś były wylewane także stropy garażowe w sumie trzy kawałki.

See less See more
7
Hej. Cztery fotki z góry, może jutro zrobię więcej ciekawszych. W budynku aresztu bliżej ulicy od jakichś dwóch tygodni jest zalany kawałek stropu w tym tygodni nastąpiła rozbiórka reszty starego stropu i jakoś na dniach chłopaki wejdą szalować i zbroić, zaś w drugim budynku dziś został za zbrojony szyb windowy po zalaniu nastąpi szalowanie części stropu żeby dalej mogły ruszyć prace rozbiórkowe pozostałej części starego stropu. Wczoraj żuraw numer dwa, a dziś żuraw trzeci zostały przesunięte bliżej części aresztu. No i mamy zalany pierwszy kawałek stropu pierwszej kondygnacji. Było te spotkanie? Z góry mimo iż nie padało nikogo nie było widać. Pozdrawiam.

See less See more
4
Zauważyliście, że w wietrzną pogodę nasze ptaszki (Żurawie) są ustawiane zgodnie z kierunkiem wiatru. Wszystkie 8 tak stoi, wszystkie widzę z okna
5 Plaza
2 Aquapark
1 Apartamenty Pribo
Zawsze po skończonym dniu pracy zostawia się żuraw w pozycji wolno wiatrowej czyli na luzie.
Tak jak J_J napisał. Na budowie Suwałki Plaza żuraw numer dwa ma kolizje tzw. twardą z żurawiem numer trzy, dlatego na koniec dnia prazy wysięgnik żurawia numer dwa jest kotwiony za pomocą lin do specjalnie przygotowanych płyt drogowych, gdyż po zostawieniu go na luzie wiatr mógłby go tak obrócić że jego końcówka wysięgnika uderzyła by w wieżę żurawia numer trzy.
Co się dzieje na budowie ?
Myślę że Mycha777 dzisiaj wstawi jakieś fotki bo dość długo się kręcił przy budowie z aparatem. Pozdrowienia z góry:)
See less See more
Jak zawsze super fotki:) Ja dziś jakoś po weekendzie miałem lenia, ale jutro postaram się w wolnej chwili coś pstryknąć z góry. Niestety co dzieje się w budynkach aresztu wam nie pokaże bo żółty żuraw jak już Mycha777 wspomniał nie pracuje ma przerwę do końca miesiąca:(
Nic mi nie wiadomo o powodzie zatrzymania żurawia, ani o tym czy przerwa się przedłuży sami zobaczymy w lipcu czy będzie się kręcił.
Cześć. Panowie budowa iść idzie do przodu, ale nie takim tempem jak powinna. Szalunki jak już Zbinek zauważył są wywożone z budowy i to w dość sporych ilościach w sobotę będą trwały prace nad przesunięciem żurawia numer trzy na swoje stare miejsce, gdyż zmienił on swoje położenie tylko dlatego że pod nim musiał zostać uzbrojony teren w instalacje i wylany chudziak. Na budowie po stronie aresztów z robotą słabo chłopaki rozbierają i czyszczą szalunki do zdania. Na drugiej części trwa dalsze uzbrajanie terenu w instalacje i wylewanie chudziaka. Po za tym szalowanie i zbrojenie następnych kawałków stropów, ścian i słupów. Parę fotek.

See less See more
8
1 - 13 of 2188 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.