SkyscraperCity Forum banner

[Suwałki] Suwałki Plaza

683353 Views 2187 Replies 133 Participants Last post by  AdrianSuvalkai

Suwałki Plaza:

* powierzchnia łączna 40 000 m2
* trzy kondygnacje przeznaczone na handel i rozrywkę
* 500 miejsc parkingowych na 2 poziomach

W Centrum znajdą się:

* 100 sklepów uznanych marek w pasażu handlowo-usługowym
* delikatesy
* 4 sal kinowych Cinema City
* centrum rozrywki Fantasy Park z kręgielnią, bilardami, grami komputerowymi, placem zabaw dla dzieci, kafejką internetową i dyskoteką
* ogródek gastronomiczny

Do Centrum Suwałki Plaza można dojechać samochodem oraz komunikacją miejską.

* przystanek autobusowy przed wejściem do Centrum, linie: 2, 2 bis, 3, 3 bis, 5 św, 6, 8, 9 bis, 10, 12, 14, 15, 15 bis, 16, 17, 20
* dworzec Główny PKP, 4 minut spacerem
* dworzec autobusowy PKS, 2 minuty spacerem

Najwięksi inwestorzy w Suwałkach

* WKiZB WIGRY (grupa ATLAS)
* MALOW
* Porta KMI System
* AQUAEL-BIS
* FORTE S.A.

Strefa Zasięgu i oddziaływania

* 100 000 mieszkańców w promieniu do 15 minut dojazdu
* 205 000 mieszkańców w promieniu do 30 minut dojazdu
* 370 000 mieszkańców terytorium Polski do 60 minut dojazdu
* 450 000 wraz z terytorium Litwy
See less See more
1 - 20 of 2188 Posts
no to by mialo sens, zapewne zaczynaja z tamtad bo pod wiezieniem kopac nie beda :) w koncu zabytek. wydaje mi sie ze ten podziemny parkin bedzie wlasnie wylacznie pod salami kinowymi (niewiem, moze sie myle). dobrze ze nie bedzie tego straszydla na skrzyzowaniu :)

ci ludzie za Plaza w tej slepej uliczce beda mieli bardzo blisko do sklepow xD
Areszt

No ja tam niewiem :) poltora roku juz w polsce nie bylem :/ ale strasznie mnie interesuje co sie w miescie dzieje :) kiedys tam wroce :) mam nadzieje ze ta fotorelacja zapowiedziana przez "mycha777" ukaze sie w weekend :) oby :)
Plaza

a kiedy mozna sie spodziewac fotorelacji? na wieczor? juz nie moge sie doczekac xD:banana:
ooo, tej odnowy na rogu Dwernickiego i Noniewicza nie widzialem:nuts:
bylem ostatnio potora roku temu w polsce tam byl tylko bankomat xD

fotorelacja super, dziekuje :) zaspokoilem swoja ciekawosc :) nie byloby sensu prosic cie o cotygodniowa czy co 2tygodniowa relacje (bo za duzo by w tym czasie sie nie zmienialo) ale ...

CHCE CIE PROSIC O COMIESIECZNA RELACJE :) bardzo prosze :) w poblizu kazdego 1-ego dnia miesiaca :) da sie zrobic?

pozdrowienia :)
Plaza

OOO!!! Jestem mile zaskoczony :) w takim razie Dziekuje razy 10 :)
chca jak najszybciej sie wyrobic zeby juz zarabiac kase od marca :) czas to pieniadz xD
mam nadzieje ze nie bedzie opoznien i przeszkod :) budowa bedzie ogromna jak na Suwalki. bedzie sie dzialo :) oby foto relacje byly co tydzien xD
wydaje mi sie ze pod wiezieniem kopac nie beda :) gdzies przeczytalem ze 3 kondygnacje pod i nad ziemia sa w projekcie. moze wlasnie 1 podziemna kondygnacja-zaplecze i te 2 to parking tylko pod kinem?
kurcze, szukam i szukam ale znalesc nigdzie nie moge tego osiedla :/ Mycha777 - jakbys robil nastepna fotorelacje z Plaza moglbys te 300m podejsc na Modrzewiowa i cyknac ze 2,3 zdjecia jak tam te nowe osiedle? bardzo prosze :) chcialbym je zobaczyc. duzo juz tam skonczyli? te na przeciwko bazaru :) bardzo prosze - jezeli bedzie zbyt malo czasu to zrozumiem :) wtedy przynajmniej mi opowiedzcie co tam sie dzieje. Dzieki
ooo, jestem pod wrazeniem :p jednak budowa postepuje znacznie szybciej niz mogloby sie wydawac :p Zlotowka spadla, teraz inwestycje szcuje sie na ponad 200mln PLN, oby z tego powodu nie bylo opoznien :(
a propo tych 3 kwadratowych dziur, smiesznie to wyglada xD to byc moze kolumny pod Plaza (jestem przyzwyczajony do innej techniki kopania dziur pod kolumny - swider, chyba ze tu nie beda one okragle), byc moze wykop bedzie glebszy, jak widac koparki siegaja narazie walsnie do tych "5m" moze pozniej bedzie druga warstwa (5m+ 1m wczesniej) a 6m to juz sporo. Nie spodziewalem sie fotek na dzisiaj, gratulacje mycha, i dla apratu takze, jest bardzo dobry jak na komorkowy i nie mam zadnych problemow z "widzeniem czegokolwiek" :)
foto

jak wstawiacie zdjecia na tym forum? bo mam pytanko na temat 4 z nich
tak myslalem ze z fotosika - kurcze nieusmiecha mi sie znowu korzystac z tego nedznego serwisu :/ trudno :p chcialem zapytac o zdjecia ktore znalazlem w necie. sa chyba z jesieni bo jest slonecznie i liscie juz nie sa takie zielone. jak Koparki wyburzaja wiezyczki straznicze, mury i wszystko do okola. chcialelem zapytac kiedy to byla dokladniej ale dobra, mniejsza z tym :p wole podac link :

http://tajnapolska.blox.pl/2007/11/Ruszyla-budowa-plazy-suwalki.html

na szczescie znalazlem ta stronke ponownie :)
dzisiaj beda fotky czy jutro? juz nie moge sie doczekac xD wszystkie tutaj czy z reszty inwestycji w dziale [Suwalki] Inwestycje?
Stopy pod kolumny, na bank xD bedzie fajnie. dzieki za fotky :) mam nadzieje ze w tygodniu duuzo sie zmieni bo chce jeszcze jedna relacje, heheheh :) wielkie dzieki :)
mycha777 - gdzie ty wygrzebales te plany i rzuty? ta glupia strona nie chce dzialac a jak w cos wchodze to z plazacenters.PL przechodzi mi w COM.PL i wogule co innego jest :/
- Plaza posiada już pozwolenia na wykonanie m.in. prac ziemnych oraz parkingów - informuje prezydent Józef Gajewski. - Mamy też gotowe porozumienie dotyczące inwestycji na rzecz miasta. Firma zadeklarowała bowiem przebudowę na
jbliższego skrzyżowania, czyli ulicy Utrata z Dwernickiego.

Ale glownie chce zwrocic tu uwage na --- "firma zadeklarowała bowiem przebudowę na
jbliższego skrzyżowania, czyli ulicy Utrata z Dwernickiego."

ktos cos wie wiecej na ten temat?
Mam linka do niedawnej w sumie rozmowy (wywiad serwisu suwalki24.pl) z J. Gajewskim

http://www.tmockun.domenyhosting.pl/tmockun/radio/plaza.mp3

jezeli komus nie pojdzie to daje alternatywe:

http://www.suwalki24.pl/index.php/200901163917/Rusza-budowa-Plaza-Center-Suwalki.html

tam sa wiadomosci napisane i "miedzy wierszami" link do wywiadu

dosyc ciekawe :)
See less See more
OK, mam te plany w koncu :/ na planach niby parkingi beda 2 na terenie aresztu i jeden na terenie dawnego parkingu strzezonego ! a takze - jak wynika z wywiadu radiowego do ktorego post wczesniej podalem link wynika na 100% ze pod kinami tez bedzie parking, jak powiedzial Gajewski "przebudowa Utrata - Dwernickiego aby dostosowac te skrzyzowanie do wjazdu do podziemnego parkingu alby nie blokowac ruchu tranzytowego".
Exactly :)
1 - 20 of 2188 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.