SkyscraperCity Forum banner

[Suwałki] Suwałki Plaza

683356 Views 2187 Replies 133 Participants Last post by  AdrianSuvalkai

Suwałki Plaza:

* powierzchnia łączna 40 000 m2
* trzy kondygnacje przeznaczone na handel i rozrywkę
* 500 miejsc parkingowych na 2 poziomach

W Centrum znajdą się:

* 100 sklepów uznanych marek w pasażu handlowo-usługowym
* delikatesy
* 4 sal kinowych Cinema City
* centrum rozrywki Fantasy Park z kręgielnią, bilardami, grami komputerowymi, placem zabaw dla dzieci, kafejką internetową i dyskoteką
* ogródek gastronomiczny

Do Centrum Suwałki Plaza można dojechać samochodem oraz komunikacją miejską.

* przystanek autobusowy przed wejściem do Centrum, linie: 2, 2 bis, 3, 3 bis, 5 św, 6, 8, 9 bis, 10, 12, 14, 15, 15 bis, 16, 17, 20
* dworzec Główny PKP, 4 minut spacerem
* dworzec autobusowy PKS, 2 minuty spacerem

Najwięksi inwestorzy w Suwałkach

* WKiZB WIGRY (grupa ATLAS)
* MALOW
* Porta KMI System
* AQUAEL-BIS
* FORTE S.A.

Strefa Zasięgu i oddziaływania

* 100 000 mieszkańców w promieniu do 15 minut dojazdu
* 205 000 mieszkańców w promieniu do 30 minut dojazdu
* 370 000 mieszkańców terytorium Polski do 60 minut dojazdu
* 450 000 wraz z terytorium Litwy
See less See more
1 - 20 of 2188 Posts
Tego żurawia widać już ze skrzyżowania waryńskiego i utrata :)

A mc donald nie będzie miał konkurencji na tak małym rynku???
paprys81 jak widać na następnym jest tylko jeden kwadratowy słup :) ale od niego wychodzi zbrojenie, być może że to koniec budynku i dalsza część parkingu
Najlepsza miejscówka na strzelanie fotek aresztu jest między blokiem przy Noniewicza a garażami (za ostatnim garażem - nie przy śmietnikach).
Płot jest na tyle nisko że nie potrzeba żadnych akrobacji - no i widok OK.
wiemy wiemy byliśmy tam ;)
Niestety nie wiem co to za maszyna, chyba ja tej foty nie strzelałem- nie wiem gdzie ona stała ;)
Jak widać dziś(18.03.2009) nie było dużego ruchu na budowie.
Pewnie spowodowane to jest mocnymi opadami śniegu wraz z porywistym wiatrem, nas to nie zniechęciło:)
Nie było dziś fot z parkingu, gdyż przy pieńkach stał samochód ciężarowy do podawania betonu.
patrze w Suwalkach nadal zima :O i snieg jeszcze pada :D a ja mam juz "goraczke" po 16-20 stopni xD
Było u nas ciepło w niedzielę i poniedziałek ale jak we wtorek zaczęło padać to bez ustanku sypie ;)
więc fotki pojawią się między 12 a 14.
Pozdrowionka
minęła 14:) czekamy z niecierpliwością :cheers:
Mała ciekawostka :): ten zestaw (betoniarka i podajnik)z firmy rak wczoraj wylewali fundamenty pod nową biedronkę przy ulicach Wojska polskiego i Sportowej.-sry za offtopowanie
Czy Litwinów jest na prawdę tak dużo, że nie ma gdzie zaparkować ?
Tak, a w szczególności w sobotę kiedy jest bazar(tam gdzie ma być aquapark).
Byłem dziś w mieście na zakupach i powiem,że w każdym sklepie są litwósy-staje się to denerwujące:bash:.Na parkingu i na drogach litewskie samochody, nie ma gdzie zaparkować.
A w supermarketach podobno są takie kolejki że nie opłaca się czekać-poprostu ludzie odkładają produkty i wychodzą.A to wszystko spowodowane chyba podwyżką Vatu na Litwie
Wydaje się, że nie podwyżką VAT`u na Litwie (bo podnieśli o 1 pkt. procentowy z 18 do 19 %), a osłabieniem się złotówki do lita. W zeszłym roku lit kosztował 96 groszy, a teraz około 1,40 PLN.
Podwyżka Vatu była chyba z 7 do 19 %, zapomniałem napisać o spdaku wartości złotówki.Strefa schengen również podejrzewam,że przyczyniła się do "nalotu" Litwinów.:cheers:
Kopią tam dużo głębiej niż pod fundamenty, aż im sie jakieś bajorko zrobiło :)
To wy nie wiecie że będzie auto-myjnia podziemna... :lol::lol::lol::lol:
Zaproponował mi jeszcze możliwość wejścia na dźwig i zrobienia kilku zdjęć z góry, ale ja przy 140 kg mojej wagi chyba nie dam rady:)
Szkoda ;/, a były by ładne zdjęcia.Mogłeś poprosić,aby Pan Kazimierz zrobił zdjęcia:) lub po prostu wejść na 1/4 wysokości i cyknąć foty.
Nie pisałem o tym wcześniej, ale przy mojej dzisiejszej wizycie intrygowały mnie jeszcze trzy nierozładowane naczepy TIR-ów, więc pojechałem tam jeszcze raz o 19.30. Co zastałem? Otóż leżą sobie z boku równiutko ułożone kolejne elementy do następnego ptaszka. Parafrazując, jutro znowu zabawa.
A więc budowa pełną parą... a te elementy były bliżej plazy czy parkingu- nowy żuraw będzie po której stronie????
Po stronie dwóch pozostałych, zaraz przy budce ochrony.
Czyżby trzeci również będzie stał na budowie parkingu... okaże się jutro:cheers:
Nie wiem dlaczego jest głęboko, ale zauważyłem że w tym bajorku wstawiono jakiś krąg lub rurę (jest pod wodą). Trochę ją widać jeżeli ktoś się wpatrzy w taflę wody. Może jednak w planach są dwa poziomy?
Tak, w tej wodzie jest coś metalowego i okrągłego.
Mają być 2 poziomy pod ziemią i 3 poziomy nad łącznie:)
Swoją drogą grono fotografów tak się powiększyło że Zarząd Plazy może prawie codziennie oglądać postęp prac (kamera on-line im nie potrzebna) :)

Pozdrowionka
Kamera on-line nie jest zbędna, przydała by się w momentach kiedy nikt nie może pofocić.
kilka fotek z żurawia
jakość Nokia N95 8g
Bardzo ładne foty szkoda, że tylko 3 i nie ma z placu budowy ale i tak GIT.
Byłeś na górze-jesteś pracownikiem czy po prostu dałeś dla kogoś komórkę???? ;)
ta "odnoga" Dwernickiego to wlasnie tez mi switalo ze to Kolejowa, bo kiedys normalnie tam to byl odcinek kolejowej ale jak zbudowali "stara obwodnice" (Utrata/Pulaskiego) to wtedy przebudowali cale skrzyzowanie ale nazwa zostala. Tak mi sie zdaje :D
po jednej i drugiej stronie utraty są ślepe ulice więc to pewnie prawda co mówisz :)
1 - 20 of 2188 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.