SkyscraperCity Forum banner

[Suwałki] Suwałki Plaza

683298 Views 2187 Replies 133 Participants Last post by  AdrianSuvalkai

Suwałki Plaza:

* powierzchnia łączna 40 000 m2
* trzy kondygnacje przeznaczone na handel i rozrywkę
* 500 miejsc parkingowych na 2 poziomach

W Centrum znajdą się:

* 100 sklepów uznanych marek w pasażu handlowo-usługowym
* delikatesy
* 4 sal kinowych Cinema City
* centrum rozrywki Fantasy Park z kręgielnią, bilardami, grami komputerowymi, placem zabaw dla dzieci, kafejką internetową i dyskoteką
* ogródek gastronomiczny

Do Centrum Suwałki Plaza można dojechać samochodem oraz komunikacją miejską.

* przystanek autobusowy przed wejściem do Centrum, linie: 2, 2 bis, 3, 3 bis, 5 św, 6, 8, 9 bis, 10, 12, 14, 15, 15 bis, 16, 17, 20
* dworzec Główny PKP, 4 minut spacerem
* dworzec autobusowy PKS, 2 minuty spacerem

Najwięksi inwestorzy w Suwałkach

* WKiZB WIGRY (grupa ATLAS)
* MALOW
* Porta KMI System
* AQUAEL-BIS
* FORTE S.A.

Strefa Zasięgu i oddziaływania

* 100 000 mieszkańców w promieniu do 15 minut dojazdu
* 205 000 mieszkańców w promieniu do 30 minut dojazdu
* 370 000 mieszkańców terytorium Polski do 60 minut dojazdu
* 450 000 wraz z terytorium Litwy
See less See more
681 - 700 of 2188 Posts
No i mały update ze stawiania piątego żurawia ;)

No nieźle, jak już nawet w niedzielę pracują...
BTW: Jeszcze kilka lat temu byłem mieszkańcem tego bloku. Gdybym mieszkał tam nadal, fotorelacje byłyby codziennie hehe :nuts:
Łaciaty ten żurawik :nuts:, ale piątka już stoi, teraz niech się mury pną do góry !
Mam nadzieję, że jeżeli i ja wstawię jeszcze kilka fotek, to się nikt nie pogniewa ;)

See less See more
10
Mam nadzieję, że jeżeli i ja wstawię jeszcze kilka fotek, to się nikt nie pogniewa ;)
A gdzie tam. Czym więcej zdjęć - tym lepiej. Każdy człowiek ma swoje ujęcie i każdy ukazuje, wyszczególnia na swoich zdjęciach co innego. To czyni, iż śledzenie budowy nie jest jednostajne i monotonne.

PS: Swoje fotki robisz zwykłą cyfrówką?
[ciach]
PS: Swoje fotki robisz zwykłą cyfrówką?
Czasami telefonem (Nokia N80) ;), a dziś DSLR Canona
ArtP masz ode mnie plusa, Mycha tak robił zdjęcia ,że mnie nie widać. A na Twoich jestem!. Jako,że pokręciłem się trochę przy ptaszku to żal by było nie skorzystać i nie zamienić kilku słów, no więc zamieniłem i oficjalnie informuję, że mamy pewnego drugiego insidera. Pierwszy na razie sam się nie ujawnił to nie naprowadzę Was kto nim jest (i nie chodzi mi o Xpietia). Drugi jak się tylko zagospodaruje u nas w Suwałkach to będzie pisał i robił zdjęcia i to z fajnej perspektywy. :banana:
ArtP masz ode mnie plusa, Mycha tak robił zdjęcia ,że mnie nie widać. A na Twoich jestem!. Jako,że pokręciłem się trochę przy ptaszku to żal by było nie skorzystać i nie zamienić kilku słów, no więc zamieniłem i oficjalnie informuję, że mamy pewnego drugiego insidera. Pierwszy na razie sam się nie ujawnił to nie naprowadzę Was kto nim jest (i nie chodzi mi o Xpietia). Drugi jak się tylko zagospodaruje u nas w Suwałkach to będzie pisał i robił zdjęcia i to z fajnej perspektywy. :banana:
Fajnie będzie, jeżeli oprócz Plazy uda się mu obfocić Suwałki z punktu widzenia żurawia.:cheers:
Mycha tak robił zdjęcia ,że mnie nie widać.
Zbinek - atrakcją popołudnia to Ty nie byłeś ;-)
A po drugie ja się po prostu Ciebie tam nie spodziewałem.
Zbinek - atrakcją popołudnia to Ty nie byłeś ;-)
Dzięki!!!:bash:
juz ponad 500 zdjec jest w tym watku :D:D:D
a to dopiero 3,5 miesiaca budowy :)
juz ponad 500 zdjec jest w tym watku :D:D:D
a to dopiero 3,5 miesiąca budowy :)
Z ciekawości zerknąłem na imageshack i zsumowałem to co wrzuciłem na forum - ponad 290 sztuk. Masakra. Jak tak dalej pójdzie do końca budowy to spokojnie przekroczę 1000-1200.
A ja mam małe pytanie: W jakim celu numeruje się żurawie
cyknie ktos dzisiaj jakies foto? :D chociaz troche :)
Da się zrobić.
Ale dopiero wieczorkiem będą. Przybyło mi zajęć popołudniowych ostatnio
to dobrze, o zachodzie slonca wychodza bardzo fajnie ;) to dodaje profesjonalizmu (ktorego Ci z reszta nie brakuje)
ale na fotki czekam :D
681 - 700 of 2188 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.