SkyscraperCity Forum banner

[Suwałki] Suwałki Plaza

683286 Views 2187 Replies 133 Participants Last post by  AdrianSuvalkai

Suwałki Plaza:

* powierzchnia łączna 40 000 m2
* trzy kondygnacje przeznaczone na handel i rozrywkę
* 500 miejsc parkingowych na 2 poziomach

W Centrum znajdą się:

* 100 sklepów uznanych marek w pasażu handlowo-usługowym
* delikatesy
* 4 sal kinowych Cinema City
* centrum rozrywki Fantasy Park z kręgielnią, bilardami, grami komputerowymi, placem zabaw dla dzieci, kafejką internetową i dyskoteką
* ogródek gastronomiczny

Do Centrum Suwałki Plaza można dojechać samochodem oraz komunikacją miejską.

* przystanek autobusowy przed wejściem do Centrum, linie: 2, 2 bis, 3, 3 bis, 5 św, 6, 8, 9 bis, 10, 12, 14, 15, 15 bis, 16, 17, 20
* dworzec Główny PKP, 4 minut spacerem
* dworzec autobusowy PKS, 2 minuty spacerem

Najwięksi inwestorzy w Suwałkach

* WKiZB WIGRY (grupa ATLAS)
* MALOW
* Porta KMI System
* AQUAEL-BIS
* FORTE S.A.

Strefa Zasięgu i oddziaływania

* 100 000 mieszkańców w promieniu do 15 minut dojazdu
* 205 000 mieszkańców w promieniu do 30 minut dojazdu
* 370 000 mieszkańców terytorium Polski do 60 minut dojazdu
* 450 000 wraz z terytorium Litwy
See less See more
781 - 800 of 2188 Posts
Lepiej przedłużyć budowę o 3 miesiące i mieć Plazę z multipleksem, czego jeszcze się dowiedziałeś Zbinek ?
Lepiej przedłużyć budowę o 3 miesiące i mieć Plazę z multipleksem, czego jeszcze się dowiedziałeś Zbinek ?
calkowicie sie z toba zgadzam :)

Hm dowiedziałem się jeszcze wiele informacji, ale nie wiem o czym pisać.
co konkretnie?
moim zdaniem to rzadna droga :) poprostu zasypuja chyba juz zakryta czesc podziemia? :D niewiem, moze sie myle :D:D:D
Czemu Panowie bedzie dobra droga gruntowa:). Nie wiem czy to `rzadna` droga ale napewno bedzie przejezdna:). To może bedzie dojazd do kina bo czytalem że mają być ale czy to pewne to nie wiadomo jeszcze tak słyszałem:).
Witam wszystkich
Jestem nowym jak chodzi o udzielanie sie na tym forum ale obserwuje od początku.

Mam male pytanko. Widzialem jak zuraw nr 2 byl jak by przywiazany. o co z tym chodzi ??
aha, teraz widze i wiem o co chodzi :D spoko spoko :D:D:D
a moze oni to zasypuje i tam beda miejsca pakringowe tak jak w okolo prawie calej Plazy?
Oj przeciez bylo pisane. Ma być droga i bedzie(tymczasowa).
Za około tydzień będzie zlikwidowana dotychczasowa droga dojazdowa do garaży i zabudowań.
Przeciez Zbinek psisał że będzie droga tymczasowa. A myślę że jakies 3 tygodnie bedzie juz droga docelowa i ułożona kostka:). A coś słyszałem że bedzie tam 9 miejsc parkingowych miedzy drogą a ścianą budynku;). Mam nadzieje że szybko zaparkujemy swoje autka na nowym parkingu:)
jak tymczasowa droga to po co maja sie az tak starac? po co ta kostka? plyty wystarcza :D zwir i plyty :p
Powstaje tymczasowa droga, trochę żwiru dla zrównania poziomów i na wierzch płyty
jak tymczasowa droga to po co maja sie az tak starac? po co ta kostka? plyty wystarcza zwir i plyty :p
gdzie była mowa o kostce???
przypominam :
Powstaje tymczasowa droga, trochę żwiru dla zrównania poziomów i na wierzch płyty
Mam male pytanko. Widzialem jak zuraw nr 2 byl jak by przywiazany. o co z tym chodzi ??
Odpowiedź jest banalna. Dźwig numer 2 początkowo stał bliżej wylewanych stropów, i wtedy swoim ramieniem nie dosięgał innych żurawi. Obecnie jest przestawiony bliżej środka budowy i jego 50 m ramię może zaczepić o dźwig 3.

Przeciez Zbinek psisał że będzie droga tymczasowa. A myślę że jakies 3 tygodnie bedzie juz droga docelowa i ułożona kostka:). A coś słyszałem że bedzie tam 9 miejsc parkingowych miedzy drogą a ścianą budynku;). Mam nadzieje że szybko zaparkujemy swoje autka na nowym parkingu:)
Taaak, a później jeszcze raz rozbiorą bo trzeba będzie postawić rusztowania żeby wykonać elewację.:)

Uwierzcie mi, że to co napisałem o płytach to sprawdzona wiadomość od osób, które lada dzień zlecą to wykonać.
Przeciez Zbinek psisał że będzie droga tymczasowa. A myślę że jakies 3 tygodnie bedzie juz droga docelowa i ułożona kostka:).
SZYMONEKPL, dlaciebie specjalnie QUOTE zrobilem, jak myslisz? gdzie byla mowa o kostce? teraz widzisz? :/

Ja ci wierze Zbinku ;)
Dziś zauważyłem że na przeciw McDonalda w jednym miejscu rozebrano krawężnik, wycięto trawnik i zrobiono wjazd - kilka metrów za przejściem dla pieszych. Chłopaki o ile dobrze widziałem zaczęli demontować część ogrodzenia w tym miejscu. Do jutra zapewne jeszcze wiele się zmieni i będzie z czego robić fotorelacyjkę...
Dziś zauważyłem że na przeciw McDonalda w jednym miejscu rozebrano krawężnik, wycięto trawnik i zrobiono wjazd - kilka metrów za przejściem dla pieszych. Chłopaki o ile dobrze widziałem zaczęli demontować część ogrodzenia w tym miejscu. Do jutra zapewne jeszcze wiele się zmieni i będzie z czego robić fotorelacyjkę...
Wieczorem droga z płyt była prawie do połowy zrobiona. Zrobiłem pare fotek, ale nie miałem siły wstawić, a zapewne dziś ktoś i tak umieści aktualne bo i pogoda sprzyja fotorelacjom ;)
SZYMONEKPL, dlaciebie specjalnie QUOTE zrobilem, jak myslisz? gdzie byla mowa o kostce? teraz widzisz? :/

Ja ci wierze Zbinku ;)
Tak, była mowa o kostce po twojej wypowiedzi....a do tego Bronisław napisał, "A myślę że jakies 3 tygodnie bedzie juz droga docelowa i ułożona kostka", czyli również poległeś- droga tymczasowa będzie z płyt, a nie z kostki.
czyli również poległeś- droga tymczasowa będzie z płyt, a nie z kostki.
czemu "polegles"? a co my jakas wojne prowadzimy? bo ja nic o tym niewiem :D:D:D a widzisz, jednak byla taka informacja, ale jak sie na nia tylko odwolalem i zostalem wprowadzony w blad. Dobra koniec dyskusji :) jak chcesz pogadac to dajesz na Priva :D:D:D bo OT sie robi

przepraszam za OTa. Wracajmy do tematu
A jednak suwalskie firmy zarabiają na budowie. Na zdjęciach Zbinka widać gruszki z betonem i pompę Kruszbetu.
A jednak suwalskie firmy zarabiają na budowie. Na zdjęciach Zbinka widać gruszki z betonem i pompę Kruszbetu.
no wiesz :D ktos musi zarobic tutaj, chocby na udostepnieniu sprzetu :) a nie oplacaloby sie im sciagac swoj sprzet pewnie albo brac z kad indziej. Podobno (z tego co slyszalem) podlasie to najtansze wojewodztwo. Im blizej Wawy, poludnia i zachodu tym drozej (ja tak tylko slyszalem)
Kilka szybkich fotek z dzisiaj, w budynkach aresztu stoją słupy na których powinny być za jakiś czas szalowane stropy. Jutro będzie lany strop pod czerwonym żurawiem, pod żółtym jest już prawie zaszalowany strop nad garażami dziś wkroczyli zbrojarze i z tego co mi wiadomo w czwartek ma być lany.

See less See more
5
ooo!! jaki postep w ciagu zaledwie 2 dni:D gratulacje sie naleza. Super fotki Tosku ;) tam widze na 3 zdjeciu intensywne prace (przesuwanie ogrodzenia, tymczasowa droga, zasypywanie przestrzeni miedzy "stala ziemia" a scianami) no i strop oczywiscie :D
O tym chyba mówisz: :)

Wieczorkiem wrzucę więcej fotek ;)

EDIT:
A jednak nie wieczorkiem :) Fotki z dzisiaj z Plazy:
http://picasaweb.google.com/AdrianSuvalkai/9MajaPlazaCenter#
http://picasaweb.google.pl/AdrianSuvalkai/9MajaPlazaCenterPanoramy#

Pozdrawiam.
See less See more
781 - 800 of 2188 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.