SkyscraperCity banner

1 - 20 of 38 Posts

·
махлене&
Joined
·
4,189 Posts
Discussion Starter #1
Един прекрасен български град, който заслужава своя собствена тема. :cheers:
 

·
махлене&
Joined
·
4,189 Posts
Discussion Starter #2
 

·
махлене&
Joined
·
4,189 Posts
Discussion Starter #3
 

·
махлене&
Joined
·
4,189 Posts
Discussion Starter #4
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Нова индустриална зона в Свищов ще привлича инвестиции

Крайдунавският град има какво да покаже от културно-историческото си наследство и да развие туризма, посочи кметът Генчо Генчев

Догодина Свищов може да има своята индустриална зона. На сегашния етап сключваме споразумение с Национална компания индустриални зони, която да бъде наш партньор за привличане на инвестиции. Това прогнозира кметът на Свищов Генчо Генчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той обяви, че ръководството на крайдунавския град си е поставило като приоритет създаване на индустриална зона в Свищов.

“Такава зона през последните 10-15 години не е съществувала. Тази, която е съществувала е разпарцелирана и разпродадена. В момента индустриалната ни зона е в много окаяно състояние“, оплака се Генчев. – С отдаване на земеделска земя под наем община Свищов придобива немалък процент от наемните цени и успява с тези средства да балансира бюджета си и да реализира местните политики.”

Според него градът има потенциал, но е загубено много време през годините.

„Благодарение на това, че правителството ни предостави бившите казармени поделения, които са около 320 дка., ние сме си поставили за цел там да бъде изградена индустриална зона“, добави Генчев. – Тези бивши поделения са с много стратегическо разположение, те са на брега на реката. Ние за първи път имаме реален икономически излаз на река Дунав. При създаването на самия подробен устройствен план ще направим така, че определени инвеститори да имат възможността да вложат парите си и да се възползват от ресурсите на реката."

Градоначалникът напомни, че през последните години не са използвани ресурсите на река Дунав.

“Не може да кажем, че реката сега подпомага града. Свищов наистина е бил пристанищен град, където се е развила индустрията. Много малко е направено по отношение на това да се използва тази възможност на река Дунав, която има Свищов“, смята Генчев.

Кметът на Свищов посочи, че това е един много сериозен проблем пред общината и сериозно предизвикателство за развитие на инвестиции, бизнес и най-вече за разкриване на нови работни места.

С кого ще създаде партньорство Община Свищов? Какво има да покаже от античното културно-историческо наследство градът на Дунава? Как ще се развие в културно отношение Свищов?

Вижте повече във видеото! (в линка)
https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/nova-industrialna-zona-v-svishtov-shte-privlicha-investicii-259141/
 

·
Registered
Joined
·
1,412 Posts
Това е добра идея, ако се осъществи и се менажира добре тази индусттиална зона, привлечените инвестиции биха тласнали регионалната икономика.
 

·
махлене&
Joined
·
4,189 Posts
Discussion Starter #7
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Бившите казарми в Свищов да станат индустриална зона планира общината

Имотът е с площ от над 300 дка, има изградена инфраструктура и излаз на река Дунав.

Община Свищов планира да превърне бившите казарми в града в индустриална зона, която ще бъде насочена към развитие на производствени бази. В края на м.г. Министерството на отбраната предостави имота на Община Свищов, който е неизползваем от близо 20 г. Предстои след решение на Министерски съвет областният управител да деактува терена в полза на крайдунавската община. След това трябва да бъде изработен Подробният устройствен план, а идеята за създаване на нова индустриална зона ще бъде представена за обществено обсъждане, уточни кметът на Свищов Генчо Генчев.Идеята е да бъде подписан договор с Националната компания индустриални зони. През март подобен договор с компанията сключи Община Г. Оряховица за терените на бившите казарми, към които има интерес от страна на френска компания за производство на самолетни части. Подобни меморандуми за сътрудничество компанията има с общините в Бургас, Божурище, Враца, Сандански, Ловеч, Кюстендил, Варна, Видин, Дупница, Стара Загора.
http://www.citybuild.bg/news/bivshite-kazarmi-svishtov/36928
 

·
махлене&
Joined
·
4,189 Posts
Discussion Starter #9

 

·
махлене&
Joined
·
4,189 Posts
Discussion Starter #10
Това звучи мащабно.

 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Голяма ферма за скариди ще заработи в СвищовскоТя ще се намира в местността Кривулка на село Българско Сливово.

Вложението е на местната фирма „Биляна“ ООД, която вече реализира множество съгласувателни процедури, включително и през Общинския съвет в Свищов, тъй като ще се използват и общински земи.

Ракообразните ще растат в халета с отлична изолация и площ от почти 2 дка. В тях се поставят специални басейни с дълбочина от 1,5 метра. Водата на басейните ще минава през няколко пречистващи съоръжения, а водните площи ще са с връзка помежду си за постоянна циркулация. За осигуряване на необходимия кислород фермата за скариди ще има и отделна аерираща система, захранвана от компресор.

Скаридената ферма ще има и собствен енергоизточник. Фотоволтаикът е с мощност от 20 киловата, което ще снижи до минимум производствените разходи.

Източник: Янтра - Велико Търново
http://www.citybuild.bg/news/goliama-ferma-skaridi-zaraboti/37180
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Ще правят проект за реконструкция на покрития пазар “Велешана“ в СвищовОчаква се той да е готов до есента.

Тъй като това е важно място за хората на селското стопанство, за земеделците, за местните производители, които предлагат своите стоки и продукция, се налага разширяване и подобряване на пазара. В момента разположението му не е съобразено с реалните нужди, затруднява комуникацията и създава доста неудобства както на продавачите, така и на ползвателите.

Кметът на Свищов сподели, че всички граждани са в очакване на това, кога ще се премахне прословутият купол, намиращ се там. "През есента проектът ще бъде представен на гражданите и ще се съобразим с тяхното мнение - кое ще е най-удачно за тях като вход, изход, като място за разтоварване на стоката, като човекопоток, изграждане на осветление, покрив и всичко останало. Едва след това ще се премине към конкретни действия.“

Проектът ще бъде част от капиталовата програма на община Свищов за 2019 година.
http://www.citybuild.bg/news/praviat-proekt-rekonstruktziia/37233
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Ремонтът по ул. „Георги Бенковски“ в Свищов е към своя крайЗапочна реконструкцията на тротоара в горната част на ул. „Григор Стоянов“ откъм болницата.

Изцяло асфалтирана е ул. „Георги Бенковски“ в Свищов, на която бе подменен частично водопроводът. Довършителни работи остават и по ул. „Преспа“, която свързва „Георги Бенковски“ с главната улица „Петър Ангелов“. Тя също ще бъде изцяло асфалтирана, а с приключване на ремонтните дейности двете компрометирани улици ще са с изцяло променен облик.

Вече започна реконструкцията на тротоара в горната част на ул. „Григор Стоянов“, откъм болницата, който ще бъде изцяло реновиран до кръстовището на пл.“Свобода“. Основен ремонт предстои и на ул. “Никола Петков“, на която ще бъде подменен целият водопровод и ще бъда положена нова асфалтова настилка.
http://www.citybuild.bg/news/remontyt-georgi-benkovski/37234
 

·
Registered
Joined
·
560 Posts
Няколко снимки от стоителни дейности. Минах покрай едни от санираните блокове+междублоковите пространства= получило се е уникално!
 

·
махлене&
Joined
·
4,189 Posts
Discussion Starter #15

 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
1 - 20 of 38 Posts
Top