SkyscraperCity banner

21 - 39 of 39 Posts

·
Registered
Joined
·
176 Posts
Стоян, благодаря за линковите и информацията. Но може ли да те помоля да напишеш на кирилица? Не съм никой да те критикувам, но ме болят очите когато се пише на маймуница.
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Стоян, благодаря за линковите и информацията. Но може ли да те помоля да напишеш на кирилица? Не съм никой да те критикувам, но ме болят очите когато се пише на маймуница.


не се казвам Стоян а Илиян
[URL="https://www.google.com/search?client=firefox-b&q=google+translate#"]както виждаш съм започнал на кирилица после[/URL]
 

·
Registered
Joined
·
35,977 Posts
Център за грижа за възрастни хора ще правят в Свищов

Той ще бъде изграден на територията на бившата оздравителна детска градина на ул. „Цар Борис“.

В началото на годината кметът на община Свищов Генчо Генчев подписа споразумение с управляващия орган на ОП „Региони в растеж“, с което се предоставя 100% безвъзмездна финансова помощ за изграждането на Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване в крайдунавския град. Проектът е на обща стойност 540 хиляди лева. За предстоящите строително-ремонтни дейности има избрана фирма изпълнител. Предстоят процедури по одобряване на техническата документация на самия проект и до началото на март трябва да започне изграждането и преустройството на бившата детска градина.Веднага след приключване на строително-ремонтните работите ще се реализира проект по програмата за „Развитие на човешките ресурси“, с който да бъдат осигурени 30 работни места за служителите, които ще обслужват лежащо болните в Центъра – санитари, медицински сестри, социални работници, рехабилитатори и др. След стартиране на своята дейност Центърът ще премине едногодишен изпитателен срок, след което ще се превърне в държавна социално делегирана дейност.
http://www.citybuild.bg/news/tzentyr-grizha-vyzrastni-praviat/38665
 

·
Registered
Joined
·
35,977 Posts
Ферма за отглеждане на скариди ще заработи през септември край Свищов

Проектът е на "Биляна" ООД и е на стойност над 1.4 млн. лв., половината са еврофинансиранерез септември в свищовското село Българско Сливово ще заработи ферма за отглеждане на скариди. Проектът е на "Биляна" ООД и е на стойност 1.416 млн., от които половината са безвъзмездно финансиране по Програмата за морско дело и рибарство. Останалата част от сумата е собствени средства, заяви за "Капитал" Лефтер Лефтеров, съдружник в семейната компания.

"Работим по този проект от 3-4 години. Решението ни за строеж беше продиктувано от желанието за диверсификация на бизнеса, както и от трендовете, според които бъдещето на хранителната индустрия е свързано с аквакултурите и с храните, съдържащи по-малко мазнини", коментира Лефтеров.

Проектът

Във фермата, която се простира върху площ от 28 406 кв. метра, ще се отглежда бяла тихоокеанска скарида. Проектирането е поверено на дипломирани технолози от Холандия с опит в изграждането и оперирането на скаридени ферми.

В обекта ще се извършва пълен цикъл на отглеждане – от люпене на ларви от собствено стадо до производство на скариди за продажба на вътрешния пазар.

Скаридите ще се отглеждат в изолирани халета, в които ще бъдат поставени специални басейни с дълбочина 1.5 метра. Модерното производство, за което инвеститорите твърдят, че е единствено в България, ще разчита на затворена система за многократно циркулиране на водата, която се доставя от собствен сондажен кладенец. Във водата, минаваща през няколко пречистващи съоръжения, ще бъде добавяна специална сол, за да се гарантират необходимите условия за отглеждане на скаридите.

За осигуряване на необходимия кислород е предвидена отделна аерираща система, захранвана от компресор. Фермата ще разчита на геотермална енергия, допълнена с фотоволтаична инсталация с мощност 20 киловата. В обекта ще бъдат разкрити четири работни места, става ясно от инвестиционното намерение.

"Ларвите на скаридите и родителите ще се внасят от САЩ, а фуражът – от Франция. Годишният капацитет е 22.57 тона. Готовата продукция ще се опакова в кутии с лед и ще се предлага на вътрешния пазар. Възможно е по-късно да се вдигне ефективността на производството и количествата да се увеличат, но това не може да е безкраен процес, защото има норматив за отглеждане на определени бройки на кубичен метър. Евентуално бъдещо разширение предполага нова инвестиция, която най-вероятно ще е по-ниска от първоначалната, защото ще избегнем повторения и грешки", коментира още Лефтер Лефтеров. Той уточни, че строителната част по проекта вече е приключила, сега предстои доставка и монтаж на оборудването.

Фирмата

"Биляна" ООД е семейна фирма за отглеждане на угоени прасета, в която акционери са Лефтер Лефтеров и баща му Евстати Лефтеров. Свинекомплексът е в село Българско Сливово и е с капацитет 20 хил. животни при годишен цикъл от 2.4 пъти, разположен е върху сто декара собствена земя и има около двадесет декара закрита площ.

Компанията е затворила производствения цикъл: земеделие – фуражи – животни – оползотворяване на торовата маса - собствена кланица. "Предстои въвеждане в действие на инсталация за биогаз, в която са инвестирани около 1.5 млн. лв. собствени средства", уточни Лефтер Лефтеров.

Според последния публикуван в Търговския регистър финансов отчет на "Биляна" през 2017 г. фирмата има 15.889 млн. лв. приходи и 1.885 млн. лв. печалба. Лефтер Лефтеров съобщи, че дружеството ще отчете ръст на приходите за 2018 г., но колко точно ще стане ясно след месец, когато приключат счетоводните изчисления.
https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2019/01/17/3376470_ferma_za_otglejdane_na_skaridi_shte_zaraboti_prez/
 

·
махлене&
Joined
·
4,324 Posts
Discussion Starter #26
 
  • Like
Reactions: ВОДА

·
Registered
Joined
·
35,977 Posts
^^
Повече от 45 улици в Свищов ще бъдат ремонтирани

3 хиляди стари улични лампи ще бъдат заменени с нови LED осветители.

В началото на февруари беше направена първа копка на една от улиците в ж.к. „Рила", които ще бъдат основно ремонтирани в Свищов. Мащабният проект за над 4.5 млн. лв. ще обхване повече от 45 улици, на които ще бъде подменен водопроводът и ще бъде положен нов асфалт. Лошото състояние на уличната мрежа е основен проблем на жителите в Свищов от десетилетия, а това е и основната причина общинското ръководство да осигури финансиране за основен ремонт на най-компрометираните улици в града. Очаква се подмяната на водопровода да приключи до средата на май.

От 18 февруари започва и подмяната на уличното осветление в Свищов. 3 хиляди стари осветителни тела ще бъдат заменени с нови LED осветители. В капиталовите си разходи за 2019 година община Свищов е предвидила средства в размер на 150 000 лева за подмяна на уличното осветление, като подмяната ще започне от източната част на града. Припомняме, че в свищовското село Вардим се реализира пилотния за Общината проект, при който бяха монтирани близо 300 LED улични осветители, вече доказващи своите предимства.
http://www.citybuild.bg/news/poveche-ulitzi-svishtov-bydat/38842
 

·
Registered
Joined
·
35,977 Posts
Спортна площадка ще правят в двора на СУ „Димитър Благоев“ в Свищов

Проектът е одобрен инициатива „Красива България“.

При реализирането на проекта община Свищов ще участва с 53 % от цялата сума, а останалата част в размер на 90 000 лева ще бъде предоставена от Министерство на труда и социалната политика. Проектното предложение е приоритетно за общината, защото в сградата на СУ „Димитър Благоев“ в Свищов се обучават 781 деца, разпределени в 36 паралелки, а за тях се грижат 103 човека педагогически и непедагогически персонал.

Сградата е топлоизолирана, но съществуващата спортна площадка в двора на училището за игра на децата е оборудвана с метални и стари съоръжения от периода на изграждане на обекта, които не отговарят на изискванията за безопасност. Днешното състояние на тази територия е лошо – напукани настилки, разрушени огради и спортни уреди, което я прави нефункционална и децата не могат разнообразно да спортуват и заниманията им са ограничени, поради наличието на два амортизирали коша. Няма обособени зони за други спортове на открито, настилката е оронен асфалт, което поставя в риск учениците по време на спортни занимания.

http://www.citybuild.bg/news/sportna-ploshtadka-praviat/38938
 

·
махлене&
Joined
·
4,324 Posts
Discussion Starter #29

 

·
Registered
Joined
·
35,977 Posts
Около 3 млн. лв. ще бъдат инвестирани в асфалтирането на повече от 45 улици в СвищовOĸoлo 3 млн. лв. щe бъдaт инвecтиpaни в acфaлтиpaнeтo нa пoвeчe oт 45 yлици в Cвищoв. Cpeдcтвaтa ca ocигypeни oт пътния зaeм, ĸoйтo Oбщинaтa изтeгли цeлeвo и cpeдcтвa ocигypeни oт пpaвитeлcтвoтo c Πocтaнoвлeния нa MC.

Maшинитe зaпoчнaxa paбoтa oт ж.ĸ. „Pилa“ № 6 в ĸpaйдyнaвcĸия гpaд, ĸъдeтo вeчe e пoдмeнeн вoдoпpoвoдът. Cлeд ĸaтo пpиĸлючи acфaлтиpaнeтo нa ĸoмплeĸca, мaшинитe щe пpoдължaт cвoятa paбoтa в ж.ĸ. „Xимиĸ“ и пpилeжaщитe yлици, нa ĸoитo пpeз изминaлaтa гoдинa бe cмeнeн вoдoпpoвoдa. Cлeд тoвa пoeтaпнo щe бъдaт acфaлтиpaни вcичĸи ocтaнaли yлици c пoдмeнeни вoдoпpoвoди, нa ĸoитo пpeдвapитeлнo щe ce нaпpaвeнa xидpaвличнa пpoбa нa вoдoпpoвoднaтa cиcтeмa, щe бъдaт тpaмбoвaни и пoдгoтвeни зa пoлaгaнe нa acфaлт.

Kмeтът нa гpaдa пoтвъpди, чe paбoтaтa въpви пo плaн и yтoчни, чe гpaждaнитe щe бъдaт cвoeвpeмeннo инфopмиpaни зa гpaфиĸa нa acфaлтиpaнe. Изĸлючитeлнo cтpoг ĸoнтpoл щe имa пo oтнoшeниe нa ĸaчecтвo нa изпълнeниe и пoлaгaнe нa мaтepиaлитe, дoпълни oщe тoй.
https://gradat.bg/infrastruktura/okolo-3-mln-lv-shche-bdat-investirani-v-asfaltiraneto-na-poveche-ot-45-ulici-v
 

·
махлене&
Joined
·
4,324 Posts
Discussion Starter #31
 

·
Registered
Joined
·
35,977 Posts
Преобразява се обликът на още един жилищен квартал в СвищовСлед подмяната на водопровода и почистване на канализацията в един от големите квартали на Свищов – жилищен комплекс „Химик”, вече се полага и новият асфалт.

По време на едно от посещенията си на терен кметът на Свищов Генчо Генчев обсъди с живущи в квартала направеното досега и това, което предстои да се направи. Кметът обясни, че освен подмяната на водопровода и почистването на канализацията, което беше многогодишен проблем на повече от 300 семейства, е оправена и нивелацията, което е основна причина за честите проблеми, свързани с оттичането на водата и наводняването на мазите и гаражите на хората. По време на срещата си с гражданите кметът показа дебелината на пластовете асфалт, като обясни, че към момента се полага вторият износващ слой плътна настилка. Предстои още да се регулира нивото на всички ревизионни и дъждоприемни шахти и да се положи маркировка.

https://www.borbabg.com/2019/08/09/1preobrazyava-se-oblikt-na-oshhe-edin-zhilishhen-kvartal-v-svishhov-snimki/
 

·
Registered
Joined
·
12,207 Posts
На тия им трябва още време докато влязат в Европейския съюз.
 

·
Registered
Joined
·
35,977 Posts
Един от големите жилищни комплекси на Свищов е обновен

Обновяването на жилищния комплекс "Химик" приключи с асфалтиране на улиците.През поседните няколко години Община Свищов насочи усилия да се справи с дългогодишния проблем в района, свързан с наводнения в мазетата, гаражите и първите етажи на блоковете. Беше подменен водопроводът, а канализацията - цялостно почистена.

Обновяването на целия жилищен комплекс приключи с асфалтиране на улиците. Поставени са беседки пред част от блоковете, както и нови пейки пред всеки от тях. Регулирано е и нивото на шахтите. В комплекса е монтирано и модерно осветление.

За обновяването на комплекс «Химик» са вложени над 1, 3 милиона лева – изцяло държавно финансиране. Работата по ремонтирането и асфалтирането на улици в Свищов продължава. Напълно готови са ул. "Черни връх", ул. "Химик", ул. "Пирин", ул. "Тинтява", ул. "Искър", ул. "Киряк Цанков", ул. "Градево", ул. "Георги Матев", ул. "Вежен", ул. "Рила", ул. "Витоша", ул. "Григор Стоянов", ул. "Бузлуджа", ул. "Никола Петков" и ул. "Дядо Димитър Паничков".

Цялостно реновиране, подобно на комплекс „Химик”, предстои да бъде направено в още много квартали на града.
http://www.citybuild.bg/news/golemite-zhilishtni-kompleksi/40306
 

·
РУСЕфил
РУСЕфил
Joined
·
3,110 Posts
Булгартрансгаз подготвя изграждането на газопровод до Свищов, който да служи зa гaзocнaбдявaнe нa пpoмишлeни ĸoнcyмaтopи и oбщecтвeнo-aдминиcтpaтивни пoтpeбитeли в paйoнa, ĸaĸтo и зa битoвo гaзocнaбдявaнe нa oбщинитe Cвищoв, Бeлeнe и дp.

Обявена е тръжна процедура за строеж на преносен газопровод до Свищов

„Бyлгapтpaнcгaз“ EAД cтapтиpa oбщecтвeнa пopъчĸa зa изгpaждaнe нa нoв пpeнoceн гaзoпpoвoд дo Cвищoв. C peaлизaциятa нa пpoeĸтa нa cтoйнocт 4 720 000 eвpo щe бъдaт cъздaдeни ycлoвия и пpeдпocтaвĸи зa гaзocнaбдявaнe нa пpoмишлeни ĸoнcyмaтopи и oбщecтвeнo-aдминиcтpaтивни пoтpeбитeли в paйoнa, ĸaĸтo и зa битoвo гaзocнaбдявaнe нa oбщинитe Cвищoв, Бeлeнe и дp.

Очакваната дължина на новия газопровод е около 42 км. Πpeдвиждa ce зaxpaнвaнeтo дa бъдe извъpшeнo oт cъщecтвyвaщия мaгиcтpaлeн гaзoпpoвoд нa Ceвepния пoлyпpъcтeн, oт нaмиpaщия ce в близocт дo c. Πaтpeш ĸpaнoв възeл, дo AГPC, ĸoятo щe бъдe paзпoлoжeнa южнo oт гp. Cвищoв. С Решение № 312 от 10.05.2018 г. на Министерския съвет обект „Преносен газопровод до Свищов” е обявен за национален обект.

Това е първата обявена тръжна процедура по проект "Изграждане на преносни газопроводи с автоматични газорегулиращи станции до Свищов, Панагюрище, Пирдоп и Банско-Разлог", който се финансира с безвъзмездна помощ, отпусната от Международен фонд Козлодуй“ ("МФК"), администриран от ЕБВР. Общата инвестиция е 21,8 млн. евро. „Булгартрансгаз“ е бенефициент и осигурява 50% съфинансиране на целия проект.

Дo ĸpaя нa мeceц фeвpyapи 2020г. „Бyлгapтpaнcгaз“ EAД щe cтapтиpa и oтĸpитa пpoцeдypa зa изгpaждaнe пpeнoceн гaзoпpoвoд дo Πaнaгюpищe и Πиpдoп.

Градат.бг
 

·
Registered
Joined
·
35,977 Posts
Продължава мащабният проект за ремонт на над 45 улици в Свищов

През февруари миналата година бе даден старт на проекта за над 4.5 млн. лв.

През миналата година бяха основно ремонтирани по-голямата част от улиците в списъка, а ремонтните дейности продължиха докато метеорологичните условия позволиха това. С настъпването на пролетния сезон работите по проекта са възобновени и към момента са асфалтирани по-голямата част от улиците.

От началото на годинта е приключена работата по: ул. "Христо Ботев", ул. "Мусала", ул. "Одрин", ул. "Янтра", част от ул. "П. Евтимий" (участък към ул. "Черни връх"), ул. "Опълченска", ул. "Клокотница", ул. "Драган Цанков", ул. "Григор Начевич" и ул. "Георги Владикин", на която е възстановена паважната настилка и предстои асфалтиране на останалата част от нея.

Към момента се асфалтира ул. "Г.С. Раковски" и част от ул. "Димитър Шишманов", а предстои да бъдат завършени: ул. "П. Манолов", ул. "Н. Славков", ул. "Хр. Смирненски", ул. "Даскал Тодор Петров", ул. "Черноризец Храбър", ул. "Тодор Хрулев", ул. "Детелина", ул. "Патриарх Евтимий", ул. "Княз Ал. Батенберг, ул. "Филип Тотю", част от ул. "Никола Петков" (отклонение до ул. Люлин), част от ул. "Люлин" (от стълбите до ул. "Цар Освободител"), ул. "Георги Катранов", част от ул. "Ген. Киселов", ул. "Екзарх Антим Първи", ул. "Васил Левски" и ул. "Вихрен".

До средата на май се очаква ремонтните дейности да приключат, а гаранционният срок на водопровода ще започне да тече в момента на приемане от държавната приемателна комисия.

 

·
Registered
Joined
·
35,977 Posts
Стартира подмяната на три основни водопровода в Свищов

ВиК „Йовковци“-Велико Търново и общината започват дейности по ул. „Люлин“.

Инвестицията на обща стойност 400 хил. лева ще обхване разстоянието от кръстовището с ул. „Черни връх“ до кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий“, което е 270 метра и касае подмяната на: довеждащия водопровод Вардим-Свищов, напорен водопровод „Висока зона-Болница“, и хранителен водопровод „Висока зона-Болница“. Старите амортизирали етернитови тръби на трите водопровода ще бъдат подменени с по-надеждни полиетиленови тръби с висока плътност, което значително ще допринесе за подобряване на водоснабдяването и качеството на услугата в града.

След приключване на дейностите по подмяна на водопроводите, участъкът ще бъде асфалтиран и ще се положи необходимата пътна маркировка.

 

·
Registered
Joined
·
35,977 Posts
Стартираха дейностите по изграждане на многофункционалниспортни площадки в СУ „Николай Катранов“ -град СвищовПроектът е на обща стойност 210 000 лева и се реализира по Проект „Красива България“

В Свищов стартираха дейностите по изграждане на две спортни мултифункционални площадки в едно от средните училища в града.Проектното предложение „Изграждане на многофункционална спортна площадка в двора на СУ „Николай Катранов“ в град Свищов“, е ориентиран към Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“ и се реализира от община Свищов чрез Министерство на труда и социалната политика по Проект „Красива България“.

Проектът е на обща стойност 210 000 лева, а заложените дейности предвиждат обособяване на игрище заминифутбол и мултифункционално игрище за баскетбол – с нови баскетболни стойки и табла с рингове с мрежи,което ще може да се използва и катоигрище за волейбол. В проекта е предвидена и подмяна на съществуващата настилка, с акрилна спортна настилка с висока пластичност и устойчивост на износване, подходяща за интензивни тренировки и спортни дейности.

Спортната площадка ще бъде оградена с ограда. Ще се изгради площадково осветление чрез монтаж на Ledпрожектори, като също така е предвиден и ремонт на трибуните,плюс доставка и монтаж на седалки за тях.

Проектното предложение е своеобразно продължение на политиката на общинското ръководство, насочена към подобряване материалната база на училищата и в подкрепа на спорта и спортните постиженияна подрастващите.

 

·
Registered
Joined
·
35,977 Posts


Кметът на община Свищов днес подписа договор на обща стойност 1 388 170,00 лева

Община Свищов е сред отличниците в България, изпълнили на 100% своята инвестиционна програма на обща стойност 16 818 684,82 лева. С удовлетворение и гордост можем да отбележим, че са договорирани и реализирани всички заложени проектни предложения от основния списък проекти на Инвестиционната програма. С успешната им реализация, получихме шанс да реализираме и проект от резервния списък с обекти.

В през месец юни т.г. общинската администрация бе уведомена, че проектното предложение „Подобряване и реновиране на градска среда ул. „Патриарх Евтимий“ и ж.к. „Симеон Ванков“ в град Свищов е одобрено за финансиране и може да бъде реализирано.

Изпълнението на дейностите включени в този допълнителен проект ще допринесе за устойчивото развитие на град Свищов чрез създаването на атрактивна градска среда. Използвайки уникалната пространствена конфигурация на града, посредством този проект ще се повиши неговата привлекателност и конкурентоспособност, с оглед осигуряване на по-добро качество на живот, достъп до основни услуги и нови възможности за икономическо и социално развитие.

Реализирането на обекти за благоустрояване на градската среда е определено като приоритет за общинската администрация, тъй като се представя цялостна концепция, свързана с преосмисляне ролята на междублоковите пространства като част от живота на местната общност. Целта е да се постигне балансирано съотношение между градоустройствени, рекреационни, средообразуващи и защитни функции, както и да се продължи изграждането на зони за отдих и спорт.

Този проект ще е естествено продължение на вече реализираните дейности в обхвата на улици и междублокови пространства в ж.к. „Младост“ и ул. „Черни връх“ по вече изпълнен проект по ОПРР през 2018 г. Фокус в бъдещите мероприятия е облагородяване и реновиране на зони както следва: от ул. „Черни връх“ към кв. „С. Ванков“ и от пл. „Хан бъчва“/ ул. „П. Евтимий“ – посока МБАЛ.Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и е на обща стойност 1 388 170,00 лева, като планираните дейности ще стартират през месец юли 2020 г.

 
21 - 39 of 39 Posts
Top