SkyscraperCity Forum banner

Swimming pools in Sofia | Басейни в София

19166 Views 66 Replies 33 Participants Last post by  racata
Темата е за басейните в София.
Ще имаме ли и в София целогодишен басейн на открито като Приморски във Варна? Защо не се направи преустройство на къпалнята в Борисовата, да стане целогодишен басейн?
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 67 Posts
Защото почти всичко в тази държава е собственост на мутри!
Има много информация по темата.
Ето един репортаж от Канал 1, който описва отчасти какво се е случило:
http://news.bnt.bg/bg/a/zashcho-pustee-kpalnya-mariya-luiza
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Да бъдем оптимисти. Дано им хрумне да го направят целогодишен. Само си представете, по вскяко време на годината се къпеш под открито небе, кеф ти юлските жеги, кеф ти по време на снеговалежите. Може да стане едно страхотно място!
See less See more
  • Like
Изобщо не се вълнувам за Мария Луиза. Обикновен басейн в джунглеста гора без лесен достъп с градски транспорт. Да го изриват и да посадят дървета още.

Имаме уникални сгради на бани с минерална лечебна вода дар от Бога, за които нехаем, тука за някакъв чешмян басейн да жалим не е сериозно.
See less See more
Няма значение къде. Важното е да има хубав басейн.
Басейн Леда нямало да работи повече. Бил продаден заедно с всичко наоколо. Някой да знае нещо по въпроса?
На Рударци вдигнали входа, въобще тегаво лято ще е в София. Някой да препоръча приятен басейн в града или някъде наблизо за сезон 2018?
See less See more
  • Like
Басейна в Дианабад след ремонта е по-приятно място.
  • Like
Reactions: 2
За Леда хич не ме е яд, предвид че техните съботни партита се чуваха до след полунощ на повече от км. разстояние. Органът си го местеше от единия крачол в другия, защото вероятно им плащаха.
See less See more
Има частен басейн в Бистрица. Доколкото знам е добър и слабо посетен. На фона и на гледката, която се открива, е добра алтернатива.
Ама те освен хлебозавода и кока кола ли са бутнали?!?! Значи да скоро да очакваме яко строителство в района.
  • Like
Някой да препоръча приятен басейн в града или някъде наблизо за сезон 2018?
Наблизо - Кубратово https://goo.gl/maps/6kH6RuvDXUm
Малко по-далеч - Дупница https://goo.gl/maps/JL73DWZW5Jk
  • Like
Ама те освен хлебозавода и кока кола ли са бутнали?!?! Значи да скоро да очакваме яко строителство в района.
Още преди поне месец. И няколко други сгради в района вече са купени от инвеститори и очаквам до края на годината да ги съборят.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
В духа на панелките - минимум място, максимум народ :)
  • Like
В духа на панелките - минимум място, максимум народ :)
По-скоро на новите градоустройствени замисли :)
  • Like
Reactions: 3
Мразя го тоя Люлински басейн (дъното на басейна е балатум, около басейна е зелен мокет). Но ще се ходи явно там и на Хепи- Виктория. Дианабад и Спартак не ги харесвам, те са дълбоки и са за плувци и спортисти.

А и на Овча купел ще ходя до банята на минералния басейн, много е мизерно и депресиращо, но поне ми е на 2 спирки с трамвая. На Рударци са вдигнали входа тази година - 15 лв, ще стават елитни.
See less See more
Мразя го тоя Люлински басейн (дъното на басейна е балатум, около басейна е зелен мокет). Но ще се ходи явно там и на Хепи- Виктория. Дианабад и Спартак не ги харесвам, те са дълбоки и са за плувци и спортисти.

А и на Овча купел ще ходя до банята на минералния басейн, много е мизерно и депресиращо, но поне ми е на 2 спирки с трамвая. На Рударци са вдигнали входа тази година - 15 лв, ще стават елитни.
На вятърните мелници пробва ли? Или не ти се разкарва до там.
See less See more
Kevin87, да беше казал, че изискваш детски басейн :troll:

Пробвай зад стадион Локомотив - от бебешки до 2,20м с плочки, няма линолеуми, достъпна цена. Минус - заобикалящата гледка :nuts:
https://www.google.com/maps/place/Б...9047b1be7f6a32a!8m2!3d42.7360863!4d23.3143522
See less See more
  • Like
Аз явно минавам в категорията "плувци" на kevin87. Всяка година ходя на басейн от незапомнени времена. Много години подред бях на М.Луиза, но където са мутрите нищо не оцелява... След това се преместих на Дианабад и така и до днес. С А102 от Красно село ми беше много удобно дотам, но заради метрото последните години ходя с колата (не че ми харесва, но в почивен ден интервалите за прекачване са кошмарни и се принудих просто).
Определено оценявам много високо басейните с минерална вода и съм ходил доста на Рударци и на Корали от тези около София. Последният е точно до банята в Панчарево и много ми допада. Освен това мисля, че работи целогодишно, или поне няколко приятели ми споделиха, че работи около Нова Година. Друг, който ми препоръчаха е този в Банкя. Миналата година му правиха основен ремонт и ми е в плановете за тази година.
See less See more
  • Like
1 - 20 of 67 Posts