1,012 Posts
:cheers::cheers::cheers::cheers:
Ja teżNo właśnie jestem ciekaw jak to sie potoczyło.
Jestem zwolennikiem takiej formy podłoża, estetyczne to i wytrzymałe http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=79566162&postcount=2759, (polecam prześledzić więcej stron tego wątku). Kostka brukowa w tym miejscu niezbyt mi się widzi, bardziej pasuje ona w miejscach takich gdzie jest stara zabudowa jak chociażby Plac Orła Białego albo takie ulice jak Koński Kierat, Mariacka czy też okolice Zamku.jeśli zrobiono krok w dobrym kierunku, co zresztą strasznie mnie cieszy, to teraz należałoby plac porządnie zagospodarować - myślę właśnie o małej fontannie i kilku donicach z zielenią. najbardziej martwi mnie jednak stan samego bruku - krzywo położony, z dużymi odstępami pomiędzy kostkami, zabrudzony plamami oleju - czy ktoś się orientuje jaki byłby koszt jego ponownego położenia?
Brak ławek powoduje, że nie jest to dobra przestrzeń publiczna.
Ale są taboretyBrak ławek powoduje, że nie jest to dobra przestrzeń publiczna.
dawno temu i nieprawdaJeśli to rzeczywiście Tomasz L. to coś złego się z tym Panem dzieje i chyba się pogłębia... ale to tyle na ten temat - takie spostrzeżenie jak czytam te komentarze. Choc w przeszłości pamiętam pozytywnie jego aktywność na MM![]()
sam mam autko (od niedawna:cheers: To wspaniałe zwycięstwo z opcją parkujęgdziepopadnieicomizrobisz ale potyczek przed nami jeszcze wiele![]()
Dziwny pomysł.
Może w końcu wzięlibyśmy się porządnie za to, by tych samochodów się z tamtąd pozbyć kompleksowo, na zawsze? To już za długo trwa, idą kolejne wakacje, kolejny raz przyjeżdżający turyści będą spacerowąć wśród smrodu spalin obijając się o te blaszaki...
Ale to jest rozwiązanie połowiczne? Powiedz mi co to nam da na dłuższą metę? Że będzie można przez dwa dni przejść chodnikiem, a potem wszystko wróci do normy? Tam w ogóle nie może być parkingu... nie wiem ja sam mało mogę, ale liczyłem, że skoro powstał SENS, jest nas przynajmniej kilkanaście osób to ruszymy ten Rynek Sienny ostatecznie? Największe osiągnięcie do tej pory? Masa Krytyczna na Siennym w tamtym roku. I co i nic? I co rozumiem, że teraz antidotum na wszystko mają być telefony do SM? Tyle to może zwykły człowiek, ale jako stowarzyszenie musimy zrobić coś więcej.(...)
I liczysz nagle, że po tych telefonach jak za dotknięciem różdżki SM wszystkie auta usunie? (...) W kazdym bądź razie wg mnie to nie rozwiązuje problemu i nic na dłuższa metę nam nie daje. Dzwonić można do pojazdu zastawiającego, chodnik bramę, ale w miejscu, które od lat jest parkingiem, z cichym przyzwoleniem z UM na to, to tego się w ten sposób po prostu nie ruszy.
A słowo ciałem się stało. Powiem więc sakramentalne: "A NIE MÓWIŁEM?!"@leks - Rynek stał się parkingiem przez złe nawyki. Te nawyki trzeba zacząć zmieniać. Nie stanie się to szybko, ale trzeba zacząć coś robić. Takie akcje mogą wywołać debat(k)ę publiczną na temat Rynku i parkowania, a wtedy może "ktoś" przypomni sobie, że SENS "coś tam" już kiedyś proponował (...)