SkyscraperCity Forum banner

[Szczecin] Szczecin Odra Park

139261 Views 451 Replies 123 Participants Last post by  Daggy97
Szczecin Odra Park

* For: BCG Szczecin Sp. z o.o.
* Year: En desarrollo
* Surface: 60.000 m2
* Works: Proyecto de arquitectura y urbanismo
* Program: 3 office buildings, hotel, convention center, spa wellness center, commercial area and moorings for leisure boat.

Link do projektu

See less See more
4
1 - 20 of 452 Posts
Ciekawa lokalizacja, fajny widok na wodę z tych ławeczek będzie:)
W sumie to akurat chyba się coś wyprowadzało z tamtych budynków z tego co pamiętam.;)
Ale to Hiszpanie więc nawet nie ma co marzyć. :D
Kolejny grzybek do rozbiórki w mieście. Tym razem "grzybek" Baltony. :)

Świetnie. Oby projekt nie był tylko wirtualny. Trzymam kciuki.
no ogólnie pod tym linkiem jest prezentacja reklamująca miasto, która używa wizualizacji tego s-f. Jeśli na tej reklamówce mamy się opierać to Dana, Posejdon ani BPP nie powstaną... nic z tego nie wynika. Żadnych konkretów odnośnie terminów ani tego kto miałby to zbudować. Dla mnie s-f ale jeśli powstanie odszczekam z przyjemnością.
Kolejny grzybek do rozbiórki w mieście. Tym razem "grzybek" Baltony. :)
Na szczęście sam grzybek zostaje:)
A sama inwestycja świetna :cheers:
Oby jak najszybciej:)
mam tylko pytanie co do tej prezentacji miejskich inwestycji, co to za wizki aquaparku?
Już były projekty na tą działkę, ze 2-3 lata temu - nie żebym był jakimś pesymistą, ale ;)
Hiszpanie i działka z grzybkiem? To się nie może udać ;)
Ja uważam, że inwestycja jest jak najbardziej realna dla tej lokalizacji. Budynki biurowe i hotel. Nitka wjazdowa do miasta, świetny dojazd. Apartamentowce powinny znaleźć się przy Odrze (inwestycje dla SGI i innych inwstorów na Łasztowni).

Nigdy nie myślalem o tych działkach, ale one również mają niesamowity potencjał.
Nitka wjazdowa do miasta, świetny dojazd. Apartamentowce powinny znaleźć się przy Odrze (inwestycje dla SGI i innych inwstorów na Łasztowni).
Ale od strony centrum dojazd już nie jest taki dobry.
Ale od strony centrum dojazd już nie jest taki dobry.
Jeżeli inwestor będzie naprawdę zaintersowany to może zorganizować zjazd z Trasy Zamkowej/nitki wyjazdowej z miasta w lewo. Oczywiście będą to koszty, ale chyba do zaakcetowania.
Już były projekty na tą działkę, ze 2-3 lata temu - nie żebym był jakimś pesymistą, ale ;)
Dokładnie, tamten projekt był chyba nawet lepszy z tego co pamiętam :)
Może i lepiej, że sajens fykszyn, bo mi to przypomina bloki z wielkiej płyty... Tylko ja mam takie skojarzenie?
^^ Na pierwszej wizce wypisz wymaluj Oxy :lol:
Znalazłem stare wizki:

Ze strony Atelier Bizio + Ligierko

Kompleks Biurowy Gdańska

Kompleks składa się z 4 budynków, z których 3 mają funkcję biurowo-usługową i 1 funkcję hotelową. Pod budynkami zlokalizowany jest dwu poziomowy parking podziemny.

Projekt zakłada wyburzenie obecnie istniejącej tam zabudowy z pozostawieniem budynku "Grzybka" i jego adaptację na funkcję komercyjną.

Założeniu towarzyszy duża ilość zieleni.

Projekt w dalszej fazie projektowej ma szansę być poszerzony na działkę sąsiednią, a także na drugi brzeg Odry.

Obecnie projekt ulega ciągłym zmianom i jest w fazie koncepcyjnej.

(ul. Gdańska 40,42, Szczecin)
Projekt w dalszej fazie projektowej ma szansę być poszerzony na działkę sąsiednią, a także na drugi brzeg Odry.
Fajny projekt, duży rozmach. Szkoda tylko, że to Hiszpanie, więc raczej nic z tego nie wyjdzie. Wystarczy przyjrzeć się innym inwestycjom hiszpańskich spółek w naszym kraju, czy choćby na naszym "podwórku", żeby dojść do takiego wniosku. Chociaż może...
To też pamiętam. To było bardzo fajne, ale nawet obecny projekt jest ciekawy, a jeśli doszedłby do skutku to byłby rewelacyjny ;)

P.S. Na tym nowym planie widać, że grzybek zostanie.
1 - 20 of 452 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.