SkyscraperCity Forum banner

TÜRKİYE | High Speed Rail (HSR) developments

649611 Views 3083 Replies 266 Participants Last post by  Influence
Now Turkey will start to produce high speed train with the coproduction of Korea in Eskişehir. Agreement is signed up with the Korean company and the trains will have high speed over 300 km/h.

But also Turkey won't inport the rails anymore, because Eskişehir factories will produce the rails.

Here are the all railway projects
http://www.ubak.gov.tr/tr/alt/guncel/demiryolu.pdf

and here is the source of the news
http://bakaa.sitemynet.com/

I also read this news yesterday on the all papers... wonderful improvment... :eek:kay:
1 - 14 of 3084 Posts
The reason why the post was deleted was because it was posted by a known troll called Tekken, we have been told to delete his posts.
did this happen just after he was bullying the germans about a scandal in german court recently?

and by whome you were told todo that?
ona Turkish final touch diyolar herhalde
Dün uzun süre sonra ilk kez yüksek hızlı treni kullandım.
Bilet satış sistemleri değiştirilmiş 1 şubatta:
https://yolcu.tcdd.gov.tr/view/eybis/tnmGenel/tcddWebContent.jsf

Yeni biletler farklı. Üzerlerinde kare kod var.
Hostesler de okuyucu cihaz taşıyorlar. Artık bilet kontrolleri kalemle değil kare kodlar okutularak yapılıyor.
İlk günler olduğu için biraz sıkıntılı, yavaş ilerliyor kontroller.

Trenlerin içi de elden geçirilmiş.
Koridorlardaki monitörler yenilenmiş, daha küçük ve daha güzelleri gelmiş.
Daha küçük oldukları için görmesi zorlaşmış.
Koltukların döşemeleri vs. de yenilenmiş, iyi olmuş öncekilerin rengi solmuştu.
Koridorlardaki yan kaplamalar da değiştirilmiş, gerekli yerler boyanmış.

Monitörlerdeki kilometre göstergeleri de artık veriyi uydudan alıyor olmalı, tünellere girince gösterge sıfırlanıyor.
tesekkurler bilgiler icin, hic resim cekmedinmi? Nerelere yolculuk yaptin hizli trenle? yolculuk esnasindaki deneyimlerini paylasirmisin?
georgemichael ----> :lol: :lol:

troll falan ama benden fazla katkisi vardir su foruma
  • Like
Reactions: 1
biliyorum erhancim yahu o kadarda degiliz yani, fakat sectigi nickname komik ona guldum
yuh jet motorlarimi onlar?
Kutahya balikesir arasi hizli tren calismalari vardi onun haberini bulamadim, sizin haberiniz varmi?
Ced raporu cart rapor hikaye nerden daha fazla goturebilirim daha fazla rant icin ne yapilabilinir diye planlar ikide bi degisiyo
Hayirdir marstan duble yol ihalesi falanmi aldik :troll:
  • Like
Reactions: 3
Yazdiklarim ters anlasilmasin ama Ic anadolu genelinde Gormemislik sikintisi var, fakir oglu fakir zenginlik veya refah duzeyi hic artmamis artanida orda kalmamis bi bolgeden bahsediyoz. Abd veya diger batili ulkelerde ulke geneli bazen refah duzeyi yukselmis, yukseldikce zevk sanat kulturu gelismis halk arasinda. Ic anadolu selcuklulardan sonra refah duzeyi baya bi dusmus e gerisi malum.
  • Like
İç Anadolu'ya fakir oğlu fakir diyorsan Doğu Anadolu ölsün o zaman.
Olaya duygusal bakmicaksin, amerikanin kesfinden sonra ipek yolunun pek bi onemi kalmayinca ve cindeki karisikliktan oturu dogru durust ticaret olmayinca orta doguyla. Ic ve dogu anadoluda eskiyalik anarsizm artincada o bolge guvenilir olmaktan cikar ve bypass edilir. Ordan balkanlara goc vs ve sonuc anadolunun fakirlesmesi ve geriye gidisi.
Sendikacinin konusmalari biraz mantiksiz geldi, niye yozgattan geciyo falan diye sormus... Bana uzman gorusleriyle gelin kahve onunde oturan kuru kalabalikla degil
  • Like
Buyuk bir,sehirden tren hatti gecmesi hicbir zaman mantiksiz olmaz, bunun mantiksiz oldugunu iddiaa etmek asil mantiksizliktir.

Gonul isterki edirneden hakkariye kadar bu ulke 4 bir yani demir aglarla orulsun, devletin onceligi bu olmali.
  • Like
Katiliyorum dediklerine fakat tren yolu nere yapilirsa yapilsin benim eyvallahim var, tabi keske once turkiye ekonomisini sirtlayan buyuk sehirler birbirileriyle yht hatlariyla bagli olsalardi.
1 - 14 of 3084 Posts